Izazov – spor dolazak do informacija o prijevozu i visoka cijena transporta

Pero Pušić, voditelj nabave i kooperacije tvrtke Gramex d.o.o., svjestan je koliko je pravovremeni i efikasan transport bitan za jedno moderno agronomsko poduzeće. Kada je vaš posao organizacija i otkup poljoprivrednih proizvoda od kooperanata, poput kukuruza, pšenice, uljane repice, ječma, soje, šećerne repe i suncokreta, jasno je da rentabilnost u velikoj mjeri ovisi o pouzdanom i lako dostupnom prijevozu robe.

 

No, kroz više od tri desetljeća rada tvrtke Gramex d.o.o., transport tereta nužnog za agronomsku proizvodnju nije bilo lako dogovoriti ni organizirati. "Do nas su sporo dolazile informacije o dostupnim prijevozima za terete. Problem je svakako bila i visoka cijena prijevoza", priznaje voditelj Pušić čija tvrtka u Hrvatskoj nudi kupcima između ostalog i visoko kvalitetna organska gnojiva, vapneni dušik te ugljen za ogrjev. Zato je Gramex d.o.o. odlučio potražiti efikasno rješenje za svoj problem transporta i pridružio se brojnim drugim uspješnim kompanijama koje koriste TIMOCOM uslugu.

 

"Prije korištenja TIMOCOM usluge do nas su sporo dolazile informacije o dostupnim prijevozima za terete. Cijene prijevoza u konačnici su bile visoke", Pero Pušić, voditelj nabave i kooperacije tvrtke Gramex d.o.o."

Gramex d.o.o. Croatia

Izazovi:

  • teško do informacija o dostupnim prijevozima

  • visoke konačne cijene transporta

  • problem amortizacije troškova poslovanja

Rezultati:

  • jednostavan pristup dostupnim prijevoznicima

  • povoljna konačna cijena transporta

  • lakša amortizacija troškova poslovanja


Rješenje – brzo i efikasno otklanjanje logističkih problema uz poboljšanu rentabilnost poslovanja

Kada je tvrtka Gramex d.o.o. počela koristiti TIMOCOM uslugu, stvari su za nju krenule u pozitivnom smjeru. Odjednom je imala na raspolaganju profile poduzeća koja se bave transportom, što omogućuje jasan uvid u trenutno stanje na tržištu. Nadležni za dopremu robe mogli su brzo i lako pronaći informacije o dostupnim transporterima, a takav način efikasnog povezivanja učinio je i cijenu prijevoza povoljnijom nego što je bila u prošlosti.

 

TIMOCOM usluga ponudila je također tvrtki Gramex d.o.o. mogućnost praćenja tereta kako bi imala jasnu informaciju kada će stići na odredište. "TIMOCOM je omogućio brži protok informacija za naše tekuće logističke probleme. Samim time je smanjio cijenu prijevoza te podigao rentabilnost našeg poslovanja“, zaključuje voditelj nabave i kooperacije Pero Pušić. Tako je Gramex osigurao efikasan otkup proizvedenih poljoprivrednih proizvoda, što dugoročno pozitivno utječe na poslovne rezultate.

 

"TIMOCOM donosi jednostavnost, brzinu i sigurnost. Najefikasnijim dostupnim metodama pomaže nama klijentima pri rješavanju transportnih izazova", Pero Pušić, voditelj nabave i kooperacije tvrtke Gramex d.o.o.

Dallmaco logo

O tvrtki Gramex d.o.o.

Gramex d.o.o. je agronomska tvrtka sa sjedištem u Prelogu. Posluje u Hrvatskoj već više od tri desetljeća, točnije od 1989. godine. Radi se o odličnom primjeru modernog funkcionalnog poduzeća čiji je cilj konstantno rasti u svakom segmentu svog poslovanja. Dominantna djelatnost ove kompanije je kooperacija poljoprivredne proizvodnje. U njezinom poslovanju važnu ulogu ima otkup poljoprivrednih proizvoda od kooperanata. Takav poslovni model joj omogućuje da može ponuditi cjelokupna rješenja za poljoprivrednu proizvodnju.

 

Uvoz i distribucija gnojiva, ugljena za grijanje te različitih poljoprivrednih proizvoda, kao i dodataka stočnoj hrani, u fokusu su ove kompanije. Otkup žitarica, uljarica i šećerne repe također je važan za Gramex jer robu kasnije plasira domaćim i stranim kupcima. Važno je još spomenuti da na svojim prodajnim mjestima nudi repromaterijal za poljoprivrednu proizvodnju. U ponudi ima široki asortiman sjemenske robe, mineralna, folijarna i organska gnojiva, kao i sredstva za zaštitu bilja te stočnu hranu. U ponudi su još mreže, kao i folije za baliranje. Gramex prodaje i ambalažu za poljoprivredne proizvode te sve ostalo potrebno za poljoprivredna domaćinstva.

Provjerite sami, testirajte naše tržište besplatno, samo jednim klikom:

na vrh