Sada možete brzo i jednostavno osmisliti svoje transportne i logističke procese. Bilo da se radi o pokretanju transporta, implementaciji ili upravljanju narudžbama, u Pametni logistički sistem iz TIMOCOM -a pronađite odgovarajuću aplikaciju za svoje potrebe i stupanj digitalizacije.

Korištenje skladišta

Korištenje skladišta u prvoj liniji ovisi o svojstvima skladišne hale odnosno skladišne površine. Skladišni prostori moraju biti opremljeni na odgovarajući način, ovisno o vrsti robe koja bi se tamo trebala skladištiti. Tako je primjerice za skladištenje rashlađene robe potreban skladišni prostor opremljen rashladnim sustavom, kako se uskladištena roba ne bi pokvarila. Ukoliko netko želi postaviti vanjski arhiv, trebao bi pronaći pružatelja usluge skladištenja koji nudi profesionalno arhiviranje. Osim toga, korištenje skladišta regulirano je i zakonom propisanim sigurnosno-tehničkim zahtjevima. Tako se primjerice "eksplozivne tvari" mogu skladištiti samo u skladištima koja se nalaze na točno određenoj sigurnosnoj udaljenosti od stambenih područja i prometnica. Ovdje su na snazi stroge smjernice. Skladišta moraju biti izgrađena, uređena i osigurana u skladu s propisima, kako bi se u njima moglo deponirati određenu dobra ili robu. Osim toga, o skladištenju u skladu s pravilima struke brine se školovano osoblje. Skladištari su odgovorni za ispravno preuzimanje, istovar i kontrolu robe. Ovisno o korištenju, također je potrebno uskladiti uvjete u skladišnom prostoru, kao što su temperatura ili vlažnost zraka Kako bi se u svakom trenutku imao točan pregled gdje se nalazi koji artikl, kao važno pomoćno sredstvo koristi se softver za upravljanje skladištem.

Vidi također:

  • Burza skladišnih prostora

    Burza skladišnih prostora bazirana na internetu je tražilica za skladišta. Preko nje se posreduju slobodni skladišni prostori i skladišne površine. Ponuđači koriste platformu kako bi na njoj objavili svoje slobodne kapacitete sa svim relevantnim informacijama.

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

na vrh