Sada možete brzo i jednostavno osmisliti svoje transportne i logističke procese. Bilo da se radi o pokretanju transporta, implementaciji ili upravljanju narudžbama, u Pametni logistički sistem iz TIMOCOM -a pronađite odgovarajuću aplikaciju za svoje potrebe i stupanj digitalizacije.

Burza skladišnih prostora

Burza skladišnih prostora bazirana na internetu je tražilica za skladišta. Preko nje se posreduju slobodni skladišni prostori i skladišne površine. Ponuđači koriste platformu kako bi na njoj objavili svoje slobodne kapacitete sa svim relevantnim informacijama. Poduzeća koja raspolažu robom, ali ne i dovoljnim i/ili odgovarajućim prostorima, mogu ih pronaći putem burze. Ciljana pretraga daje rezultate koji su na odgovarajući način primjereni robi koju je potrebno uskladištiti. U tu svrhu korisnik najprije unosi svoje tražene kriterije koji se odnose na korištenje skladišta, kao što su vrsta skladišta, veličina i mjesto. Sustav nakon toga izračunava podudarnosti između ponude već unesenih slobodnih skladišnih kapaciteta i potražnje. Pomoću burze skladišnih prostora bazirane na internetu moguće je izuzetno brzo i fleksibilno reagirati na moguća uska grla u skladištenju. S druge strane, na taj se način može izbjeći prazni prostor i postići bolja iskorištenost kapaciteta. Šanse da se na burzi skladišnih prostora pronađe odgovarajuće rješenje u toliko su veće, što je veći i sveobuhvatniji broj ponuda. S obzirom da skladišne površine ne koriste samo transportna i logistička poduzeća, burza skladišnih prostora interesantna je također i za druge branše.

Vidi također:

  • Skladišna logistika

    Skladišna logistika je dio područja logistike u poduzećima koja raspolažu skladišnih prostorima. Ovdje se radi o sustavnom pohranjivanju i upravljanju robom u skladištima. Kao pomoćna sredstva za optimiranje i upravljanje skladištima, poduzeća koriste

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

na vrh