Servisne poruke

Ovdje ćete pronaći sve upise o temama vezanima za logističku i transportnu branšu.

Doduše, do Božića je preostalo još šest tjedana, no sezonski posao je već u punom jeku – za Uskrs. Iskorištavanje skladišta već će uskoro dosegnuti najviše vrijednosti i slobodni skladišni prostori bit će nedovoljni. Kratkoročno i srednjoročno gotovo nema dostupnih skladišnih prostora – tako se čini. Osim toga traženje prikladnih ponuđača može biti ogroman vremenski čimbenik, a vrijeme košta. Ne bi li imala smisla aplikacija koja sasvim jednostavno povezuje ponuđače skladišnih i logističkih prostora i potencijalne kupce? Klikom miša?

nastavak čitanja >

Tema nije nova, ali je još uvijek aktualna. Cestovni prijevoznici već dugo koriste IT alate kao što je TMS ili elektroničko registriranje cestarine. Daljinsko prenošenje podataka pomoću sustava EDI postoji već mnogo godina, ali koristi ga samo 35 % poduzeća koje se bave cestovnim prijevozom tereta na velike udaljenosti. Danas prijevoznici i njihovi nalogodavci koriste programe i sustave nove generacije koji su dostupni i na pametnom telefonu i koji .revolucioniraju način rada svih sudionika.

nastavak čitanja >

Bilo da ste prijevoznik ili disponent, vozač motornog vozila ili službenik u uredu: Ravnoteža rada i sna važna je za svakog čovjeka. No upravo u zanimanjima u kojima se radi u različitim smjenama posebno je teško postići simbiozu vremena rada i vremena spavanja.

nastavak čitanja >

Za TIMOCOM razgovor uživo u rujnu taj je pružatelj IT usluga uspio dobiti pravu stručnjakinju za Blockchain. Gospođa Sidsel Rytter Løschenkohl stjecala je poslovna iskustva u laboratoriju EMEA Blockchain Lab tvrtke Deloitte u Dublinu, a i pri svojim projektima za banke i osiguranja uvijek iznova dolazi u dodir s tom tehnologijom