Novosti 13.04.2021
3

Pregled europskih praznika i zabrane vožnje u 2023. - planirajte sigurnije uz sustav tvrtke TIMOCOM

Zabrane vožnje za kamione 2021. dugoročno uključite uz planove uz TruckBan

Učinkovitost lanca isporuke ovisi o izračunu odgovarajuće rute i potrebnim troškovima transporta. No, lanac isporuke često zapinje jer zabrane vožnje za kamione „zatvaraju” najučinkovitiji put.


Prvenstveno praznici prisiljavaju prijevoznike da često koriste zaobilazne putove ili čekaju na državnim granicama. U ovom članku popisane su najvažnije zabrane vožnje za kamione u 2023. godini koje su u bilo kojem trenutku dostupne preko usluge „TruckBan” tvrtke TIMOCOM. Osim toga, u članku su navedeni korisni savjeti za IT rješenja za logistiku poput rješenja tvrtke TIMOCOM. Te aplikacije korisne su za planiranje tura uzimajući u obzir praznike. Osim toga, korisnici dobivaju informacije o dostupnim skladišnim i logističkim prostorima u kojima je moguće prema potrebi privremeno skladištiti robu.

Zabrane vožnje za kamione vam predstavljaju problem? Registrirajte se za sustav Smart Logistics System tvrtke TIMOCOM!

Pregled zabrana vožnje u Njemačkoj za kamione u 2023. godini

Načelno je u Njemačkoj na snazi zabrana vožnje subotom od 1.7. do 31.8. između 07:00 i 20:00 sati za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona i za vučna vozila na prometnicama s visokom razinom prometa, na autocestama i glavnim cestama u oba smjera.

Opća zabrana vožnje nedjeljom i blagdanima od 00:00 do 22:00 sata za vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona i za vučna vozila na svim cestama.

U 2023. godini te zabrane vožnje na snazi su za sljedeće praznike:

  • Travanj: Veliki petak (07.04.2023.), Uskršnji ponedjeljak (10.04.2023.)
  • Svibanj: Praznik rada (1.5.2023.), Uzašašće (18.05.2023.), Nedjelja Božjega milosrđa (29.5.2023.)
  • Listopad: Dan njemačkog ujedinjenja (03.10.2023.)
  • Prosinac: Božić (25.12.2023. i 26.12.2023.)

Regionalni praznici:

  • Lipanj: Tijelovo (8.6.2023.) u Baden-Württembergu, Bavarskoj, Hessenu, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Porajnje-Falačkoj i Saarskoj
  • Listopad: Dan Reformacije (31.10.2023.) u Brandenburgu, Bremenu, Hamburgu, Mecklenburg-Vorpommerenu, Niedersachsenu, Sachsenu, Sachsen-Anhaltu, Schleswig-Holsteinu, Thüringenu
  • Studeni: Svi Sveti (1. 11. 2023.) u Baden-Württembergu, Bavarskoj, Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, Porajnje-Falačkoj i Saarskoj

Pregled zabrane vožnje: sigurnost robe i pridržavanje rokova zahvaljujući sustavu TIMOCOM

U vezi s praznicima i prekidima vožnje uvijek iznova se postavlja pitanje: što će se dogoditi s robom? Neke vrste robe, prvenstveno iz područja namirnica ili farmacije, zahtijevaju posebne uvjete transporta. Pritom je najvažnije jamčiti njihovu sigurnost. Tu Vam je od pomoći burza skladišta integrirana u sustav Smart Logistics System tvrtke TIMOCOM. Klijenti su ondje pohranili više od 7000 skladišnih i logističkih prostora u cijeloj Europi i prema potrebi se možete obratiti tim klijentima.

Osim toga, taj pružatelj IT usluga nudi aplikaciju „Rute i troškovi”. Ta aplikacija, uključena u sustav Smart Logistics System, daje pouzdane informacije o određenoj dionici, o gradilištima ili zastojima u prometu. Korisnici sustava mogu prilagoditi rute, postaviti usputna stajališta, označiti točke puta ili ciljano izostaviti dionice s obvezom plaćanja cestarine.

Tko dobro planira svoje rute, ne samo da štedi dragocjeno vrijeme nego i povećava povjerenje klijenata zahvaljujući pouzdanosti i točnosti. Klijenti tvrtke TIMOCOM mogu to postići i pomoću aplikacije „Tracking”, koja je također integrirana u sustav. Ona omogućuje praćenje transporta u stvarnom vremenu i prikuplja podatke najčešćih ponuđača telematike na jednoj karti. Korisnici uvijek mogu davati informacije svojim klijentima. S druge strane, klijenti mogu sigurno planirati.

Zabrane vožnje za kamione vam predstavljaju problem? Registrirajte se za sustav Smart Logistics System tvrtke TIMOCOM!

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

na vrh