Transportno tržište 19.08.2020
3

Uz TIMOCOM u smjeru širenja i izvoza

Proizvođač namještaja Dodić d.o.o. razvija samodistribuciju za vlastito transportno područje

Vozni park poduzeća Dodić d.o.o. rastao je korištenjem sustava TIMOCOM

Od 2009. godine TIMOCOM dopušta pristup svom sustavu i poduzećima iz područja proizvodnje i trgovine. Da je širenje prema tom krugu klijenata bilo korak u pravom smjeru, pokazuje priča o uspjehu srpskog klijenta Dodić d.o.o. Pomoću sustava TIMOCOM taj proizvođač tapeciranog namještaja proširuje područje gravitiranja svojih klijenata na zapadnoeuropske zemlje i razvija drugo područje djelatnosti: transportne usluge.

Izbjeći prazne vožnje, predati višak tereta i pronaći pružatelje usluga za transport vlastite robe – klijenti tvrtke TIMOCOM žele barem jedno od toga.

Srpski proizvođač namještaja Dodić d.o.o. želio je sve to kad je 2016. godine postao dio mreže TIMOCOM. To obiteljsko poduzeće osnovano 2003. godine dobro je prihvaćeno i zbog toga sve više prodaje višestruko nagrađen tapecirani namještaj. Područje isporuke neprekidno se povećava i uskoro će uključiti sve balkanske zemlje.

Isplative vožnje na povratku i razvijanje daljnjih tržišta zahvaljujući sustavu TIMOCOM

Kako bi klijentima ponudio najbolju uslugu, Dodić d.o.o. od početka je imao velika očekivanja od samodistribucije namještaja pomoću vlastitog voznog parka. Ipak, uskoro je to poduzeće počelo sebi postavljati pitanje o isplativosti budući da su se nakon isporuke kamioni prazni vraćali u tvornicu. Kako bi mogao ostati vjeran svom kredu, Dodić d.o.o. tražio je rješenja za optimizaciju opterećenja i saznao za mogućnosti njemačkog FreightTech poduzeća TIMOCOM. 

Brzo je postalo jasno da aplikacije tvrtke TIMOCOM zadovoljavaju i druge potrebe tog proizvođača. Osim pronalaženja tereta za povratak, to poduzeće vidi mogućnost zahtijevanja da drugi klijenti transportiraju sirovine za proizvodnju namještaja i višak koji prelazi kapacitete vlastitog voznog parka.

Godine 2016. Dodić d.o.o. konačno je potpisao ugovor za licenciju za korištenje sustava TIMOCOM i tako je postao klijent obiteljskog poduzeća koje slijedi iste premise: zadovoljavanje potreba klijenata, visoka razina kvalitete i optimizacija radnih procesa.

„Ozbiljan sustav s provjerenim međunarodnim klijentima, odličnim korisničkim sučeljem i transportima po primjerenim cijenama”, špediter Igor Janjić sažima dojmove poduzeća Dodić d.o.o. i dodaje: „To je bio znak za početak za nas kao transportno poduzeće i istodobno kao dobavljača vlastite robe na međunarodnom tržištu.”

Uz TIMOCOM Dodić d.o.o. utemeljuje transporte kao drugo područje djelatnosti poduzeća

Suradnja je već uskoro urodila plodom. Dodić d.o.o. izgrađuje vlastitu mrežu pružatelja usluga od više od 43 000 provjerenih klijenata tvrtke TIMOCOM i povećava vozni park. On u međuvremenu broji 12 vozila; taj proizvođač namještaja zapošljava 15 od 220 zaposlenika samo u svom transportnom području.

Odnedavno to poduzeće proizvodi svoj namještaj na proizvodnoj lokaciji veličine 6.000 kvadratnih metara i moglo bi proširiti područje gravitiranja na neke zapadne europske zemlje.

„Razvijali smo se paralelno s tvrtkom TIMOCOM”, priča Igor Janjić. „Uspjeli smo optimirati svoje vožnje na povratku i proširiti svoje područje djelatnosti na transportno tržište te povećati broj svojih vozila. Uz balkanske zemlje, naš namještaj sada pronalazi kupce u Austriji, Grčkoj, Švicarskoj, Italiji, Rumunjskoj i Poljskoj.”

Zaključak

Oba poduzeća povezala je želja za inovacijom. „Svakodnevno koristimo TIMOCOM”, kaže Igor Janjić i malo prije zasluženog kraja radnog vremena još brzo predaje transport pomoću aplikacije Tereti.

Testirajte besplatno 

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

Pop-up image - Logistic
Želite li postati stručnjak u logistici?

Stoga primajte naše vijesti o logistici izravno u svoj sandučić. Budite prvi koji će imati koristi od naših proizvoda i ažuriranja.

na vrh