Sada možete brzo i jednostavno osmisliti svoje transportne i logističke procese. Bilo da se radi o pokretanju transporta, implementaciji ili upravljanju narudžbama, u Pametni logistički sistem iz TIMOCOM -a pronađite odgovarajuću aplikaciju za svoje potrebe i stupanj digitalizacije.

Logistika poduzeća

Logistika poduzeća skupni je termin za ukupnu logistiku nekog poduzeća. Obuhvaća sve interne aspekte logistike, kao i one koji nadilaze poduzeće. Tu spadaju nabava, interna logistika proizvodnje, kao i isporuka te distribucija proizvedene robe.

Pojam
Poslovna ekonomija pojam „logistika“ definira kao proces planiranja, upravljanja, ostvarivanja i kontrole fizičkih protoka robe i time povezanih informacija putem cijelog vrijednosnog lanca nekog poduzeća.

Logistički zadaci načelno se pojavljuju u svakom poduzeću - neovisno o struci. Logistika poduzeća je pritom krovni pojam za mnoge različite logističke zahtjeve u nekom poduzeću. Tvrtke koje posluju u logističkoj branši time su specijalizirane za fizički protok robe i na sebe preuzimaju i uz to vezane zadatke kao pružatelji usluga za druga poduzeća, posebice prijevoz dobara.

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

na vrh