05.06.2019

TIMOCOM predstavlja opsežan sustav novih aplikacija Smart Apps za logistiku

Poduzećima utabati put u digitalno doba

(1)

Erkrath/München, 5. lipnja 2019. – TIMOCOM želi omogućiti poduzećima za transport i logistiku put u digitalno doba. Na sajmu transport logistic 2019 u Münchenu pružatelj IT usluga predstavlja opsežan sustav novih aplikacija, sučelja i partnera koji digitalno pomažu logističarima u svim područjima procesa transporta. „Želimo učiniti inovacije koje svakodnevno unaprjeđuju naše klijente tako jednostavno dostupnima kao što je struja iz utičnice”, kaže glasnogovornik tvrtke TIMOCOM Gunnar Gburek.

„Naš cilj je da za našu mrežu klijenata i partnera postanemo digitalni osnovni opskrbljivač europske logističke branše.”

Slijedeći viziju poduzeća da stvori logistiku bez izazova, tvrtka TIMOCOM proširuje svoj novi sustav Smart Logistics System. On burzu tereta i utovarnog prostora koja je vodeća diljem Europe i koja je dio sustava dopunjuje inovativnim digitalnim aplikacijama, primjerice za procesuiranje naloga. „Naš cilj je da za našu mrežu klijenata i partnera postanemo digitalni osnovni opskrbljivač europske logističke branše”, kaže Gburek.

To poduzeće za IT želi do 2030. godine investirati oko 100 milijuna eura u izgradnju svog sustava i sa 100 000 više nego udvostručiti broj svojih klijenata. U sklopu daljnje internacionalizacije broj zaposlenika u nadolazećih jedanaest godina trebao bi se povećati za 300 na 800.

Aplikacije Smart API omogućuju razmjenu podataka sa sustavom Smart Logistics System

Nova sučelja pojednostavljuju poduzećima pristup sustavu Smart Logistics System. Takozvane aplikacije Smart API nude klijentima mogućnost povezivanja sa sustavom preko svog već postojećeg softvera za logistiku. Pristup aplikacijama odvija se svaki put preko samo jednog sučelja. Tako se poduzeća primjerice preko aplikacije Smart API Transportni nalozi mogu povezati s više od 43 000 potencijalnih poslovnih partnera u sustavu te iz vlastitog softvera za logistiku slati i primati transportne naloge.

Dijeljenje podataka s partnerima u mreži

Dio zamisli sustava je integracija snažnih partnera. S poduzećima Cargoclix i Krone Telematics tvrtka TIMOCOM uza se ima dva daljnja ugledna poduzeća s kojima se GPS podaci vezani uz rute mogu dijeliti preko sustava. Tako je nalogodavcima koji koriste TIMOCOM moguće na temelju podataka u stvarnom vremenu planirati transporte, upravljati njima i optimirati ih. Već danas je čak 246 ponuđača telematike diljem Europe integrirano u sustav Smart Logistics System. Osim njih, novi partneri su ponuđači softvera za logistiku Doll + Leiber, Lavid Software, Transdata, C-Informationssysteme i Logistiqo. „Logistika živi od umrežavanja. Umrežavanje danas možemo preko partnera sučelja koji su integrirani u naš sustav gotovo sasvim digitalno zajamčiti”, kaže menadžer portfelja tvrtke TIMOCOM Philipp Schmidt. Pozadina je buduće otvaranje sustava i za treće aplikacije.

Nova početna stranica sustava s vođenjem korisnika u skladu s potrebama

Vidljiv znak novog doba sustava u tvrtci TIMOCOM je potpuno iznova oblikovana i strukturirana početna stranica kao ulaz u različite aplikacije Smart Apps u sustavu. Ona vodi više od 130 000 korisnika pomoću nekoliko klikova kroz raznolikost sustava i stvara jednostavan pristup željenim aplikacijama. „Nova početna stranica sustava je preglednija i intuitivnija budući da se ciljano obraća različitim skupinama korisnika i situacijama potrebe”, objašnjava direktorica marketinga tvrtke TIMOCOM Pélagie Mepin. Tako poduzeća mogu izravno odabrati digitalne aplikacije primjerice za upravljanje natječajima, za optimiranje ruta ili za praćenje.

„Želimo svojim klijentima ponuditi mogućnost da prošire i poboljšaju svoju logistiku te povećaju svoj prostor djelovanja”, kaže Mepin. Obećanje koje se pronalazi i u novom sloganu tvrtke TIMOCOM: „Augmented Logistics”.

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh