TIMOCOM je pomogao našoj tvrtki uštedjeti novac i vrijeme, učinkovitije rješavati izazove i uspješnije poslovati

Kao velika tvtrka koja se bavi preradom mesa i proizvodnjom suhomesnatih proizvoda, "Zlatiborac" kontinuirano traži prijevoznike koji bi robu koja nam je potrebna, kao i robu koju bismo prevozili, prevozili vlastitim vozilima. Takav izazov zahtijevao je udruživanje s tvrtkom koja posluje u logističkoj industriji. Nakon razgovora s gospodinom Igorom Petrovićem, odlučili smo se za ove svrhe koristiti TIMOCOM burzu. Osim prednosti lociranja naših vozila u stvarnom vremenu, ovaj sustav nam je omogućio da izbjegnemo da vozila budu djelomično utovarena ili prazna.

Zlatiborac 2

“Imali smo veliki izazov, dogovoren je prijevoz s prijevozničkom tvrtkom, kamion je stigao na utovar i roba je utovarena. Nakon dva dana vozilu, vozaču i robi gubi se svaki trag. Kontaktirali smo djelatnike TIMOCOM-a i zatražili pomoć, a naravno odmah smo dobili upute kako postupiti u takvom slučaju. Na kraju razgovora organizacijski tim prijevoznika uspio je locirati vozilo i sve je završilo kako treba."

Promjene su vrlo važne, a potrebno je, osim digitalizacije, pojednostaviti i procese rada te unijeti određene novosti u sustav. Glavna rješenja koja smo predložili na primjeru naših izazova su digitalizacija i automatsko slanje naloga. TIMOCOM, kao digitalno tržište s burzom tereta, pomogao nam je u rješavanju ovih izazova. Odlučili smo se za njih zato što TIMOCOM burzu koriste sve veće transportne tvrtke i smatramo da je jedna od najzastupljenijih burzi u našoj regiji, ali i izvan nje.

Izazovi

  • Lociranje vozila u stvarnom vremenu

  • Digitalizacija podataka

  • Automatsko slanje naloga

Rezultati

  • Ušteda novca i vremena

  • Učinkovitije rješavanje izazova

  • Povećana dobit tvrtke

Zlatiborac 1

Povezivanjem ponude i potražnje povećava se iskorištenost kapaciteta vozila i nema „praznih“ vožnji 

Tvrtka Zlatiborac tražila je učinkovito rješenje za povezivanje iskorištenja naših vozila i izbjegavanje "praznih" vožnji. Digitalizacija i automatsko slanje naloga neka su od rješenja koja smo predložili na temelju izazova s ​​kojima se susrećemo. Burza tereta TIMOCOM pomogla je tvrtki Zlatiborac da brzo i jednostavno pronađe i objavi ponudu tereta. Ključ je učinkovito povezati ponude i potražnje. To nam je pomoglo pri traženju ponuda tereta i znatno olakšalo upravljanje opskrbnim lancem.

“Odlukom uprave počeli smo se baviti javnim prijevozom tereta, odnosno prijevozom tereta za treće osobe. Promjene su vrlo važne, posebice u području digitalizacije, pojednostavljenja procesa i modernizacije sustava."

TIMOCOM je našoj tvrtki pružio podršku u cestovnom prijevozu robe posredovanjem transportnih naloga. Osim uštede vremena i novca, ova nam je usluga pomogla optimizirati naše logističke procese. Trenutno nemamo nikakav konkretan prijedlog, savjet, preporuku ili referencu za naše kolege koji traže ili nude prijevoz. Ne postoji univerzalno rješenje za sve izazove ili probleme s kojima se suočavaju tvrtke. TIMOCOM nam je pomogao prevladati izazove i poslovati učinkovitije.

Zlatiborac logo

ZLATIBORAC DOO

Tvrtka Zlatiborac bavi se proizvodnjom suhomesnatih delicija, od suhih goveđih i svinjskih pršuta, do kulena, pečenica, kobasica i salama. Danas poslujemo na 15 stranih tržišta. Naši proizvodi su dostupni u Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Bugarskoj, Rumunjskoj, Malti, Njemačkoj, Austriji, Nizozemskoj, Španjolskoj, Albaniji itd. Kao lider u proizvodnji autentičnih suhomesnatih specijaliteta, "Zlatiborac" zapošljava preko 650 radnika koji su predani primjeni najstrožih standarda sigurnosti i kvalitete u svim poslovnim procesima. Kroz tradiciju dužu od 135 godina, uspijevamo očuvati jedinstvenu obiteljsku recepturu naših proizvoda, uz primjenu najsuvremenijih tehnologija i opreme u mesnoj industriji. "Zlatiborac" brine o zdravlju i dobrobiti svojih potrošača, što potvrđuju i renomirane svjetske agencije za ispitivanje, inspekciju i verifikaciju u proizvodnji hrane.

Uvjerite se sami, testirajte naše tržište besplatno, samo jednim klikom:

na vrh