skip navigation

Pojmovnik transporta

Upisi u leksikon

A B C D E F G H I J K L M N O P R S Š T U V Z Ž

Sada možete brzo i jednostavno osmisliti svoje transportne i logističke procese. Bilo da se radi o pokretanju transporta, implementaciji ili upravljanju narudžbama, u Pametni logistički sistem iz TIMOCOM -a pronađite odgovarajuću aplikaciju za svoje potrebe i stupanj digitalizacije.

Logistika poduzeća

Logistika poduzeća skupni je termin za ukupnu logistiku nekog poduzeća. Obuhvaća sve interne aspekte logistike, kao i one koji nadilaze poduzeće. Tu spadaju nabava, interna logistika proizvodnje, kao i isporuka te distribucija proizvedene robe.

Pojam
Poslovna ekonomija pojam „logistika“ definira kao proces planiranja, upravljanja, ostvarivanja i kontrole fizičkih protoka robe i time povezanih informacija putem cijelog vrijednosnog lanca nekog poduzeća.

Logistički zadaci načelno se pojavljuju u svakom poduzeću - neovisno o struci. Logistika poduzeća je pritom krovni pojam za mnoge različite logističke zahtjeve u nekom poduzeću. Tvrtke koje posluju u logističkoj branši time su specijalizirane za fizički protok robe i na sebe preuzimaju i uz to vezane zadatke kao pružatelji usluga za druga poduzeća, posebice prijevoz dobara.

Postanite insider u profesiji

Registrirajte se ovdje i redovito primajte relevantne članke koji će vam olakšati svakodnevni rad i proširiti poslovne vidike.

Prijava na newsletter

Polja označena znakom '*' su obvezna, zbog toga ih obvezno ispunite.

Slanjem svoje prijave potvrđujete svoju suglasnost s našim smjernicama za zaštitu podataka.

Prijava na bilten:


Vaši osobni podaci (adresa e-pošte, ime i prezime) radi slanja informacija tvrtke TIMOCOM GmbH proslijedit će se bazi podataka SC-Networks GmbH (registarski sud: Prvostupanjski sud München, registarski broj: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2, 82319 Starnberg. Tvrtka SC-Networks GmbH podliježe saveznom zakonu o zaštiti podataka i uputama tvrtke TIMOCOM GmbH.

na vrh