Sada možete brzo i jednostavno osmisliti svoje transportne i logističke procese. Bilo da se radi o pokretanju transporta, implementaciji ili upravljanju narudžbama, u Pametni logistički sistem iz TIMOCOM -a pronađite odgovarajuću aplikaciju za svoje potrebe i stupanj digitalizacije.

CEMT dozvola

CEMT dozvola ( CEMT = Conférence Européenne des Ministres des Transports / Europska konferencija ministara za promet) omogućava poduzećima otpremanje roba u međunarodnom prijevozu tereta između država članica CEMT-a (osim država OECD-a, to su i brojne države istočne i jugoistočne Europe). CEMT dozvola ne daje pravo na obavljanje unutrašnjeg prometa u pojedinoj državi članici CEMT-a ili na otpremanje između države članice CEMT-a i države koja nije članica.
Dozvolu izdaje nadležno ministarstvo prometa ili trgovine. Za njeno korištenje vrijede stroga pravila, koja između ostalog obuhvaćaju i kategorije vozila (EURO 1 – 4). Ne postoji pravni zahtjev na dodjelu dozvola. Dozvolu se mora imati uz svaku vožnju – sa ili bez tereta – i potrebno ju je ispuniti prije početka vožnje. Dozvola vrijedi za jednu kalendarsku godinu.

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

na vrh