10.01.2021

Milijun ponuda u jednom danu: TIMOCOM Burza tereta opet obara rekordnu vrijednost

Novi rekordi u sustavu Smart Logistics System – mnogo je čimbenika zaslužno za vrhunac ponuda

Milijun ponuda tereta i utovarnog prostora u jednom danu

Erkrath, 10. 01. 2020. – Dana 15. prosinca 2020. postavljeno je milijun ponuda tereta i utovarnog prostora u TIMOCOM sustavu Smart Logistics System. Ova vrijednost ne odnosi se samo na prometno razdoblje neposredno prije početka novog zatvaranja. Još nikad dosad u jednom danu nije bilo toliko ponuda na burzi tereta.

TIMOCOM Burza tereta prošlog je tjedna postigla novi rekord: milijun ponuda tereta i utovarnog prostora. Ova vrijednost ne odnosi se samo na prometno razdoblje neposredno prije početka novog zatvaranja. Još nikad dosad u jednom danu nije bilo toliko ponuda na burzi tereta.

Velik broj ponuda u tradicionalno prometnoj sezoni

Razni se čimbenici mogu navesti kao uzrok velikom broju ponuda tereta i utovarnog prostora. Već su u posljednjih nekoliko godina neposredno prije Božića u sustavu bile rekordne vrijednosti. Kao mogući pokretači razvoja, osim sezonskog utjecaja, djeluju zatvaranje i Brexit. Već je u ožujku, prije početka prvog zatvaranja u cijeloj državi, broj ponuda bio velik. Scenarij No-Deal-Brexita uz pojačanu opskrbu u Velikoj Britaniji također je bio od iznimnog značaja i korelira sa sličnim razvojem situacije kakva se mogla promatrati u prvom tromjesečju 2019.

Do sada je najveća vrijednost bila do 750 000 međunarodnih ponuda tereta i utovarnih prostora u istom danu. Otkako je granica od milijun ponuda probijena 15. prosinca 2020., taj se broj neprestano zadržavao iznad ovog dosadašnjeg rekorda. Brojevi u sustavu Smart Logistics System ponovno pokazuju u kojoj mjeri logistika funkcionira kao pojas za spašavanje i mjerač otkucaja srca u aktualnoj ekonomskoj situaciji.

„Ovaj nam novi rekord također pokazuje da smo važan partner našim klijentima, bez obzira na to koliko vrijeme bilo izazovno. I dalje posvećujemo veliku pažnju kvaliteti poduzeća i sigurnosti u našoj mreži. Ti aspekti uvijek nam predstavljaju vrlo visoki prioritet”, kaže Tim Thiermann, izvršni direktor tvrtke TIMOCOM.

O burzi tereta:

Burza tereta dio je sustava Smart Logistics System tvrtke TIMOCOM za digitalno pružanje usluga logistike. Sastoji se od pametnih aplikacija koje prometne i logističke procese čine agilnijima i učinkovitijima. Te aplikacije uključuju „Burzu tereta” u kojoj se svakodnevno na međunarodnoj razini objavljuje do 750 000 ponuda utovarnih prostora i ponuda tereta iz cijele Europe. To omogućuje više od 45 000 provjerenih poduzeća da lako prošire vlastitu mrežu potencijalnih poslovnih partnera. Međutim, burzu tereta mogu koristiti i za pronalaženje i prihvaćanje ažurnih naloga od novih partnera, a pomoću sustava postići fleksibilnu organizaciju svog poslovanja i prilagoditi se suvremenim zahtjevima tržišta.

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh