Sada možete brzo i jednostavno osmisliti svoje transportne i logističke procese. Bilo da se radi o pokretanju transporta, implementaciji ili upravljanju narudžbama, u Pametni logistički sistem iz TIMOCOM -a pronađite odgovarajuću aplikaciju za svoje potrebe i stupanj digitalizacije.

Fiksni termin

O fiksnom terminu radi se kada se prilikom ugovaranja naloga za transportom odredi točno vrijeme utovara ili istovara kamiona. Pridržavanje tog termina tada je sastavni dio ugovorne obveze.

Pojam
Fiksni termin zamjenjuje zastarjeli pojam „terminska roba“. Nadređeni pojam je „fiksni posao“.

Svakodnevna praksa
Fiksni termini češće se ugovaraju za istovar, rjeđe za utovar. Ugovoreni fiksni termin većinom iskazuje kada najkasnije roba mora biti kod klijenta. Ako kamion stigne ranije, smatra se da je termin ispunjen. Također postoje termini prije kojih se ne smije dostaviti robu. Mogući su različiti razlozi: Dizalica za istovar je naručena u određeno vrijeme ili je potrebno zatvoriti cestu kako bi kamion mogao proći. Fiksni termini se, nadalje, zadaju zbog osiguravanja strogog upravljanja vremenskim okvirom. Tako bi trebalo izbjeći čekanja na rampi za istovar/utovar.

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

na vrh