Obavijesti za tisak

Ovdje ćete pronaći aktualne obavijesti za tisak o raznim temama vezanim uz tvrtku TIMOCOM, naše klijente i branšu.

Erkrath, 25.10.2019. – Njemačka transportna poduzeća u trećem kvartalu 2019. godine ostvarila su manje poslova nego prethodne godine. Od srpnja do rujna transporti kamionima unutar Njemačke smanjili su se za 12 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine. Trend smanjivanja uvjetovan konjunkturom koji se do sredine godine odražavao u potražnji transportnih usluga u prvom europskom sustavu Smart Logistics System ipak je zaustavljen. O tome izvještava poduzeće za informacijsku tehnologiju TIMOCOM u svojoj analizi za treći kvartal 2019. godine s obzirom na transportni barometar.

nastavak čitanja >

To poduzeće specijalizirano za informacijsku tehnologiju i podatke mijenja smjer svoje tržišne strategije za Poljsku i planira masivnu izgradnju prisutnosti na novoj središnjoj lokaciji. Tako je Poljska kao tržište strateški važno za digitalnu transformaciju europske logistike od sada još više u središtu pozornosti.

nastavak čitanja >

Erkrath, 26. rujna 2019. – Dana 26. rujna ponovno se slavi Europski dan jezika. Njime Vijeće Europe želi doprinijeti očuvanju jezične raznolikosti u Europi, osvijestiti ljude o prednostima poznavanja jezika, potaknuti individualnu višejezičnost i motivirati Europljane za doživotno učenje jezika. Taj dan akcije uveden je 2001. godine, u Europskoj godini jezika. Otada se nešto učinilo, prvenstveno digitalno.

nastavak čitanja >

Erkrath, 17. rujna 2019. – Brexit? Kad Kevin Frouin, Paul Morfett i Octavian Groza trebaju govoriti o toj temi, oni ostaju mirni. Kad su prošle godine otvorili ured Crawley poduzeća Grace Overseas Logistics, Brexit je bio odavno zaključena stvar. Dapače, kolebanje oko izlaska iz EU-a još im ide u prilog.

nastavak čitanja >

Erkrath, 1.9.2019. – Još uvijek je na snazi velika diskrepancija između aktualnosti digitalizacije te velikih i manjih srednjih poduzeća za transport i logistiku. Dok logistički divovi već dugo rade digitalno, mala i srednja poduzeća za transport ne mogu si priuštiti složena softverska rješenja. Što je potrebno kako biste išli u korak sa zahtjevima tržišta i trendovima te izdržali pritisak velike konkurencije?

nastavak čitanja >

Erkrath, 23. srpnja 2019. – Njemačka, Francuska i zemlje Beneluksa trenutno su najsnažnije pogođene gospodarskim usporavanjem diljem svijeta. To dokumentiraju trenutne brojke transportnog barometra tvrtke TIMOCOM pomoću kojeg to poduzeće za informacijsku tehnologiju po kvartalima dokumentira razvoj ponude i potražnje transporta na najvećoj europskoj burzi tereta.

nastavak čitanja >

Erkrath, 17. lipnja 2019.Boljim digitalnim umrežavanjem prometnog gospodarstva moguće je značajno smanjiti trenutne probleme u branši kao što je nedostatak vozača i visok udio praznih vožnji na cestama Njemačke. Do te procjene dolazi pružatelj IT usluga TIMOCOM.

nastavak čitanja >

Erkrath/München, 5. lipnja 2019. – TIMOCOM želi omogućiti poduzećima za transport i logistiku put u digitalno doba. Na sajmu transport logistic 2019 u Münchenu pružatelj IT usluga predstavlja opsežan sustav novih aplikacija, sučelja i partnera koji digitalno pomažu logističarima u svim područjima procesa transporta. „Želimo učiniti inovacije koje svakodnevno unaprjeđuju naše klijente tako jednostavno dostupnima kao što je struja iz utičnice”, kaže glasnogovornik tvrtke TIMOCOM Gunnar Gburek.

nastavak čitanja >

Erkrath, 24.4.2019. – Više nema čekanja na rampi: to je ambiciozan cilj suradnje tvrtki TIMOCOM i Cargoclix. Povezivanjem telematskih podataka i upravljanjem vremenskim prozorom oba poduzeća za informacijsku tehnologiju žele riješiti poznatu problematiku zastoja u ulazu i izlazu robe i postaviti novi standard u branši.

nastavak čitanja >

Erkrath / Érd, 01.04.2019. - Mező Tünde zna posao. Mađarska direktorica u svibnju 2018. preustrojila je obiteljsko poduzeće za poslovno savjetovanje i otada s tvrtkom Leonetwork Kft. pojačano koristi međunarodne i tuzemne transporte tereta i držanje skladišta.

nastavak čitanja >

Erkrath / Beograd, 21.02.2019. – Kad je Vladimir Cvetić 1999. godine zajedno sa svojim ocem osnovao tvrtku SEDAN TRADE d.o.o. u srpskom glavnom gradu, osobita pozornost još je bila usmjerena na veleprodaju. Ipak se tijekom godina transport iskristalizirao kao osnovna djelatnost. „Za mene ta djelatnost znači slobodu”, kaže direktor Cvetić. „Ja sam definitivno čovjek koji ne može zamisliti da radi u uredu.” Umjesto toga on strastveno rado putuje sa svojim kombijem ili kamionom.

nastavak čitanja >

Erkrath, 14.02.2019. – Europsko tržište transporta u zadnjem kvartalu prošle godine pokazuje se potpuno nezainteresiranim za međunarodne trgovinske sukobe i tmurne mogućnosti konjunkture. „Transportna branša doživjela je tradicionalno jak završni kvartal”, komentira glasnogovornik poduzeća TIMOCOM Gunnar Gburek aktualne brojke transportnog barometra.

Kontakt za tisak

+49 211 88 26 69 53