Tko je TIMOCOM?

TIMOCOM GmbH tvrtka je srednje veličine, specijalizirana za IT i podatkovne usluge s više od 690 zaposlenika iz više od 40 nacija i predstavništvima u Poljskoj, Češkoj i Mađarskoj. Kao ponuđač prvog Tržišta za Europu proširujemo logistiku pametnim, sigurnim i jednostavnim rješenjima za svakodnevne izazove naših klijenata. Njih ujedinjujemo u neutralnu mrežu s više od 55 000 provjerenih poduzeća.

Preporuke klijenata

Više od 55 000 poduzeća vjeruje Tržištu tvrtke TIMOCOM. Tko je to? Pogledajte sami!

TIMOCOM-newsroom-teaser
Newsroom

Ovdje ćete naći najnovija priopćenja za tisak te objave o našim najnovijim aktivnostima.

Stranke preporučuju stranku

Za svaku uspješnu preporuku od nas primate 50 eura!

O tvrtki TIMOCOM

Cijelu tvrtku TIMOCOM ujedinjuje zajednička vizija budućnosti logistike. Kao FreightTech poduzeće vjerujemo u svijet bez logističkih izazova. Zbog toga je naša misija učiniti logistiku pametnom, sigurnom i jednostavnom. Takvu budućnost nazivamo: Augmented Logistics. Augmented Logistics također je naše obećanje. Naime, pod time podrazumijevamo proširenje, poboljšanje, pojačanje, povećanje i rast logistike. To za naše klijente znači da svoje logističke izazove s tvrtkom TIMOCOM mogu riješiti pametno, sigurno i jednostavno.

Nedostatak digitalnih rješenja nije samo naša motivacija danas, to je bio i temelj za osnivanje poduzeća. U travnju 1997. godine prijevoznik Jens Thiermann tražio je platformu za dodjeljivanje transportnih naloga širom Europe. Međutim, ono što je pronašao jednostavno nije odgovaralo njegovim predodžbama i zahtjevima. Došao je do zaključka: sad ćemo to učiniti sami! Tako je osnovana tvrtka TimoCom Soft- und Hardware GmbH, a nakon završetka radnog vremena i tijekom vikenda pokrenut je razvoj vlastite burze tereta i utovarnog prostora. Iz hrabre start-up tvrtke nastala je danas jedna od najuspješnijih tvrtki srednje veličine specijaliziranih za IT i podatke za europsku logističku branšu. 2018. godine tvrtka TimoCom Soft- und Hardware GmbH postala je TIMOCOM GmbH.

Kao predvodnik i pratitelj za umrežavanje europske logistike nudimo prvi sustav Smart Logistics System u kojem se dnevno postavlja i obrađuje do 1 milijun međunarodnih ponuda tereta i utovarnog prostora. Dio je sustava i naša neutralna mreža s više od 55 000 provjerenih poduzeća. Neutralnost je pritom važna prednost budući da se transakcije sklapaju izravno između ugovornih partnera.

Na temelju naše specijalizacije i međunarodne rasprostranjenosti u središtu tvrtke u Erkrathu, u blizini Düsseldorfa, te u podružnicama u Poljskoj, Češkoj i Mađarskoj danas radi više od 690 zaposlenika iz više od 40 nacija. Upravljanje poduzećem osnivač Jens Thiermann dijeli sa svojim sinom Timom Thiermannom. Tako se na vrhu uprave obiteljskog poduzeća ujedinjuju dugogodišnje iskustvo i perspektive usmjerene na budućnost. Zajedno se već možemo uspješno prisjetiti mnogih poduzetničkih prekretnica.

TIMOCOM u brojkama

40

nacija (zaposlenici)

214 000

kamiona koji se mogu pratiti (godišnje)

1 mil. +

međunarodnih klijenata

4

lokacije

25 +

godine iskustva u području IT-a

690+

zaposlenika

Želite uživo doživjeti TIMOCOM?

Jednostavno dođite na naše sljedeće događanje. Veoma se radujemo osobnom razgovoru s vama! Zanima li vas TIMOCOM kao poslodavac? Naše Recruiting Events možete pronaći ovdje.


Događanje Razdoblje Razdoblje Zemlja Mjesto Dvorana Štand

-

na vrh