Sada možete brzo i jednostavno osmisliti svoje transportne i logističke procese. Bilo da se radi o pokretanju transporta, implementaciji ili upravljanju narudžbama, u Pametni logistički sistem iz TIMOCOM -a pronađite odgovarajuću aplikaciju za svoje potrebe i stupanj digitalizacije.

FTL (Full Truck Load)

Izrazom FTL (Full Truck Load) označava se prijevoz u kojemu kamion prevozi jedan teret kojim je čitavi kamion natovaren. Na hrvatskom to nazivamo cijelokupni ili kompletni utovar.

I za vozača i za prijevoznika, kao i za nalogodavca je takav teret vrlo praktičan. Za prijevoznika to znači izostanak dodatnih izdataka za obavijesti o isporuci, fakturiranje i vremena čekanja na više mjesta utovara i istovara. Vozač ima manje napora prilikom utovara i istovara te osiguravanja tereta. Prednost za nalogodavca je da se tu radi o najbržoj mogućoj varijanti prijevoza jer roba koju se prevozi bez dodatnog pretovara putuje direktnim putem od mjesta utovara do primatelja.

Suprotan izraz od FTL je teret manji od cijelokupno utovarenog kamiona, tj. LTL (Less Than Truckload). Puni kontejner označavamo izrazom FCL (Full Container Load), a u prometu željeznicom govorimo o vagonskom teretu.

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

na vrh