skip navigation

Pojmovnik transporta

Upisi u leksikon

A B C D E F G H I J K L M N O P R S Š T U V Z Ž

Sada možete brzo i jednostavno osmisliti svoje transportne i logističke procese. Bilo da se radi o pokretanju transporta, implementaciji ili upravljanju narudžbama, u Pametni logistički sistem iz TIMOCOM -a pronađite odgovarajuću aplikaciju za svoje potrebe i stupanj digitalizacije.

Skladišna logistika

Skladišna logistika je dio područja logistike u poduzećima koja raspolažu skladišnih prostorima. Ovdje se radi o sustavnom pohranjivanju i upravljanju robom u skladištima. Kao pomoćna sredstva za optimiranje i upravljanje skladištima, poduzeća koriste određene logističke računalne programe. Na taj se način mogu racionalnije odraditi postupci kao što su ulaz, transport i skladištenje robe. Povrh toga, za područje skladišne logistike postoji i posebno stručno obrazovanje. Stručnjak za skladišnu logistiku. On je nadležan za logističko planiranje i organizaciju. Njegovi se zadaci sastoje u prijemu robe, njenom komisioniranju, pretovaru, slaganju, transportiranju i pakovanju. Skladištenje robe mora se obaviti na stručan način, ovisno o njenom stanju i svojstvima (primjerice da li je čvrsta, tekuća, eksplozivna, otrovna, kvarljiva). Osim toga, potrebno je izraditi planove punjenja uz poštivanje zakonskih odredbi, kao i izraditi planove vožnji. Skladišna logistika stoga služi za reguliranje i poboljšavanje tijeka materijala, informacija i vrijednosti od njihove nabave do prodaje.

Vidi također:

  • Korištenje skladišta

    Korištenje skladišta u prvoj liniji ovisi o svojstvima skladišne hale odnosno skladišne površine. Skladišni prostori moraju biti opremljeni na odgovarajući način, ovisno o vrsti robe koja bi se tamo [...]

Postanite insider u profesiji

Registrirajte se ovdje i redovito primajte relevantne članke koji će vam olakšati svakodnevni rad i proširiti poslovne vidike.

Prijava na newsletter

Polja označena znakom '*' su obvezna, zbog toga ih obvezno ispunite.

Slanjem svoje prijave potvrđujete svoju suglasnost s našim smjernicama za zaštitu podataka.

Prijava na bilten:


Vaši osobni podaci (adresa e-pošte, ime i prezime) radi slanja informacija tvrtke TIMOCOM GmbH proslijedit će se bazi podataka SC-Networks GmbH (registarski sud: Prvostupanjski sud München, registarski broj: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2, 82319 Starnberg. Tvrtka SC-Networks GmbH podliježe saveznom zakonu o zaštiti podataka i uputama tvrtke TIMOCOM GmbH.

na vrh