Obavijesti za tisak

Ovdje ćete pronaći aktualne obavijesti za tisak o raznim temama vezanim uz tvrtku TIMOCOM, naše klijente i branšu.

Erkrath/München, 5. lipnja 2019. – TIMOCOM želi omogućiti poduzećima za transport i logistiku put u digitalno doba. Na sajmu transport logistic 2019 u Münchenu pružatelj IT usluga predstavlja opsežan sustav novih aplikacija, sučelja i partnera koji digitalno pomažu logističarima u svim područjima procesa transporta. „Želimo učiniti inovacije koje svakodnevno unaprjeđuju naše klijente tako jednostavno dostupnima kao što je struja iz utičnice”, kaže glasnogovornik tvrtke TIMOCOM Gunnar Gburek.

nastavak čitanja >

Erkrath / Érd, 01.04.2019. - Mező Tünde zna posao. Mađarska direktorica u svibnju 2018. preustrojila je obiteljsko poduzeće za poslovno savjetovanje i otada s tvrtkom Leonetwork Kft. pojačano koristi međunarodne i tuzemne transporte tereta i držanje skladišta.

nastavak čitanja >

Erkrath / Beograd, 21.02.2019. – Kad je Vladimir Cvetić 1999. godine zajedno sa svojim ocem osnovao tvrtku SEDAN TRADE d.o.o. u srpskom glavnom gradu, osobita pozornost još je bila usmjerena na veleprodaju. Ipak se tijekom godina transport iskristalizirao kao osnovna djelatnost. „Za mene ta djelatnost znači slobodu”, kaže direktor Cvetić. „Ja sam definitivno čovjek koji ne može zamisliti da radi u uredu.” Umjesto toga on strastveno rado putuje sa svojim kombijem ili kamionom.

nastavak čitanja >

Erkrath, 14.02.2019. – Europsko tržište transporta u zadnjem kvartalu prošle godine pokazuje se potpuno nezainteresiranim za međunarodne trgovinske sukobe i tmurne mogućnosti konjunkture. „Transportna branša doživjela je tradicionalno jak završni kvartal”, komentira glasnogovornik poduzeća TIMOCOM Gunnar Gburek aktualne brojke transportnog barometra.

nastavak čitanja >

Erkrath, 24. listopada 2018. – Rastuće gospodarstvo unutar Eurozone i u trećem je tromjesečju ove godine odgovorno za snažnu potražnju za transportnim kapacitetima na tržištu. „Potražnja za utovarnim prostorom gotovo je ista u ljetnim mjesecima“, kaže glasnogovornik poduzeća TIMOCOM, Gunnar Gburek. „Stalno je na visokoj razini.“

nastavak čitanja >

Pojednostaviti i učiniti rad efikasnijim za sektor transporta i logistike važnije je no ikad. Protok podataka potrebno je ubrzati na pravom mjestu. Rješenje za to jesu sučelja.

nastavak čitanja >

Logistika „od vrata do vrata” za brzotransportnu robu kao što su voće i povrće zahtijeva maksimalnu točnost i profesionalnost od samog početka. Osim toga, dobavljači moraju fleksibilno reagirati na trgovinske akcije, pa čak i „transportirati”  samo nekoliko paleta umjesto cijelog kamiona. Povrh toga, nalogodavac želi biti u mogućnosti pratiti svoju robu online u bilo kojem trenutku. Zahtjevi za transportom su jednako visoki kao i za proizvodnjom. Tako španjolska tvrtka Germans Barri koristi ne samo najnovije tehnologije skladištenja i hlađenja za svoje voće i povrće, već i digitalnu optimizaciju procesa transporta.

nastavak čitanja >

Erkrath/Hannover, 17. listopada 2018. – 435 svjetskih premijera – jedan pobjednik: „S temama elektromobilnosti i umrežavanja, TIMOCOM je očiti pobjednik ovogodišnjeg sajma gospodarskih vozila IAA”, izjavio je glasnogovornik tvrtke TIMOCOM, Gunnar Gburek. I TIMOCOM je imao premijeru na vodećem međunarodnom sajmu za transport, logistiku i mobilnost: Informatičko poduzeće po prvi je put sa sustavom Smart Logistics System predstavilo novu stratešku orijentaciju svoje uspješne transportne platforme diljem Europe.

nastavak čitanja >

Erkrath/Hannover, 19. kolovoza 2018 – Već 8. put za redom TIMOCOM kao vodeće europsko IT poduzeće za logistiku izlaže na sajmu gospodarskih vozila IAA 2018 u Hannoveru. TIMOCOM tu priliku ove godine koristi za poseban vrhunac. Poduzeće će se predstaviti na vodećem sajmu za mobilnost, transport i logistiku sa svojim novim fleksibilnim logotipom kao prvi Smart Logistics System koji se zauzima za Augmented Logistics.

nastavak čitanja >

Erkrath/Hannover, 22.08.2018. – Vodeći europski stručnjak za IT i podatkovnu tehnologiju u logistici, TIMOCOM, na sajmu za gospodarska vozila IAA 2018 u Hannoveru (od 20. do 27.09.) predstavlja se s temeljito dorađenom pojavom na tržištu i novim informatičkim rješenjima koja omogućuju korisnicima bolju vidljivost i povezanost duž transportnog lanca.

nastavak čitanja >

Erkrath, 17.07.2018. – Trgovinski sukob sa SAD-om do sada nije imao utjecaja na opterećivanje transportnih tvrtki u Europi. Iako je Europska komisija procjenu rasta za 2018. godinu trenutno snizila na 2,1 posto kao rezultat carinskog spora (prognoza za svibanj: 2,3 %), potražnja za teretnim prostorom ostaje na dosljednoj razini mjesec dana nakon uvođenja američkih kaznenih tarifa. To dokumentira TimoComov transportni barometar, indikatora branše za razvoj cestovnog teretnog prometa u Europi.

nastavak čitanja >

Erkrath, 07.06.2018. – Trajno ljetno vrijeme u Njemačkoj uzrokuje znojenje logističke branše. U razdoblju od veljače do svibnja ove godine broj upita za prijevoz u hladnjačama gotovo se utrostručio, dojavljuje transportna platforma TimoCom. Posljedica: U trgovini već postoje praznine na policama jer proizvođači ne uspijevaju poslati robu.

Kontakt za tisak

+49 211 88 26 69 53