Servisne poruke

Ovdje ćete pronaći sve upise o temama vezanima za logističku i transportnu branšu.

Širenje koronavirusa ima sve veći učinak na cestovni promet robe u Europi. Transportni barometar FreightTech-poduzeća TIMOCOM trenutno bilježi snažan rast međunarodnih ponuda tereta. Zbog trenutno sve veće potražnje za trajnom hranom i robom široke potrošnje, transportni se kapaciteti trenutno međunarodno traže više nego inače. Osim toga dolaze i predstojeći praznici koji bi mogli dodatno pogoršati situaciju. Proizvođači iz trgovačke djelatnosti trebali bi se već sada pripremiti za uska grla u utovarnim prostorima.

nastavak čitanja >

Erkrath, 23.03.2020. – Širenje koronavirusa stresan je ispit koji se očituje i u logističkoj djelatnosti. Tvrtka TIMOCOM pravodobno je uvela nužne mehanizme koji služe zaštiti zdravlja zaposlenica i zaposlenika tvrtke TIMOCOM te osiguravanju poslovanja. To znači da tvrtka TIMOCOM daje sve od sebe kako bi vam osigurala stabilnost i poslovanje tvrtke TIMOCOM te sustava Smart Logistics System, uključujući burzu tereta.

nastavak čitanja >

Erkrath, 4.3.2020. – Koronavirus je stigao u Europu. Prvenstveno u Italiji trenutno se bilježi porast broja infekcija virusom SARS-CoV-2/COVID19. Što pretovarivači, špediteri i prijevoznici trebaju uzeti u obzir pri transportnim nalozima prema pogođenim regijama i iz njih, kako bi bilo najbolje da se ponašaju u slučaju potrebe za razjašnjenjem, možete saznati ovdje*.

nastavak čitanja >

Božić jedva da je prošao, a već su u punom jeku sljedeći sezonski poslovi – za Uskrs. Iskorištavanje skladišta već će uskoro dosegnuti najviše vrijednosti i slobodni skladišni prostori bit će nedovoljni. Kratkoročno i srednjoročno gotovo nema dostupnih skladišnih prostora – tako se čini. Osim toga traženje prikladnih ponuđača može biti ogroman vremenski čimbenik, a vrijeme košta. Ne bi li imala smisla aplikacija koja sasvim jednostavno povezuje ponuđače skladišnih i logističkih prostora i potencijalne kupce? Klikom miša?

nastavak čitanja >

Tema nije nova, ali je još uvijek aktualna. Cestovni prijevoznici već dugo koriste IT alate kao što je TMS ili elektroničko registriranje cestarine. Daljinsko prenošenje podataka pomoću sustava EDI postoji već mnogo godina, ali koristi ga samo 35 % poduzeća koje se bave cestovnim prijevozom tereta na velike udaljenosti. Danas prijevoznici i njihovi nalogodavci koriste programe i sustave nove generacije koji su dostupni i na pametnom telefonu i koji .revolucioniraju način rada svih sudionika.

nastavak čitanja >

Bilo da ste prijevoznik ili disponent, vozač motornog vozila ili službenik u uredu: Ravnoteža rada i sna važna je za svakog čovjeka. No upravo u zanimanjima u kojima se radi u različitim smjenama posebno je teško postići simbiozu vremena rada i vremena spavanja.

nastavak čitanja >

Za TIMOCOM razgovor uživo u rujnu taj je pružatelj IT usluga uspio dobiti pravu stručnjakinju za Blockchain. Gospođa Sidsel Rytter Løschenkohl stjecala je poslovna iskustva u laboratoriju EMEA Blockchain Lab tvrtke Deloitte u Dublinu, a i pri svojim projektima za banke i osiguranja uvijek iznova dolazi u dodir s tom tehnologijom