Sada možete brzo i jednostavno osmisliti svoje transportne i logističke procese. Bilo da se radi o pokretanju transporta, implementaciji ili upravljanju narudžbama, u Pametni logistički sistem iz TIMOCOM -a pronađite odgovarajuću aplikaciju za svoje potrebe i stupanj digitalizacije.

Skladišna logistika

Skladišna logistika je dio područja logistike u poduzećima koja raspolažu skladišnih prostorima. Ovdje se radi o sustavnom pohranjivanju i upravljanju robom u skladištima. Kao pomoćna sredstva za optimiranje i upravljanje skladištima, poduzeća koriste određene logističke računalne programe. Na taj se način mogu racionalnije odraditi postupci kao što su ulaz, transport i skladištenje robe. Povrh toga, za područje skladišne logistike postoji i posebno stručno obrazovanje. Stručnjak za skladišnu logistiku. On je nadležan za logističko planiranje i organizaciju. Njegovi se zadaci sastoje u prijemu robe, njenom komisioniranju, pretovaru, slaganju, transportiranju i pakovanju. Skladištenje robe mora se obaviti na stručan način, ovisno o njenom stanju i svojstvima (primjerice da li je čvrsta, tekuća, eksplozivna, otrovna, kvarljiva). Osim toga, potrebno je izraditi planove punjenja uz poštivanje zakonskih odredbi, kao i izraditi planove vožnji. Skladišna logistika stoga služi za reguliranje i poboljšavanje tijeka materijala, informacija i vrijednosti od njihove nabave do prodaje.

Vidi također:

  • Korištenje skladišta

    Korištenje skladišta u prvoj liniji ovisi o svojstvima skladišne hale odnosno skladišne površine. Skladišni prostori moraju biti opremljeni na odgovarajući način, ovisno o vrsti robe koja bi se tamo trebala skladištiti. Tako je primjerice za skladištenje

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

na vrh