17.01.2022

Ubrzani rast digitalizacije logistike

TIMOCOM najavljuje ogroman porast broja klijenata – više od 50 000 klijenata koristi Smart Logistics System tvrtke FreightTech.

TIMOCOM umrežava europsku logistiku

Erkrath, 17. 1. 2022. – tvrtka FreightTech akterima u logistici nudi digitalnu podršku pri savladavanju logističkih procesa. Upravo to radi Smart Logistics System tvrtke TIMOCOM i prati klijente od uspostave prodaje sve do obrade plaćanja. Ovu uslugu koristi sve više sudionika na tržištu. Nedavno je IT tvrtka prešla brojku od 50 000 klijenata i veseli se dugoročnom povjerenju unutar logističke branše: „To je prekretnica naše priče i važan korak na putu prema našoj viziji svijeta bez logističkih izazova”, komentira Tim Thiermann, rukovodeći partner TIMOCOM-a.

„To je prekretnica naše priče i važan korak na putu prema našoj viziji svijeta bez logističkih izazova”, Tim Thiermann, rukovodeći partner tvrtke TIMOCOM

„Spremnost na digitalizaciju je kroz iznimne uvjete u posljednje dvije godine snažno porasla. To se vidi i na porastu broja klijenata”, kaže Tim Thiermann, rukovodeći partner TIMOCOM-a. „Osigurati im pouzdanu platformu na kojoj mogu pronaći nove poslovne partnere i pojednostaviti svoje poslovne procese bio je i ostao naš cilj.” Ne vidi se samo na poslovnim brojkama TIMOCOM-a da FreightTech cvjeta: Institut Fraunhofer ustanovio je da većina od oko 350 logističkih start-upova koji u međuvremenu nude svoje usluge na njemačkom govornom području, nude tehnologije ili službe koje podržavaju logističke usluge.

Transportno tržište ostaje otežano

Smart Logistics System TIMOCOM-a akterima u logistici nudi digitalnu podršku pri svladavanju logističkih procesa – od uspostave prodaje sve do obrade plaćanja. Više od 135 000 korisnika na burzi tereta dnevno postavlja do 800 000 ponuda tereta i utovarnih prostora. U 2021. godini često je bilo preko milijun ponuda tereta dnevno za koje se u sustavu tražio odgovarajući utovarni prostor. Osim toga je preko sustava tokom godine praćeno više od 175 000 kamiona i izračunato gotovo 37 milijuna ruta.

Logistika dobiva na značenju zbog nedavno veoma otežane situacije na transportnom tržištu. „Izazovima nedostatka vozača i uskih transportnih kapaciteta svjetsko će se gospodarstvo baviti i u nadolazećoj godini”, kaže Gunnar Gburek, voditelj poslovanja. Zbog toga TIMOCOM nudi jednostavna i fleksibilna rješenja kako bi se suprotstavio nedostatku transporta i isporuke u cestovnom prijevozu robe.

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh