Svi noviteti na jednom mjestu

Trenutne medijske poruke

27.03.2020

Na temelju trenutne situacije: TIMOCOM proširuje pristup vodećoj europskoj burzi tereta i skladišta

Erkrath, 27. 3. 2020. – Vlasnik vodeće europske burze tereta, IT poduzeće TIMOCOM, u vremenima krize proširuje mogućnosti pristupa svom logističkom sustavu. „Želimo doprinijeti tome da bude moguće osigurati opskrbu stanovništva i održavanje lanaca isporuke i uz trenutne iznimne uvjete”, kaže poslovođa tvrtke TIMOCOM Tim Thiermann. 

nastavak čitanja >
18.02.2020

TIMOCOM transportni barometar: Njemačka slabi, Italija je stekla prednost

Erkrath, 11. 2. 2020. – Talijanski logističari tijekom prethodne godine mogli su se radovati znatnom povećanju: „Za Italiju bilježimo povećanje od 16 posto više tereta u usporedbi s prethodnom godinom”, izvještava analitičar poslovanja tvrtke TIMOCOM Tilman Fecke. A to je potpuno u suprotnosti s trendom. Naime, upravo dovršeni pregled godine transportnog barometra tvrtke TIMOCOM sve je samo ne pozitivan. Tako je 2019. godine u usporedbi s prethodnom godinom došlo do smanjenja ponuda tereta u Europi preko granica pojedinih zemalja za 8,3 posto. Godina 2018. još je završila povećanjem od 5 posto u usporedbi s 2017. godinom.

nastavak čitanja >
21.01.2020

Prijevoz hladnjačom: kako tijekom cijele godine sebi osigurati naloge?

Krajem sezone radova za prijevoz hladnjačom transportne tvrtke s tom specijalizacijom najčešće se moraju posebno potruditi. Kako pronaći terete koji su tada rijetki na tržištu? Vozila koja stoje naposljetku znače više troškova i izostanak prihoda – apsolutna katastrofa! No očito postoje tvrtke koje mogu svladati tu tešku fazu. Srećom! 

nastavak čitanja >

Trenutne servisne poruke

25.03.2020

Koronavirus: Kako proizvodnja i trgovina mogu prevladati uska grla u kapacitetu utovarnih prostora

Širenje koronavirusa ima sve veći učinak na cestovni promet robe u Europi. Transportni barometar FreightTech-poduzeća TIMOCOM trenutno bilježi snažan rast međunarodnih ponuda tereta. Zbog trenutno sve veće potražnje za trajnom hranom i robom široke potrošnje, transportni se kapaciteti trenutno međunarodno traže više nego inače. Osim toga dolaze i predstojeći praznici koji bi mogli dodatno pogoršati situaciju. Proizvođači iz trgovačke djelatnosti trebali bi se već sada pripremiti za uska grla u utovarnim prostorima.

nastavak čitanja >
23.03.2020

„Naša se fleksibilnost sada očituje kao važan čimbenik sigurnosti”

Erkrath, 23.03.2020. – Širenje koronavirusa stresan je ispit koji se očituje i u logističkoj djelatnosti. Tvrtka TIMOCOM pravodobno je uvela nužne mehanizme koji služe zaštiti zdravlja zaposlenica i zaposlenika tvrtke TIMOCOM te osiguravanju poslovanja. To znači da tvrtka TIMOCOM daje sve od sebe kako bi vam osigurala stabilnost i poslovanje tvrtke TIMOCOM te sustava Smart Logistics System, uključujući burzu tereta.

nastavak čitanja >
04.03.2020

Koronavirus: kako postupati s transportnim nalozima iz Italije i prema Italiji?

Erkrath, 4.3.2020. – Koronavirus je stigao u Europu. Prvenstveno u Italiji trenutno se bilježi porast broja infekcija virusom SARS-CoV-2/COVID19. Što pretovarivači, špediteri i prijevoznici trebaju uzeti u obzir pri transportnim nalozima prema pogođenim regijama i iz njih, kako bi bilo najbolje da se ponašaju u slučaju potrebe za razjašnjenjem, možete saznati ovdje*.

nastavak čitanja >

Aktualni medijski odjek

Naslov: Spremni za dan X: Grace Overseas Logistics i Brexit
Medij: JaTrgovac
Datum: 23.09.2019
Naslov: Pametne aplikacije za logističke izazove
Medij: In Store
Datum: 13.11.2018
Naslov: Uspješna premijera prvog europskog sustava Smart Logistics
Medij: Kamion & Bus
Datum: 06.11.2018

Mediji

Za vizualnu podršku tekstova o TIMOCOMu i od TIMOCOMa na raspolaganju Vam stoji TIMOCOM medijateka. Slike i dokumente držimo u četiri kategorije: „Branša“, „Akcije“, „Poduzeća“ i „Platforma/Usluge“, spremne za Vaše preuzimanje. Daljnje mogućnosti filtriranja, primjerice po jezicima, omogućuju Vam intuitivno korištenje naše medijateke.

Do medijateke

Kontakt za tisak

TIMOCOM GmbH
Komunikacija s poduzećem
Timocom Platz 1
DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

na vrh

Prihvaćam da ova stranica koristi kolačiće u svrhu analiza, personaliziranih sadržaja i promidžbe. Saznajte više