TIMOCOM 06.05.2021
3

Priča o uspjehu: Egeplast i TIMOCOM

Brzo i učinkovito do pravog prijevoznika pomoću digitalne dodjele prijevoza

Ovo poduzeće iz njemačkoga grada Greven zahvaljujući TIMOCOM burzi tereta posluje i bez vlastitog voznog parka.

Logistika postaje sve više digitalna. To nudi velike mogućnosti za tvrtke koje se bave proizvodnjom i trgovinom, a koje svoje logističke procese žele održati jednostavnima i učinkovitima. Važni dijelovi tih procesa, poput dodjele naloga, mogu se odraditi digitalno i stoga vrlo brzo. U ovom članku na blogu pročitajte kako srednje poduzeće Egeplast digitalnim putem jednostavno organizira prijevoz svoje robe i uvijek pronalazi pravog špeditera za sebe. 

I vi imate robu koju treba isporučiti? Iskoristite TIMOCOM mrežu i pronađite pravo transportno poduzeće.

Registrirajte se odmah

Rješenje za relacije koje se neprestano mijenjaju

Kada u Pragu obnavljaju stari plinovod između povijesne jezgre grada i Vltave, angažiraju Egeplast. Ovaj koncern s 400 zaposlenika najveći je europski proizvođač plastičnih cijevi i ima kupce u više od 30 zemalja. To neovisno poduzeće, specijalizirano za proizvode za transport vode, plina i podataka, isporučuje potrebne cijevne sustave komunalnim poduzećima i operatorima sustava. Bez obzira na to je li riječ o Bordeauxu, Hong Kongu ili Singapuru – u Egeplastu proizvode potrebne plastične cijevi i isporučuju ih onamo gdje ih kupac treba. Za isporuku svoje neobične robe već se dvije godine oslanjaju na Burza tereta tvrtke TIMOCOM – i pritom postižu zavidne rezultate.

Otprema cijevi dugih do 30 metara započinje na odjelu za transportnu logistiku u Grevenu. Tu se koordinira prijevoz posebne robe teleskopskim poluprikolicama, otvorenim vozilima ili kamionima s dizalicama. Relacije su gotovo uvijek drukčije, kaže Markus Hollenhorst, voditelj logistike u Egeplastu. „Nekad moramo ići u Norderney, nekad u Rügen, nekad u planinske krajeve. Lokacije i proizvodi koji se isporučuju izmjenjuju se sa svakom narudžbom. „Zbog toga se uvijek iznova moraju nalaziti novi prijevozi pa je aplikacija za prijevoz tereta toliko atraktivna za Egeplast. Proizvodnja ovog poduzeća radi non-stop, zato se koriste spot-tržištem kako bi brzo obradili narudžbe i angažirali različite pružatelje usluga za prijevoz svoje robe.

Najbolji od najboljih na tržištu

Kada je riječ o transportnim procesima, voditelj logistike zaklinje se u jednu mrežu s više od 45 000 korisnika.

„Za dodjelu tereta za prijevoz špediterima koristimo sustav TIMOCOM i ne moramo održavati vlastita vozila”, naglašava Markus Hollenhorst. 

Pravog špeditera možete pronaći „izuzetno brzo, a TIMOCOM je po tom pitanju jednostavno najbolji od najboljih na tržištu.” Dodaje da se odgovarajući odabir pronalazi gotovo automatski. „Ako objavimo transportni nalog za Francusku, u manje od minute počet će stizati poruke o preuzimanju tereta.”Tako se dnevno može popuniti i otpremiti od 30 do 50 kamiona za različite poslovne partnere. To za Egeplast zlata vrijedi. Zbog velikog broja kupaca u TIMOCOM mreži, dodjela tereta moguća je u vrlo kratkom vremenu. Usto, prilikom unosa tereta, nalogodavci poput Egeplasta svoje naloge mogu ponuditi vrlo detaljno, s veličinom, vrstom, težinom, polazištem i odredištem. Tako mogu naći transportna poduzeća koja točno odgovaraju njihovim zahtjevima.

Aplikacija Tereti pomaže nam stvoriti kontakte, što inače u tim razmjerima ne bismo mogli postići. Tako mi možemo ponuditi svoj teret za prijevoz, a naši partneri dobiti novi nalog i smanjiti broj praznih vožnji. I svi smo na dobitku.”

Sigurno do pravog transporta

„Kada sam se prije 20 godina počeo baviti logistikom, sve se još obavljalo preko telefona. Danas se poslovi ugovaraju digitalnim putem i sve ide brže.” To samo pokazuje koliko su digitalna rješenja u transportnim procesima postala važna. Korištenje aplikacije Tereti za Egeplast se isplati. Mogu biti sigurni da će se prijevoz tereta organizirati brzo i fleksibilno.

Tvrtke koje se bave proizvodnjom i trgovinom oslanjaju se na aplikaciju Tereti. Ako i vi želite pronaći odgovarajuće partnere za svoje ponude prijevoza u mreži TIMOCOM, besplatno testirajte najveću europsku burzu tereta na četiri tjedna.

Registrirajte se odmah

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

Pop-up image - Logistic
Želite li postati stručnjak u logistici?

Stoga primajte naše vijesti o logistici izravno u svoj sandučić. Budite prvi koji će imati koristi od naših proizvoda i ažuriranja.

na vrh