Zanje o logistici 26.01.2023
4

6 savjeta: uspješno započnite novu poslovnu godinu 2023

MicrosoftTeams-image (3) (1)

Novogodišnje odluke – tko ih nema? Dok privatno odlučujemo da ćemo zdravije jesti, više se baviti sportom i bolje se koristiti vlastitim vremenom, za poduzetnike se prvenstveno postavlja pitanje: što se u ovoj godini može optimirati? Naši savjeti pomažu vam da uspješno započnete novu godinu.

1. Osvrnite se na prethodnu godinu

Na početku godine korisno je još jednom se osvrnuti i prisjetiti se prethodne godine. Što je bilo dobro? Što je bilo loše? Gdje još postoji potencijal za poboljšanje? Analizirajte svoje uspjehe i neuspjehe. To će vam pomoći da otkrijete koje mjere su bile korisne, a čega biste se u novoj godini radije trebali odreći. Osim toga, promotrite struku i svoje klijente. Je li bilo promjena u tom području? Svi ti koraci pomažu vam da stvorite široku sliku trenutne situacije i tako načinite temelj za uspješnu poslovnu godinu.

2. Slijedite svoje ciljeve

Već krajem prethodne poslovne godine trebali ste sebi postaviti ciljeve za novu godinu. Ako to niste učinili, jednostavno krenite. Iskustva koja ste prikupili u prethodnoj godini pomoći će vam u tome. Što preciznije formulirate svoje ciljeve, to bolje. Primjer: „Želimo povećati svoj promet za 25 %.” To precizno formuliranje kasnije će vam pomoći da izmjerite svoj stvarni uspjeh.

Osim toga, pazite na to da su vaši ciljevi realistični. U tome će vam pomoći pregled trenutnih brojki i potrebnih mjera.

3. Usredotočite se na bitno

Bez obzira na to koliko je vaša strategija dobra, ona može funkcionirati samo ako se usredotočite na bitno. Zbog toga se pitajte na koji način možete ispravno upotrijebiti svoje dragocjeno vrijeme i što vam pomaže da unaprijedite svoje poduzeće. Tako je moguće pronaći manje projekte s malom dobiti i naposljetku ih izostaviti. To vam pomaže da optimirate uporabu dragocjenih resursa kao što su vrijeme, novac i osoblje.

4. Više vremena zahvaljujući digitalnim pomagalima

Digitalizacija nudi poduzećima mogućnost da sasvim jednostavno olakšaju dugotrajne procese. Zbog toga uzmite dovoljno vremena i razmislite koji od vaših procesa se može učinkovitije oblikovati uporabom softvera. Bilo da je riječ o obračunu za poduzeće, kupnji, marketingu ili osoblju – za svako područje poslovanja tržište nudi brojna digitalna pomagala.

Ako vam prvenstveno naporni transportni procesi oduzimaju vrijeme i strpljenje, imamo pravu stvar za vas. Uz TIMOCOM Road Freight Marketplace nudimo vam mogućnost da svoje transportne procese od pokretanja preko izdavanja naloga do provedbe transporta provodite digitalno i centralno u jednom jedinom sustavu.

Zbog toga otkrijte opsežnu i fleksibilnu ponudu tvrtke TIMOCOM sada i pripremite svoju logistiku za novi početak u 2023.!

5. Imajte trendove na oku

Uvijek iznova nastaju novi trendovi koji održivo utječu i na društvo i na gospodarstvo. Zbog njihovih dalekosežnih utjecaja trebali biste se baviti aktualnim trendovima u području struke i gospodarstva općenito. Tako možete prepoznati rizike i izazove te im prilagoditi svoju strategiju poduzeća. Logističari i špediteri koji su htjeli opstati na tržištu u 2022. godini morali su fleksibilno reagirati na mnoštvo promjena i kriza. Kako biste dobro prošli kroz novu godinu, za vas smo u članku na blogu saželi logističke trendove 2023.

6. Motivirajte svoje suradnike

Cijenjeni suradnici su sretni suradnici. Povećajte osjećaj pripadnosti poduzeću kod svojih suradnika tako što ćete im pokazati koliko su oni važni za vaše poduzeće. Uzmite dovoljno vremena kako biste se sa svakim suradnikom prisjetili prethodne godine i kako biste zajedno postavili nove ciljeve za novu godinu. To je važno jer se ciljevi mogu postići samo ako se prethodno komuniciralo o njima.

Savršeno pripremljeni u novu godinu

Uz ispravan stav, optimizam i odgovarajuće alate možete već na početku godine postaviti temelj za uspješan početak nove poslovne godine.

Uvijek imajte na umu da je vrijeme vaš najvažniji resurs. Zato ga upotrebljavajte najučinkovitije što je moguće. U tome vam pomažu digitalna rješenja. Pomoću njih možete sažeti dugotrajne radne procese i tako stvoriti kapacitete za ostale važne teme, npr. svoju strategiju, nove pristupe utemeljene na trendovima ili svoje suradnike.

Posebno se u području logistike skriva velik potencijal za uštedu vremena. Uz TIMOCOM Road Freight Marketplace možete brzo i učinkovito provoditi svoj cjelokupni transportni proces. U svakom trenutku zadržavate kontrolu nad statusom pošiljke, možete dodijeliti naloge u nekoliko minuta i digitalno ih obraditi. Zahvaljujući partnerstvu s tvrtkom JITpay, osim toga je zajamčeno pouzdano i sigurno plaćanje.

Napravite prvi korak sada i uz isprobavanje sustava bez obveze dobro pripremljeni započnite novu godinu.

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

Pop-up image - Logistic
Želite li postati stručnjak u logistici?

Stoga primajte naše vijesti o logistici izravno u svoj sandučić. Budite prvi koji će imati koristi od naših proizvoda i ažuriranja.

na vrh