TimoCom Logo

Javascript je onemogućen u Vašem preglededniku.

Time se smanjuje funkcionalnost ove web stranice. Kako bi se povećao opseg korištenja i udobnosti, molimo omogućite privremeno JavaScript u postavkama Vašeg preglednika.
TimoCom – Angažman

TimoCom preuzima odgovornost za okoliš i prema društvenoj zajednici

Ekologija

Okoliš & TimoCom - prometni menadžment budućnosti

Okoliš

Iz uvjerenja se zalažemo za zaštitu okoliša i dosljedno povećavamo naš angažman na tom području. Ovdje možete pronaći izbor mjera koje smo do sada proveli:

 • Pokrivanje potreba za energijom 100% iz obnovljivih izvora (godišnja ušteda CO2: gotovo 400 tona)
 • Smanjenje potrošnje električne energije cjelokupne IT infrastrukturu za 40% ¹
 • Slanje pošte na CO2 neutralan način preko Deutsche Post GoGreen širom Europe
 • Interni dani očuvanja okoliša i idejni natječaji u okviru poduzeća
 • "Slanje telefaksa bez papira" putem računala
 • Isključivo korištenje papira s FSC-certifikatom

Motivacija za angažman oko zaštite okoliša i održivog razvoja proizišla je iz našeg svakodnevnog života. Neprekidno se suočavamo sa zagađenjem okoliša i rasipanjem resursa. Jednako tako često iznose se i prijedlozi rješenja, a mi smo to jednostavno dobro slušali. U međuvremenu smo TimoCom postavili na širokoj ekološkoj bazi, tako da smo sigurni da ćemo postići naš cilj i postati platforma za natječaje koja se najviše brine o zaštiti okoliša. Možemo s punim pravo ustvrditi: Svi govore o Green Logistics – mi je podupiremo.

Manje emisije CO2, jer …


1 Usporedba vrijednosti iz 2008. u odnosu na 2010. godinu

Društveno
Okoliš & TimoCom - prometni menadžment budućnosti

Društvo

Kao poduzeće usmjereno prema budućnosti koristimo naše resurse kako bismo se i izvan aktivnosti poduzeća zauzimali za društvene projekte. TimoCom podupire kao donator sljedeće projekte:

Inicijativom za boljom medicinskom skrbi tijekom putovanja za profesionalne vozače, DocStop doprinosi većoj sigurnosti prometa na autoputevima. Jer "samo zdrav vozač je i siguran vozač". Kao partneri u transportnoj branši ovu akciju podupiremo s potpunim uvjerenjem.

Radi se o dilemi, jer ukoliko neki vozač putem osjeti akutne poteškoće ili se razboli, nije u mogućnosti "jednostavno otići doktoru". Kako bi to ipak postalo moguće, DocStop već od 2007. godine pokreće sve moguće poluge. Širom Njemačke u ovom projektu sudjeluje već 700partnera kao što su klinike, bolnice i liječničke ordinacije.  Mjesečno 400 vozačica i vozača koriste ovu ponudu medicinske skrbi tijekom putovanja. Vozači iz inozemstva koji se nalaze na njemačkim cestama također mogu putem korisničke službe DocStop-a dobiti informacije na 23 jezika.

Projekt će uskoro biti proširen i na druge europske državeod 2013 postoje u Padborgu/DK prve četiri DocStop info točke, koje podržava danski savez za prijevoznike ITD.

Ovako djeluje DocStop: Ukoliko tijekom putovanja nastupe zdravstvene smetnje, vozač treba jednostavno birati DocStop - korisničku službu, koja radi preko ADAC Truck Service. Ukratko treba navesti svoje tegobe, mjesto gdje se nalazi i smjer vožnje kako bi izravno saznao gdje se nalazi sljedeće moguće mjesto za stajanje i DocStop-partner u njegovom smijeru . Vozaču će tamo biti pružena  liječnička pomoć bez odlaganja.

"Veselimo se brzoj i jednostavnoj pomoći od TimoComa. Poticajna sredstva iskoristiti ćemo kako bismo uskoro osnovali DocStop i izvan Njemačke" – kaže inicijator DocStop-a Rainer Bernickel, PHK a.D. i Europski referent za sigurnost u prometu.

Orden Izvanrednoga saveznog križa am Bande

Za svoje zasluge na području sigurnosti u prometu i brige za profesionalne vozače kamiona, Rainer Bernicke primio je odličje Bundesverdienstkreuz am Bande

Odlikovanje

Dana 15. prosinca 2010. Rainer Bernickel primio je odličje "ordena Izvanrednoga saveznog križa am Bande" za zasluge na području sigurnosti u prometu i brige za profesionalne vozače kamiona - a naročito za uspješnu provedu DocStop inicijative.

  Film s dodjele

TimoCom podržava školski projekt "Van iz mrtvog kuta"

Naročiti angažman nama je izuzetno važan - i spremni smo ga podržati. To je razlog zbog kojeg podupiremo djelovanje počasne organizacije Round Table, koja kroz školski projekt "Van iz mrtvog kuta" djeluje edukativno na području prevencije nesretnih slučajeva.

