skip navigation

O tvrtci TIMOCOM

Naša vizija

Cijelu tvrtku TIMOCOM ujedinjuje zajednička vizija budućnosti logistike. Kao FreightTech poduzeće vjerujemo u svijet bez logističkih izazova. Zbog toga je naša misija učiniti logistiku pametnom, sigurnom i jednostavnom. Takvu budućnost nazivamo: Augmented Logistics. Augmented Logistics također je naše obećanje. Naime, pod tim podrazumijevamo proširenje, poboljšanje, pojačanje, povećanje i rast logistike. To za naše klijente znači da svoje logističke izazove s tvrtkom TIMOCOM mogu riješiti pametno, sigurno i jednostavno.

Naša priča o uspjehu

Nedostatak digitalnih rješenja nije samo naša motivacija danas, to je bio i temelj za osnivanje poduzeća. U travnju 1997. godine prijevoznik Jens Thiermann tražio je platformu za dodjeljivanje za transportne naloge diljem Europe. Međutim, ono što je pronašao jednostavno nije odgovaralo njegovim zahtjevima i predodžbama. Došao je do zaključka: sad ćemo to učiniti sami! Tako je osnovana tvrtka TimoCom Soft- und Hardware GmbH, a nakon završetka radnog vremena i tijekom vikenda započelo se s razvojem vlastite burze tereta i utovarnog prostora. Iz hrabre start-up tvrtke danas je nastala jedna od najuspješnijih tvrtki srednje veličine specijaliziranih za IT i podatke za europsku logističku branšu. Godine 2018. tvrtka TimoCom Soft- und Hardware GmbH promijenila je naziv u TIMOCOM GmbH.

Naša ponuda

Kao prethodnik i pratitelj za umrežavanje europske logistike nudimo prvi sustav Smart Logistics System u kojem se dnevno postavlja i obrađuje do 750 000 međunarodnih ponuda tereta i utovarnog prostora. Dio sustava je i naša neutralna mreža s više od 45 000 provjerenih poduzeća. Neutralnost je pritom važna prednost budući da se transakcije sklapaju izravno između ugovornih partnera.

Naša raznolikost

Na temelju naše specijalizacije i međunarodne rasprostranjenosti u središtu tvrtke u Erkrathu, u blizini Düsseldorfa, te u predstavništvima u Poljskoj, Češkoj i Mađarskoj danas radi više od 500 zaposlenika iz više od 30 nacija. Upravljanje poduzećem osnivač Jens Thiermann dijeli sa svojim sinom Timom Thiermannom. Tako se na vrhu uprave obiteljskog poduzeća ujedinjuju dugogodišnje iskustvo i perspektive usmjerene na budućnost. Zajedno se već možemo uspješno prisjetiti mnogih poduzetničkih prekretnica.

TIMOCOM u brojkama

500+

zaposlenika (ukupno)

30+

nacija (zaposlenici)

82,8

milijuna EUR prometa

23

godine iskustva u području IT-a

4

lokacije

45k +

međunarodnih klijenata

Stanje brojki: 08/2020

TIMOCOM - Podaci i činjenice

Naziv TIMOCOM GmbH
Uprava Jens Thiermann, Tim Thiermann
Zaposlenici više od 500 iz više od 30 nacija
Centrala poduzeća Timocom Platz 1, DE-40699 Erkrath
Predstavništva Poljska, Češka, Mađarska
Promet 82,8 mil. eura (poslovna godina 2019.)
na vrh