skip navigation

Pojmovnik transporta

Upisi u leksikon

A B C D E F G H I J K L M N O P R S Š T U V Z Ž

Sada možete brzo i jednostavno osmisliti svoje transportne i logističke procese. Bilo da se radi o pokretanju transporta, implementaciji ili upravljanju narudžbama, u Pametni logistički sistem iz TIMOCOM -a pronađite odgovarajuću aplikaciju za svoje potrebe i stupanj digitalizacije.

Fiksni termin

O fiksnom terminu radi se kada se prilikom ugovaranja naloga za transportom odredi točno vrijeme utovara ili istovara kamiona. Pridržavanje tog termina tada je sastavni dio ugovorne obveze.

Pojam
Fiksni termin zamjenjuje zastarjeli pojam „terminska roba“. Nadređeni pojam je „fiksni posao“.

Svakodnevna praksa
Fiksni termini češće se ugovaraju za istovar, rjeđe za utovar. Ugovoreni fiksni termin većinom iskazuje kada najkasnije roba mora biti kod klijenta. Ako kamion stigne ranije, smatra se da je termin ispunjen. Također postoje termini prije kojih se ne smije dostaviti robu. Mogući su različiti razlozi: Dizalica za istovar je naručena u određeno vrijeme ili je potrebno zatvoriti cestu kako bi kamion mogao proći. Fiksni termini se, nadalje, zadaju zbog osiguravanja strogog upravljanja vremenskim okvirom. Tako bi trebalo izbjeći čekanja na rampi za istovar/utovar.

Postanite insider u profesiji

Registrirajte se ovdje i redovito primajte relevantne članke koji će vam olakšati svakodnevni rad i proširiti poslovne vidike.

Prijava na newsletter

Polja označena znakom '*' su obvezna, zbog toga ih obvezno ispunite.

Slanjem svoje prijave potvrđujete svoju suglasnost s našim smjernicama za zaštitu podataka.

Prijava na bilten:


Vaši osobni podaci (adresa e-pošte, ime i prezime) radi slanja informacija tvrtke TIMOCOM GmbH proslijedit će se bazi podataka SC-Networks GmbH (registarski sud: Prvostupanjski sud München, registarski broj: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2, 82319 Starnberg. Tvrtka SC-Networks GmbH podliježe saveznom zakonu o zaštiti podataka i uputama tvrtke TIMOCOM GmbH.

na vrh