Novosti 13.04.2021
4

Pregled europskih praznika i zabrane vožnje za kamione – planirajte sigurnije uz sustav TruckBan tvrtke TIMOCOM

Zabrane vožnje za kamione 2021. dugoročno uključite uz planove uz TruckBan

Učinkovitost lanca isporuke ovisi o izračunu odgovarajuće rute i potrebnim troškovima transporta. No, lanac isporuke često zapinje jer zabrane vožnje za kamione „zatvaraju” najučinkovitiji put.

Prvenstveno praznici prisiljavaju prijevoznike da često koriste zaobilazne putove ili čekaju na državnim granicama. U ovom članku popisane su najvažnije zabrane vožnje za kamione u 2022. godini koje su u bilo kojem trenutku dostupne preko usluge „TruckBan” tvrtke TIMOCOM. Osim toga, u članku su navedeni korisni savjeti za IT rješenja za logistiku poput rješenja tvrtke TIMOCOM. Te aplikacije korisne su za planiranje tura uzimajući u obzir praznike. Osim toga, korisnici dobivaju informacije o dostupnim skladišnim i logističkim prostorima u kojima je moguće prema potrebi privremeno skladištiti robu.

Zabrane vožnje za kamione vam predstavljaju problem? Registrirajte se za sustav Smart Logistics System tvrtke TIMOCOM!

Registrirajte se i planirajte sigurnije

Pregled zabrana vožnje u Njemačkoj za kamione u 2022. godini

Načelno je u Njemačkoj na snazi zabrana vožnje nedjeljom i praznicima za kamione s više od 7,5 t dozvoljene ukupne težine i kamione s prikolicom (neovisno o težini). Zabrana voznje za vozila iznad navedene tonaže vrijedi i nedjeljama u siječnju, veljači, ožujku, travnju, svibnju, listopadu, studenom i prosincu od 9 do 22 sata. Nedjeljama u lipnju, srpnju, kolovozu i rujnu zabrana vrijedi od 7 do 22 sata.

U 2022. godini te zabrane vožnje na snazi su za sljedeće praznike:

Praznici na razini Njemačke:

  • Travanj: Veliki petak (15.04.2022.), Uskršnji ponedjeljak (18.04.2022.)
  • Svibanj: Praznik rada (1.5.2022.), Uzašašće (26.05.2022.),
  • Lipanj: Duhovski ponedjeljak (06.06.2022.),
  • Listopad: Dan njemačkog ujedinjenja (03.10.2022.)
  • Prosinac: Božić (25.12.2022. i 26.12.2022.)

Regionalni praznici:

  • Lipanj: Tijelovo (16.6.2022.) u Baden-Württembergu, Bavarskoj, Hessenu, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Porajnje-Falačkoj i Saarskoj
  • Listopad: Dan Reformacije (31.10.2022.) u Brandenburgu, Bremenu, Hamburgu, Mecklenburg-Vorpommerenu, Niedersachsenu, Sachsenu, Sachsen-Anhaltu, Schleswig-Holsteinu, Thüringenu
  • Studeni: Svi Sveti (1. 11. 2022.) u Baden-Württembergu, Bavarskoj, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Porajnje-Falačkoj i Saarskoj

Pregled zabrane vožnje: sigurnost robe i pridržavanje rokova zahvaljujući sustavu TIMOCOM

Tko želi steći opsežan pregled zabrana vožnji za kamione u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj i Poljskoj, može koristiti uslugu TIMOCOM TruckBan. Odaberite željenu zemlju i jednim klikom miša dobit ćete pregledan kalendar sa svim relevantnim zabranama vožnje. Tako u samo nekoliko koraka možete još sigurnije planirati svoje isporuke.

U vezi s praznicima i prekidima vožnje uvijek iznova se postavlja pitanje: što će se dogoditi s robom? Neke vrste robe, prvenstveno iz područja namirnica ili farmacije, zahtijevaju posebne uvjete transporta. Pritom je najvažnije jamčiti njihovu sigurnost. Tu Vam je od pomoći burza skladišta integrirana u sustav Smart Logistics System tvrtke TIMOCOM. Klijenti su ondje pohranili više od 7000 skladišnih i logističkih prostora u cijeloj Europi i prema potrebi se možete obratiti tim klijentima.

Osim toga, taj pružatelj IT usluga nudi aplikaciju „Rute i troškovi”. Ta aplikacija, uključena u sustav Smart Logistics System , daje pouzdane informacije o određenoj dionici, o gradilištima ili zastojima u prometu. Korisnici sustava mogu prilagoditi rute, postaviti usputna stajališta, označiti točke puta ili ciljano izostaviti dionice s obvezom plaćanja cestarine.

Tko dobro planira svoje rute, ne samo da štedi dragocjeno vrijeme nego i povećava povjerenje klijenata zahvaljujući pouzdanosti i točnosti. Klijenti tvrtke TIMOCOM mogu to postići i pomoću aplikacije „Tracking”, koja je također integrirana u sustav. Ona omogućuje praćenje transporta u stvarnom vremenu i prikuplja podatke najčešćih ponuđača telematike na jednoj karti. Korisnici uvijek mogu davati informacije svojim klijentima. S druge strane, klijenti mogu sigurno planirati.

Trenutna izvanredna pravila zbog koronavirusa

Obustava zabrane vožnje zbog pandemije za robu svih vrsta na snazi je u svim njemačkim saveznim državama od 1. srpnja 2021. godine.

Trenutna situacija u prijevozu tereta prema Ukrajini

S obzirom na sigurnosnu situaciju i gužve na graničnim prijelazima prema Ukrajini, Federalno ministarstvo vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke upozorava na putovanja, a time i na privatno organizirane prijevoze u Ukrajinu. Međutim, ako se odluka o putovanju u Ukrajinu donese na vlastitu odgovornost, pozivamo vas da se pridržavate informacija i uputa nadležnih lokalnih vlasti. Molimo ponesite sa sobom valjane putne isprave. Također vam savjetujemo da sa sobom ponesete zalihu gotovine, ako je moguće u stranim valutama poput eura ili američkih dolara. Napunite vozilo i sa sobom ponesite dovoljno pitke vode i namirnica, kao i jednu ili više rezervnih kanti goriva. Imajte na umu da mobilna mreža i napajanje mogu otkazati u kratkom roku i bez upozorenja. Stoga preporučujemo da sa sobom ponesete ispisane karte, power bank, svjetiljke i baterije.

Prilikom prijevoza donirane hrane, odjeće, deka i sl. u Njemačkoj se ne plaća cestarina. No, potrebno je posjedovati dokaz o prijevozu humanitarne pomoći.

Zabrane vožnje za kamione vam predstavljaju problem? Registrirajte se za sustav Smart Logistics System tvrtke TIMOCOM!

Registrirajte se i planirajte sigurnije

Keywords:

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

na vrh