Zanje o logistici 17.09.2021
4

Jeste li već Carrier of Choice?

Ovih 9 savjeta pomoći će vam da brže postanete prvoklasni pružatelj transportnih usluga

Pozitivno se istaknite kao prvoklasni pružatelj transportnih usluga

Efikasnost, usluga i digitalizacija – ta kombinacija je ključ uspjeha mnogih pružatelja usluga. No za transportna poduzeća nije uvijek jednostavno jednako uzeti u obzir sva tri aspekta i profesionalno ih provoditi. Jer: njihova ključna kompetencija je siguran i pouzdan transport tereta. Pomoću sljedećih savjeta prijevoznici mogu postati prvoklasni pružatelji transportnih usluga.

U sustavu Smart Logistics System FreightTech poduzeća TIMOCOM nalogodavci i nalogoprimci iz cijele Europe sastaju se u jednoj mreži. Široki portfelj aplikacija i usluga tog pružatelja logističkih i IT usluga pritom može biti dragocjena pomoć:

Informirajte se i isprobajte bez obveze

9 savjeta za vaš ugled, zadovoljne partnere i održive poslovne odnose

Zakon tržišta: ponekad ima više tereta nego utovarnog prostora. Primjerice, nakon havarije broda Ever Given u Sueskom kanalu. Zbog toga se povećavaju cijene tereta i vozači mogu potražiti svoje naloge. No postoje i razdoblja u kojima je prisutan višak utovarnog prostora. U tim razdobljima cijene se smanjuju, a prvenstveno manja transportna poduzeća bore se za opstanak.

Uz sljedeće savjete pripremit ćete se na takva kolebanja, dugoročno osigurati svoj posao i moći postati „Carrier of Choice” za svoje klijente:

  1. Postanite digitalni

Budite u korak s vremenom i koristite raznolike mogućnosti modernih IT sustava koje se neprekidno razvijaju. Naime, svijet logistike ubrzano postaje sve digitalniji, umreženiji i poduzetniji. Taj trend nudi ne samo vašim klijentima, nego i vama brojne pogodnosti i mogućnosti rasta. Pružateljima IT usluga kao što je TIMOCOM veoma je stalo do toga da svim partnerima na tržištu olakšaju pristup digitalnom svijetu, aktivno ih prate na tom putu i oblikuju ga zajedno s njima.

  1. Isporučujte pravodobno i pouzdano

Vaši klijenti od vas očekuju upravo to. No čak i najbolje planiranje ne pomaže ako zapnete u gužvi ili ako se nešto nepredvidljivo dogodi na vašoj dionici. Pomoću digitalnog praćenja kamiona u stvarnom vremenu možete svoje podatke o položaju podijeliti sa svojim partnerima. Zbog toga nećete morati nešto objašnjavati i moći ćete se, primjerice na rampi, bolje pripremiti za svoje vrijeme dolaska .

  1. Ponudite sigurnost
  • Osiguranje tereta (skraćeno: Oste): Morate pravilno osigurati svaki teret. Uzmite dovoljno vremena i prije polaska provjerite je li sve pravilno osigurano i složeno. Dobar pregled vam daje platforma prometnih vijesti u LasiCheck.
  • Certifikati: Zatražite certifikat za sva područja i usluge relevantne za vas i vaše klijente. Tako ćete se dokazati kao pružatelj usluga koji se pridržava najviših standarda kvalitete i sigurnosti. Ovdje možete pronaći informacije o uobičajenim oznakama kvalitete i certifikatima.
  • Zaštita podataka: Kad je riječ o digitalnim poslovnim odnosima, zaštita podataka i autentičnost imaju sve važniju ulogu. Primjerice, tvrtka TIMOCOM je u tu svrhu razvila sigurnosnu mrežu. Ona između ostaloga obuhvaća područja sigurnosti podataka, sigurnosti plaćanja i opsežne provjere novih klijenata.
  1. Djelujte proaktivno

Primjer: opremili ste svoju flotu i imate više kapaciteta nego ranije. Optimirajte svoje opterećenje. Ponudite dostupni utovarni prostor i pravodobno obavijestite svoje partnere o slobodnim kapacitetima. Možete ih dobro plasirati tako što ćete na burzi tereta pohraniti svoje kapacitete utovarnog prostora.

  1. Sigurno komunicirajte i međunarodno

Europa je višejezična. Čak i ako ne govorite mnogo jezika , to vas ne mora spriječiti u vašoj komunikaciji s poslovnim partnerima. Primjerice, sustav Smart Logistics System tvrtke TIMOCOM nudi sve usluge potrebne za odvijanje poslova na 24 jezika. Tako izbjegavate kulturne i jezične nesporazume i možete prihvaćati čak i naloge partnera čiji jezik ne razumijete.

  1. Imajte zabrane vožnje na oku

Izbjegavajte zaobilazne putove ili duge zastoje koji dovode do kašnjenja i time do frustracije kod klijenta i kod vas. Na poveznici www.Truckban.info u svakom trenutku besplatno ostajete informirani o zabranama vožnje ili posebnim gradilištima. I to širom Europe.

  1. Planirajte unaprijed

Prazne vožnje su skupe, štetne za okoliš i mogu se izbjeći. Zbog toga unaprijed planirajte svoje rute. Najkraći put između dvije postaje ne mora biti najefikasniji. Preuzmite drugi ili čak treći nalog i na povratku prikupite daljnje djelomične utovare  koji se mogu inteligentno povezati s vašom rutom. Ili, učinkovitije planirajte rute tako što ćete unaprijed izračunati troškove za njih. Oboje nudi aplikacija Rute i troškovi u sustavu TIMOCOM.

  1. Budite dostupni

Temelj dobrog poslovnog odnosa je komunikacija. Ne ostavljajte pitanja bez odgovora, nego reagirajte brzo i ciljano. Sustavi poput onoga tvrtke TIMOCOM nude integrirane funkcije obavještavanja i Messenger, koji vam pritom mogu biti velika pomoć.

  1. Optimalno se predstavite

Održavanje vlastite internetske stranice poduzeća može biti naporno. No uvid u relevantne dokumente kao što su licencije EU-a, certifikati, dokumenti o osiguranju, obrtnica itd. važan je za mnoga vaša partnerska poduzeća. Dokažite svoju pouzdanost i od početka ostavljajte optimalan dojam. Profili poduzeća u sustavu Smart Logistics System tvrtke TIMOCOM nude vam jednostavnu i prethodno definiranu mogućnost da se sadržajno predstavite.

Uspješno se istaknite među konkurencijom, uz digitalnu pomoć

Kako biste postali prvoklasni pružatelj transportnih usluga, za vas postoje mnoge polazne točke koje se mogu integrirati u vašu radnu svakodnevicu . Ako posegnete za aplikacijama i uslugama tvrtke TIMOCOM, osim toga ćete u svakom trenutku imati pri ruci odgovarajuću digitalnu pomoć:

Informirajte se sada i isprobajte bez obveze

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

Pop-up image - Logistic
Želite li postati stručnjak u logistici?

Stoga primajte naše vijesti o logistici izravno u svoj sandučić. Budite prvi koji će imati koristi od naših proizvoda i ažuriranja.

na vrh