TIMOCOM Sistem: kako transporti ne bi postali gradilište

Kako tvrtka WEMAS Absperrtechnik GmbH digitalno ubrzava transportne naloge

Kao marketinški lider za integrirana i certificirana rješenja tehnologije zatvaranja cesta, tvrtka WEMAS koristi sustav Smart Logistics System TIMOCOM. Tvrtka je unutar osam mjeseci uz aplikaciju TC Transport Order® dodijelila 2221 naloga na 855 različitih nalogoprimaca. Tvrtka WEMAS do sada je imala jednog glavnog špeditera – međutim kako su bili nezadovoljni njegovim radom, voditelj logistike Stefan Watzlawek odlučio se za TIMOCOM.

„Digitalno procesuiranje naloga nudi nam dvije osnovne prednosti“, kaže Watzlawek. Digitalizacija čini poduzeće konkurentnijim i oslobađa od nepotrebnih količina papira. „S aplikacijama tvrtke TIMOCOM znatno smo brži u dodjeli i obradi naših transportnih naloga“, Watzlawek opisuje jednu od prednosti. Odlučujuća je, međutim, funkcija arhiviranja transportnih naloga.

WEMAS Absperrtechnik GmbH

130 radnika tvrtke WEMAS omogućuje distribuciju tehnika za zatvaranje veletrgovcima i trgovcima na malo. Poduzeće je od 1971. godine specijalizirano za proizvodnju i distribuciju visokokvalitetnih proizvoda za stručno osiguranje radnih mjesta za visokogradnju i niskogradnju.

„Osim toga, radovala bi nas funkcija pomoću koje račune i dokaze o provedbi izranvo možemo dodijeliti određenom transportnom nalogu“, njegova je želja upućena IT odjelu tvrtke TIMOCOM. Njegova nadanja: „Pri godišnjoj reviziji sve informacije bi tada bile dostupne na jednom središnjem mjestu – to štedi vrijeme i dodaje nam apsolutnu vrijednost.“ Listanje arhivskih mapa spada u prošlost zahvaljujući mogućnosti za arhiviranje.

Digitalno procesuiranje naloga integrirano u sustav omogućava znatno više učinkovitosti. Korištenje ove aplikacije smanjuje zahtjevnu organizaciju i pretraživanje. Osim toga, prednost je i to što nije potreban podsustav za procesuiranje naloga te više od 127 000 TIMOCOM korisnika ne može zaboraviti važne informacije o transportnom nalogu zbog obaveznih polja.

Obuka na licu mjesta omogućila je Stefanu Watzlaweku i njegovim kolegama pobliže upoznavanje s funkcijama i radom s TC Transport Order®. Njegovom kolegi Döringu direktorij poduzeća nije bio poznat: „Na primjer, mogu pronaći prijevoznike s vozilima koja imaju prijenosni viljuškar.“ Oduševljen je bio i prilikom pretraživanja skladišta: odmah je pronašao deset prikladnih površina. Obuka je bila učinkovita i za dvije sljedeće teme: praćenje naloga kako bi se smanjila potreba za komunikacijom s nalogoprimcem tijekom transporta te dodjela redovitih tura. Pet prijevoznika bilo je moguće pronaći preko natječaja koji će se ubuduće redovito raspisivati. Dodjela se vrši putem e-pošte kako bi se prijevoznicima poslao upit za cijene.

Tri želje imao je Döring za svoj tim obuke: Prijevoznici su s jedne strane često putem e-pošte tražili porezni broj tvrtke WEMAS – dodavanjem određenog obrasca to se riješilo jednostavno. „Pošto smo to već čuli od nekih klijenata, porezni broj nalogodavca piše se uz naziv tvrtke unutar protokola procesuiranja naloga“, tvrdi tim za obuku tvrtke TIMOCOM. Uz to, tema zabrane vožnje u tvrtci WEMAS stalno je prisutna, tako da tim izravno može pregledati međunarodne zabrane vožnje na TIMOCOM TruckBan. Naposljetku, Döring se nada unosu adrese za dostavu unutar direktorija poduzeća kako bi ih mogli koristiti u obrascu za nalog.

Döring će ubuduće u visokim sezonama uštediti pola sata dnevno čim se uspostavi sučelje između Navisiona, programa kojim se obuhvaćaju narudžbe WEMASA i TC Transport Ordera®. Tada će se ponuda za teretom stvoriti samo jednim klikom iz transportnog naloga.

Više informacija o tvrtci WEMAS možete pronći na www.wemas.de.

na vrh