TimoCom podržava školski projekt 'Van iz mrtvog kuta'

Sve češće dolazi do tragičnih nesreća koje uzrokuju kamioni prilikom skretanja u desno. "Van iz mrtvog kuta" nastoji kroz nastavno gradivo približiti ovu temu što je moguće većem broju djece 3. i 4. razreda. U praktičnom dijelu priredbi na školsko dvorište dolazi kamion s vozačem, kako bi djecu izravno senzibilizirali za opasnosti koje vrebaju iz mrtvog kuta. Pri tome se čitavi razred postavlja u mrtvi kut. Nakon toga svako dijete posebno može ući u vozačku kabinu i uvjeriti se da odande nije moguće vidjeti niti jedno od ostale djece.

Od 2006. godine organzirano je više od 500 takvi priredbi. Poticanjem ovog projekta željeli bismo dati naš doprinos, da se taj broj i ubuduće sve više povećava.

"Zahvaljujući donaciji TimoComa možemo i dalje razvijati projekt i održavati troškove na razumnoj razini, kako bismo ga i dalje mogli provoditi."

 

TimoCom podržava školski projekt 'Van iz mrtvog kuta' - © Round Table Deutschland

St. Raphael Haus pomaže djeci i mladeži iz čitavog svijeta

Razmišljanje izvan uobičajenih okvira naš je svakodnevni posao, Ali također pratimo što se dešava u našoj okolini. Pri tome nam je jedna posebna ustanova zapela za oko i srce: St. Raphael Haus usred Düsseldorfa. Svakoga dana 73 djelatnika brine o gotovo 100 djece i mladih s najrazličitijim životnim pričama koji su ovdje pronašli dom.

St.Raphael Haus usred Düsseldrofa Svakoga dana 73 djelatnika brine o gotovo 100 djece i mladih s najrazličitijim životnim pričama koji su ovdje pronašli dom.

Oni u grupama uče ne samo kako živjeti zajedno, već i kako razvijati vlastiti pogled na svijet. Izleti, kompjutorski tečajevi ili glazbena poduka važni su za zaokruženi koncept obrazovanja, ali nisu pokriveni državnim sredstvima. Kao poduzeće iz Düsseldorfa željeli bismo pomoći i jednom godišnje poduprijet jednu od akcija kao što su penjanje, plesni projekt ili izlet u prirodu. Osim toga, u to se unosimo sasvim osobno: Djelatnici TimoComa osobno pomažu djeci i mladima prilikom godišnje proljetne proslave.

Više o St. Raphael Haus: Ova smještajna ustanova osnovana je još 1851. godine, i do današnjih dana zalaže se za ljudske i društvene vrijednosti. U njih se ubrajaju:

"okruženje puno ljudskosti i ljubavi, odgoj, briga, savjetovanje, vođenje kroz brojne razvojne i životne situacije, savladavanje kriznih stanja i socijalni grupni rad."

Bez obzira na naciju ili vjeru - Sankt Raphael Haus otvoren je svoj djeci koja nemaju nikoga tko bi se za njih brinuo.

 

TimoCom podupire St.Raphael Haus u Düsseldorfu

Odgovornost za djelatnike
TimoCom Djelatnici - Odgovornost za djelatnike

Djelatnici

TimoCom pridaje veliku važnost kolegijalnom međusobnom ophođenju svih djelatnika. Istovremenom pružamo našim djelatnicima radne uvjete s brojnim mogućnostima, između ostalog:

 • Briga za starost u okviru poduzeća i primjerena socijalna davanja
 • Redoviti dani zdravlja s dobrovoljnim zdravstvenim pregledima kod liječnika poduzeća
 • Radionice i školovanja
 • Rukovodeće osoblje i voditelji grupa pretežno proizlaze iz vlastitih redova
 • Aktivnosti izvan okvira poduzeća, poput sportskih i jezičnih tečaja i zajedničkih proslava.

U TimoComu trenutno radi više od 400 djelatnika iz preko 24 različitih nacija. Ovaj međunarodni karakter i s njime povezani različiti mentaliteti i iskustva predstavljaju veliko bogatstvo našeg poduzeća, bez kojeg više ne bismo željeli postojati.

Povrh toga, vježbenicima nudimo temeljitu izobrazbu. Naš koncept izobrazbe je u punom smislu riječi "izvrstan". Krajem 2009. godine Savezna agencija za rad (Bundesagentur für Arbeit) dodijelila je TimoComu "Certifikat za poticanje podmlatka".

TimoCom suradnjama skrbi nove stručne radne snage
TimoCom podupire razvoj mladih

TimoCom podupire razvoj mladih

Podupiranjem snaga podmlatka u transportnoj i logističkoj branši nam leži na srcu. Kao softverska tvrtka okrenuta bodućnosti, već godinama surađujemo sa školama i sveučilištima iz čitave Europe. Putem školovanja i radionica na svom maternom jeziku, učenici i studenti primaju od strane TimoCom-suradnika vrijedne uvide u praksu. Konačno će korištenje TimoCom programa biti dio svakodnevnice za većinu mladih početnika u poslu.

TimoCom surađuje sa sljedećim sveučilištima i obrazovnim ustanovama

Pojmovnik Transporta – Sve odgovore oko teme transporta

Odobravam da ova stranica koristi kolačiće u svrhu analiza, personaliziranja sadržaja i promidžbe.