skip navigation

Spremni za dan X: Grace Overseas Logistics i Brexit

Poduzeće za transport Grace Overseas Logistics

17.09.2019

Erkrath, 17. rujna 2019. – Brexit? Kad Kevin Frouin, Paul Morfett i Octavian Groza trebaju govoriti o toj temi, oni ostaju mirni. Kad su prošle godine otvorili ured Crawley poduzeća Grace Overseas Logistics, Brexit je bio odavno zaključena stvar. Dapače, kolebanje oko izlaska iz EU-a još im ide u prilog.

„Ništa se ne jede tako vruće kao što se kuha. Pomoću sustava Smart Logistics System tvrtke TIMOCOM također ostajemo prisutni na međunarodnom tržištu.”

„Mi smo malo poduzeće i kao pridošlica usmjerili smo fokus na nacionalno tržište”, objašnjava Operations Manager Kevin Frouin. Na međunarodnoj razini oni pronalaze svoje klijente u Francuskoj, Njemačkoj, Beneluksu, Španjolskoj, Italiji i povremeno u Skandinaviji. Osim toga je siguran u sljedeće: „Ništa se ne jede tako vruće kao što se kuha. Pomoću tvrtke TIMOCOM također ostajemo prisutni na međunarodnom tržištu.”

Kevin Frouin, sam Francuz, realistično vidi budućnost. Kao i njegovi kolege, on je stara lisica u branši. Zajedno s njima odlučio je napustiti svog bivšeg poslodavca kako bi ujedinili znanja i vještine koje sva trojica posjeduju u području cestovnog prometa tereta i kako bi se ponovno postavili. U tvrtci Grace Overseas Logistics prije godinu dana pronašli su idealnog partnera kako bi smisleno pozicionirali svoje znanje. Naravno, tome pripada to da se pripremaju za listopad i naoružavaju se i za eventualni No-Deal-Brexit. Tako je tvrtka Grace Overseas Logistics odavno sastavila vremenski plan za klijente kako bi rasvijetlila šumu broja EORI (Economic Operators Registration & Identification Number), DAN (Deferment Approval Number), HMRC (HM Revenue and Customs) i TSP (Transshipment-Point).

Sama tvrtka Grace Overseas već ima broj EORI i registrirana je kao AEO (Authorised Economic Operator). Dakle, njezin pristup međunarodnom tržištu ostaje zajamčen. Osim toga je osoblje školovano kako bi klijentima pomoglo i u području izvoza i u području uvoza.

Nacionalno tržište još vlada situacijom s obzirom na narudžbe. „Unutar jedne godine postajali smo snažniji iz mjeseca u mjesec i trenutno se ne možemo požaliti na nedostatak naloga”, kaže direktor Paul Morfett na proslavi povodom prve godine postojanja tvrtke. „Upravo suprotno”, izlaže Frouin, „čini se da svatko žuri kako bi uskladištio materijale i proizvode. I tu smo mi potrebni.”

Grace Overseas Logistics u Crawleyju ne raspolaže vlastitim voznim parkom, nego za neke od svojih transporta koristi TIMOCOM. Paul i Kevin poznaju sustav Smart Logistics System već više od jednog desetljeća. „TIMOCOM već oko jedanaest godina pripada mojoj svakodnevici”, kaže Kevin Frouin. On uglavnom preko aplikacije Burza tereta postavlja naloge za teret u sustav i traži povratne terete – najčešće na međunarodnom tržištu. „Upravo u zemljama u kojima nemamo kontakte TIMOCOM je veličanstven. Baš nedavno tim putem smo uspjeli organizirati transportni nalog prema Ukrajini”, objašnjava Operations Manager. Za budućnost je uvjeren: „Uz TIMOCOM možemo pronaći nova tržišta, ponuditi ekspresne isporuke bilo koje veličine – i to i nacionalno i međunarodno.”