30.12.2015

Vrijeme je za igru pri najvećoj europskoj transportnoj platformi

Radnici TimoComa preuzimaju ulogu svojih klijenata na događaju igranja uživo

(2)

Erkrath, 09.12.2015. Već u prvih 10 dana od uvođenja proizvoda, preko TimoCom Messengera poslano je više od 500 000 poruka. Najveća izmjerena brojka online korisnika istovremeno trenutno je 37 000 – i raste. TimoCom, međutim, nije samo na području IT i logističkih rješenja pronašao nove puteve: Tu je i interna obuka za zaposlenike koja se održala uz TimoCom Messenger, neovisno o Power Pointu i sastancima. U igri uživo (Live-Game-Event), osoblje korisničke podrške, knjigovođe i ostalo osoblje provuklo se u uloge disponenta, prijevoznika i otpremitelja, kako bi iz prve ruke doživjeli prednosti TimoCom Messengera.

Na prvi pogled djelovalo je kao ugodna srijeda u sjedištu najveće europske transportne platforme. Međutim, kantina je prazna tijekom današnje pauze. Umjesto toga, na svim katovima, u svim uredima i skladišnim halama napeto je kao da je prvi dan škole: „Allora, hoćete doći ovamo, svi?! Počinje! Gdje mogu gledati Live-Stream?!“ - Naša radnica talijanskog porijekla, Anja Paglialunga, priprema se za prvu telefonsku rundu za  „Messenger Game“. U ovom događaju igranja uživo, radnici najveće europske transportne platforme danas reproduciraju uobičajene pregovaračke procese između proizvodnog i otpremničkog sektora i teretnih prijevoznika. Za to je TimoComov odjel za razvoj burze transporta stvorio dodatnu grupu korisnika s ponudama predviđenima za igru. Među njima će Anja kao „Captain“ tima što brže pokušati pronaći idealnog ugovornog partnera za vlastiti transportni nalog. Dok ona čeka znak za početak, „dojavnik“ Eddy već spremno stoji kraj vrata u svojim jarko crvenim hlačama koje strše u plavetnilu TimoComa. Ovaj poliglot malo se šali na francuskom, malo na španjolskom, kako bi podignuo atmosferu. Njegova francuska kolegica Claire djeluje kao „pijun“. Ona će uskoro iskusiti položaj svog tima i dati se u skladišnu halu unutar zgrade, gdje je na tlu zalijepljena ogromna šahovnica. Princip igre sličan je igri „Potapanje brodova“. Anja mora pokušati pronaći partnera za Claire koji je što bliži vlastitim koordinatama. Tim na taj način pokreće TimoCom platformu, pregledava ponude, a Anja se lati slušalice. Nažalost, sve telefonske linije su zauzete. „Ahhhhh, tako je to s klijentima“, oglašava se radnica. Dojavnik Eddy nažalost u ovoj rundi nema što za dojaviti. Claire sada smije samo gledati kako se pokreću ostale igraće figurice kako bi rukovanjem zapečatili izmišljeni ugovor o transportu koji se dogovarao telefonski.

Jasno, pobjednik je: TimoCom Messenger

U takozvanoj „Messenger-rundi“, u kojoj timovi međusobno komuniciraju preko chata, sve drugačije izgleda: U Annettinom timu, „Deal“ je zapečaćen već unutar 1:52 minute. „Znojim se beskrajno. Preko Messengera smo izravno dobili potvrdu. To je zbilja cakum-pakum!“  Čak i Anja komentira: „Uz Messenger smo nadoknadili našu nultu rundu. Odličan Deal. Mislim da ću osobno ići u špeditere! I love it!“ U ovoj igri simulacije, kao i u stvarnom životu, potrebno je imati malo sreće, ali zahvaljujući novom poslovnom Messengeru, sve kolege su uspješne. Igraće polje u skladištu je prepuno. Suci trenutno imaju najteži posao - zaključeno je gotovo dvostruko više ugovora.

Moderator Nils Ott iz odjela za komunikacije u međuvremenu donosi zaključak: „Kolege su se zbilja zabavile. Ključna poruka ove igre je pokazala svoju svrhu, a to je da se unutar burze jednostavnije i brže komunicira koristeći TimoCom Messenger. Ako klijent sada postavi pitanje o načinu rada i prednostima, možemo reći: Lako je, jednostavno - odigrajmo.“

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh