Pouzdani i održivi partneri sa sustavom

KAPPA STAR Group pri logistici učinkovitoj s obzirom na resurse oslanja se na TIMOCOM

14.11.2019

KAPPA STAR Group investitor je uglednih tvrtki (u Srbiji) koje su vodeće u svojim područjima. Primjerice Jaffa, tvornica biskvita u Crvenki ili Banini, tvornica keksa i kolača u Kikindi. Uz tradicionalne proizvođače keksa toj skupini poduzeća pripadaju i servis papira FHB, tvrtka Ekostar Pak i već od 2003. godine poznati proizvođač kartona UMKA iz Beograda.

UMKA je ugledni proizvođač recikliranog papira i kartona koji se prvenstveno zauzima za temu održivosti. Ta tvrtka pri proizvodnji visokokvalitetnog kartona prema europskim standardima kvalitete upotrebljava isključivo stari papir. Proizvodnja koja ne ugrožava okoliš bitno razlikuje to poduzeće od konkurencije. Tako se od 100 tona starog papira proizvodi jednaka količina kartona – bez gubitka resursa. To poduzeće proizvodi 20 posto recikliranog kartona za domaće tržište u Srbiji, a 80 posto se izvozi u 28 drugih europskih zemalja. To za tu skupinu poduzeća predstavlja najveći logistički izazov.

Posljednjih godina je skupina KAPPA STAR Group znatno narasla, izvještava Goran Vučetić, direktor tvrtke KSG Logistik. KAPPA STAR Group ukupno godišnje ima opseg naloga od oko 30 000 potpuno natovarenih kamiona. Dobra situacija naloga cijele skupine KAPPA STAR Group neizbježno je dovela do većeg logističkog utroška koji je dosad organizirala središnja logistika. Radi odgovarajućeg gospodarskog suočavanja s tim izazovom središnja logistika skupine KAPPA STAR Group postala je samostalna tvrtka koja kao KSG LOGISTICS (Kappa Star Group LOGISTICS) danas ne organizira samo logistiku cijele skupine poduzeća, nego to čini i za vanjske tvrtke.

Uz stalne ugovore s poduzećima za logistiku i transport neprekidno su potrebna alternativna rješenja za brz transport kratkoročnih naloga. Zbog toga velik broj transportnih poduzeća iz različitih zemalja vozi za tu skupinu iz Srbije, većinom kontakti koje je ta skupina pronašla preko sustava Smart Logistics System tvrtke TIMOCOM. Pri trenutnoj narudžbi KAPPA STAR Group pomoću aplikacije Smart App Tereti uvijek može brzo reagirati i planirati u skladu s potrebama.

Sustav Smart Logistics System tvrtke TIMOCOM nadopunjuje održivo postupanje. Naime, njegovim korištenjem se primjerice izbjegavaju nepotrebne prazne vožnje pri transportnim nalozima te se tako značajno smanjuje ispuštanje CO2 i potreba za resursima. Potpuno u skladu sa zamisli o održivosti koju predstavlja i KAPPA STAR Group.

Tvrtka UMKA poznata je po brzoj isporuci svojim klijentima. „Prednost tvrtke TIMOCOM za naše poduzeće pokazuje se u fleksibilnosti budući da u Srbiji danas sve manje kamiona stoji na raspolaganju”, kaže Goran Vučetić iz tvrtke KSG LOGISTICS. „Zbog brze dostupnosti utovarnog prostora i kratkog vremena isporuke koje proizlazi iz toga sustav Smart Logistics System tvrtke TIMOCOM važan je alat za nas.”

Pomoću pametnih usluga tvrtke TIMOCOM poduzeća iz skupine KAPA STAR Group imaju mogućnost brzo i pouzdano izvoziti svoje proizvode u vrlo udaljene regije. Najudaljeniji transporti odvijali su se primjerice iz tvrtke UMKA u Beogradu na udaljenosti od 10 000 km u Meksiko i više od 6000 km u Kazahstan.

Za logistiku te rastuće skupine poduzeća TIMOCOM nudi vrlo koristan i značajan sustav s obzirom na suradnju. Svojom prisutnošću u sustavu Smart Logistics System tvrtke TIMOCOM tvrtka KSG LOGISTICS UMKA stekla je stalan ugled kod mnogih svojih današnjih partnera.

„Tvrtka TIMOCOM je posljednjih godina bila važan partner za logistiku skupine KAPPA STAR Group i pomogla nam je da na jednostavan način pouzdano izvršimo kratkoročne naloge. Uz neprekidan rast naših poduzeća i povećanje kapaciteta tvrtke KSG LOGISTICS i u budućnosti ćemo se oslanjati na ovog pouzdanog partnera u našim logističkim procesima”, zaključuje Goran Vučetić. „Uporaba sustava Smart Logistics System pomaže nam da brzo, jednostavno i sigurno izvršavamo svoje naloge.”