Obavijesti za tisak

Ovdje ćete pronaći aktualne obavijesti za tisak o raznim temama vezanim uz tvrtku TIMOCOM, naše klijente i branšu.

Erkrath, 17. rujna 2019. – Brexit? Kad Kevin Frouin, Paul Morfett i Octavian Groza trebaju govoriti o toj temi, oni ostaju mirni. Kad su prošle godine otvorili ured Crawley poduzeća Grace Overseas Logistics, Brexit je bio odavno zaključena stvar. Dapače, kolebanje oko izlaska iz EU-a još im ide u prilog.

nastavak čitanja >

Erkrath, 1.9.2019. – Još uvijek je na snazi velika diskrepancija između aktualnosti digitalizacije te velikih i manjih srednjih poduzeća za transport i logistiku. Dok logistički divovi već dugo rade digitalno, mala i srednja poduzeća za transport ne mogu si priuštiti složena softverska rješenja. Što je potrebno kako biste išli u korak sa zahtjevima tržišta i trendovima te izdržali pritisak velike konkurencije?

nastavak čitanja >

Erkrath, 23. srpnja 2019. – Njemačka, Francuska i zemlje Beneluksa trenutno su najsnažnije pogođene gospodarskim usporavanjem diljem svijeta. To dokumentiraju trenutne brojke transportnog barometra tvrtke TIMOCOM pomoću kojeg to poduzeće za informacijsku tehnologiju po kvartalima dokumentira razvoj ponude i potražnje transporta na najvećoj europskoj burzi tereta.

nastavak čitanja >

Erkrath, 17. lipnja 2019.Boljim digitalnim umrežavanjem prometnog gospodarstva moguće je značajno smanjiti trenutne probleme u branši kao što je nedostatak vozača i visok udio praznih vožnji na cestama Njemačke. Do te procjene dolazi pružatelj IT usluga TIMOCOM.

nastavak čitanja >

Erkrath/München, 5. lipnja 2019. – TIMOCOM želi omogućiti poduzećima za transport i logistiku put u digitalno doba. Na sajmu transport logistic 2019 u Münchenu pružatelj IT usluga predstavlja opsežan sustav novih aplikacija, sučelja i partnera koji digitalno pomažu logističarima u svim područjima procesa transporta. „Želimo učiniti inovacije koje svakodnevno unaprjeđuju naše klijente tako jednostavno dostupnima kao što je struja iz utičnice”, kaže glasnogovornik tvrtke TIMOCOM Gunnar Gburek.

nastavak čitanja >

Erkrath, 24.4.2019. – Više nema čekanja na rampi: to je ambiciozan cilj suradnje tvrtki TIMOCOM i Cargoclix. Povezivanjem telematskih podataka i upravljanjem vremenskim prozorom oba poduzeća za informacijsku tehnologiju žele riješiti poznatu problematiku zastoja u ulazu i izlazu robe i postaviti novi standard u branši.

nastavak čitanja >

Erkrath / Érd, 01.04.2019. - Mező Tünde zna posao. Mađarska direktorica u svibnju 2018. preustrojila je obiteljsko poduzeće za poslovno savjetovanje i otada s tvrtkom Leonetwork Kft. pojačano koristi međunarodne i tuzemne transporte tereta i držanje skladišta.

nastavak čitanja >

Erkrath / Beograd, 21.02.2019. – Kad je Vladimir Cvetić 1999. godine zajedno sa svojim ocem osnovao tvrtku SEDAN TRADE d.o.o. u srpskom glavnom gradu, osobita pozornost još je bila usmjerena na veleprodaju. Ipak se tijekom godina transport iskristalizirao kao osnovna djelatnost. „Za mene ta djelatnost znači slobodu”, kaže direktor Cvetić. „Ja sam definitivno čovjek koji ne može zamisliti da radi u uredu.” Umjesto toga on strastveno rado putuje sa svojim kombijem ili kamionom.

nastavak čitanja >

Erkrath, 14.02.2019. – Europsko tržište transporta u zadnjem kvartalu prošle godine pokazuje se potpuno nezainteresiranim za međunarodne trgovinske sukobe i tmurne mogućnosti konjunkture. „Transportna branša doživjela je tradicionalno jak završni kvartal”, komentira glasnogovornik poduzeća TIMOCOM Gunnar Gburek aktualne brojke transportnog barometra.

nastavak čitanja >

Erkrath, 24. listopada 2018. – Rastuće gospodarstvo unutar Eurozone i u trećem je tromjesečju ove godine odgovorno za snažnu potražnju za transportnim kapacitetima na tržištu. „Potražnja za utovarnim prostorom gotovo je ista u ljetnim mjesecima“, kaže glasnogovornik poduzeća TIMOCOM, Gunnar Gburek. „Stalno je na visokoj razini.“

nastavak čitanja >

Pojednostaviti i učiniti rad efikasnijim za sektor transporta i logistike važnije je no ikad. Protok podataka potrebno je ubrzati na pravom mjestu. Rješenje za to jesu sučelja.

nastavak čitanja >

Logistika „od vrata do vrata” za brzotransportnu robu kao što su voće i povrće zahtijeva maksimalnu točnost i profesionalnost od samog početka. Osim toga, dobavljači moraju fleksibilno reagirati na trgovinske akcije, pa čak i „transportirati”  samo nekoliko paleta umjesto cijelog kamiona. Povrh toga, nalogodavac želi biti u mogućnosti pratiti svoju robu online u bilo kojem trenutku. Zahtjevi za transportom su jednako visoki kao i za proizvodnjom. Tako španjolska tvrtka Germans Barri koristi ne samo najnovije tehnologije skladištenja i hlađenja za svoje voće i povrće, već i digitalnu optimizaciju procesa transporta.

Kontakt za tisak

+49 211 88 26 69 53