Svi noviteti na jednom mjestu

Trenutne medijske poruke

TIMOCOM Transportni barometar
30.04.2020

TIMOCOM Transportni barometar: Europsko transportno tržište uzjogunilo se u znaku koronavirusa

Erkrath, 30. travnja 2020. – Nesigurnost s obzirom na tijek krize uzrokovane koronavirusom u ožujku je dovela do naglog porasta ponuda tereta na europskom transportnom tržištu. „Mnoga poduzeća su s obzirom na zatvaranje granica i ostala ograničenja u znaku koronavirusa provela narudžbe prije nego što je bilo planirano”, Tilman Fecke, analitičar poslovanja u tvrtki TIMOCOM, komentira neobično snažan porast ponuda tereta koje su do sredine ožujka postavljene na vodećoj europskoj burzi tereta.

nastavak čitanja >
27.03.2020

Na temelju trenutne situacije: TIMOCOM proširuje pristup vodećoj europskoj burzi tereta i skladišta

Erkrath, 27. 3. 2020. – Vlasnik vodeće europske burze tereta, IT poduzeće TIMOCOM, u vremenima krize proširuje mogućnosti pristupa svom logističkom sustavu. „Želimo doprinijeti tome da bude moguće osigurati opskrbu stanovništva i održavanje lanaca isporuke i uz trenutne iznimne uvjete”, kaže poslovođa tvrtke TIMOCOM Tim Thiermann. 

nastavak čitanja >
18.02.2020

TIMOCOM transportni barometar: Njemačka slabi, Italija je stekla prednost

Erkrath, 11. 2. 2020. – Talijanski logističari tijekom prethodne godine mogli su se radovati znatnom povećanju: „Za Italiju bilježimo povećanje od 16 posto više tereta u usporedbi s prethodnom godinom”, izvještava analitičar poslovanja tvrtke TIMOCOM Tilman Fecke. A to je potpuno u suprotnosti s trendom. Naime, upravo dovršeni pregled godine transportnog barometra tvrtke TIMOCOM sve je samo ne pozitivan. Tako je 2019. godine u usporedbi s prethodnom godinom došlo do smanjenja ponuda tereta u Europi preko granica pojedinih zemalja za 8,3 posto. Godina 2018. još je završila povećanjem od 5 posto u usporedbi s 2017. godinom.

nastavak čitanja >

Trenutne servisne poruke

Tri plave kocke sa simbolom eura i kalendara
18.08.2020

Kašnjenje s plaćanjem: što učiniti kada klijent ne plaća?

Transport je izvršen, ali poslovni račun ostaje prazan. Kao logističar polazite od toga da će nakon isporuke robe klijent podmiriti izdani račun. Gotovo svakom poduzeću poznata je situacija da dio poslovnih partnera plati prekasno ili uopće ne plati. Ako je rok plaćanja prekoračen, sada biste mogli angažirati odvjetnika. No odlazak k pravnom stručnjaku potrebno je odabrati tek nakon što su sva sredstva iskorištena. U tri savjeta odajemo vam što kao poduzetnik možete učiniti u slučaju otvorenih računa i kako možete doći do svog novca.

nastavak čitanja >
Rast potražnje za zamrznutom robom u Europi zahtijeva logistička rješenja.
19.07.2020

Transporti hladnjačama u Europi: Prilagođena rješenja na brzoj traci

Potrošači vole udobnost. U kuhinji se sve više koriste gotovi proizvodi iz zamrzivača. Prema njemačkom institutu za zamrznutu hranu se, primjerice, u Njemačkoj troši više od 46 kilograma zamrznute hrane godišnje po glavi stanovnika, a trend raste.

nastavak čitanja >
Zbog karantene došlo je do pada na europskom transportnom tržištu
30.04.2020

Karantena uzrokovala pad na europskom transportnom tržištu

Nepredvidljiv tijek krize uzrokovane koronavirusom u ožujku je doveo do kolebanja na europskom transportnom tržištu. Nakon iznenadnog povećanja ponuda tereta, količine tereta smanjile su se za više od dvije trećine.

nastavak čitanja >

Aktualni medijski odjek

Naslov: Spremni za dan X: Grace Overseas Logistics i Brexit
Medij: JaTrgovac
Datum: 23.09.2019
Naslov: Pametne aplikacije za logističke izazove
Medij: In Store
Datum: 13.11.2018
Naslov: Uspješna premijera prvog europskog sustava Smart Logistics
Medij: Kamion & Bus
Datum: 06.11.2018

Mediji

Za vizualnu podršku tekstova o tvrtki TIMOCOM i tekstova koje sastavlja tvrtka TIMOCOM na raspolaganju vam stoji TIMOCOM Medijateka. Slike i dokumente držimo u šest kategorija „Poslovni materijali za tisak” (Business materials), „Svijet slika” (Imagery), „Promidžbeni tekstovi” (Brochures), „Logotip” (Logos), „Galerija slika” (Picture gallery) i „Sustav/Usluge” (System/Services) spremne za preuzimanje. Daljnje mogućnosti filtriranja, primjerice po jezicima, omogućuju vam intuitivno korištenje naše medijateke.

Do medijateke

Kontakt za tisak

TIMOCOM GmbH
Komunikacija s poduzećem
Timocom Platz 1
DE-40699 Erkrath

+49 211 88 26 69 53

+49 211 88 26 59 24

presse@timocom.com

na vrh

Prihvaćam da ova stranica koristi kolačiće u svrhu analiza, personaliziranih sadržaja i promidžbe. Saznajte više