Zanje o logistici 16.02.2021
3

Zašto je transportni proces bez skladišta poželjan, ali utopijski

Iznajmljivanje skladišta važan je korak za suočavanje s fluktuacijama na tržištu.

Da bi se mogle suočiti s fluktuacijama na tržištu, proizvodne tvrtke moraju pribjeći skladištenju svoje robe. U ovom članku bloga pokazat ćemo koliko brzo možete pronaći skladišne površine i što treba uzeti u obzir za učinkovitu skladišnu logistiku.

Iznajmite skladišni prostor sada

Svaka proizvodna tvrtka željela bi sama po sebi izbjeći skladištenje robe i dugoročno skladištenje. To znači da roba ne dolazi do kupca.

Potražnja za robom ne može se uvijek precizno predvidjeti i prekomjerna proizvodnja ne može se uvijek izbjeći. Željeli to ili ne, proizvodnja postaje veća od trenutne potražnje, a proizvedena roba skladišti se barem na kratko. U to svakako spadaju sezonski vrhunci proizvodnje, ali i trenutni događaji poput širenja virusa korone i s tim povezanu dostupnost robe iz predostrožnosti. Budući da potražnja često varira, ponekad je potrebno koristiti skladište.

Brojni su vanjski dobavljači, ali u kratkom roku može biti teško pronaći slobodna skladišta. U i oko metropolitanskih područja izazov je pronaći skladišne kapacitete koji nude najam od šest mjeseci ili manje, posebno tijekom razdoblja korone. Skladišne i logističke površine koje su kratkotrajno dostupne godinama su već tražene. Ustupanje dobara drugi je čimbenik koji utječe na opskrbni lanac i mora se prilagoditi postojećim procesima.

Da bi se skladištenje robe kontroliralo na najbolji mogući način i da bi se moglo udovoljiti zahtjevima tržišta, potrebna su digitalna rješenja koja omogućuju troškovno i vremenski učinkovit opskrbni lanac. Za to moraju biti dostupne sve informacije povezane s nalogom. Ako su povezani u inteligentni sustav, svi se podaci o transportnoj logistici relevantni za proces mogu sinkronizirati. Tek tada se mogu dalje obrađivati za procese unutar opskrbnog lanca. To je jedini način za digitalno mapiranje dnevnog opterećenja i njegovo učinkovito provođenje. Međutim, potraga za prikladnim skladišnim prostorima koji se kratkoročno dodjeljuju izazov je za neke tvrtke.

Kako bismo mogli brzo i fleksibilno djelovati na tržištu i po potrebi spontano skladištiti robu, pomaže nam aplikacije za burzu skladišta tvrtke TIMOCOM. S mrežom od više od 45 000 klijenata, aplikacija nudi razne vrste skladišta i skladišnih površina u Europi. To ukupno čini više od 7000 skladišnih i logističkih površina.

Skladišta ovdje ne nude samo veliki pružatelji logističkih nekretnina. Mnoga mala i srednja poduzeća (KMU) unutar logističke branše imaju manje do srednje skladišne površine koje često nisu potpuno iskorištene. One se nude na burzi skladišta. Stoga su idealne za privremeno skladištenje – posebno kada nema planirane potrebe za tim. U aplikaciji burze tereta TIMOCOMovi korisnici brzo i jednostavno mogu pronaći dostupne površine unutar velike mreže. Vlasnici skladišta imaju tako priliku u potpunosti iskoristiti svoje prostorne kapacitete i ostvariti dodatnu dobit, posebno u trenutnoj situaciji.

Ako su brzina i fleksibilnost važni u vašem opskrbnom lancu, idealno možete ispuniti sve zahtjeve tržišta s površinama koje se nudi na burzi skladišta TIMOCOM.

Brzo i jednostavno iznajmite skladišne površine.

Iskoristite skladišne površine sada

Keywords:

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

Pop-up image - Logistic
Želite li postati stručnjak u logistici?

Stoga primajte naše vijesti o logistici izravno u svoj sandučić. Budite prvi koji će imati koristi od naših proizvoda i ažuriranja.

na vrh