Transportno tržište 22.02.2024
2

Zašto je došlo do manje robe na tržištu? Razumijevanje logističkih izazova

manje robe na trzistu

 

Smanjenje dostupnosti robe na tržištu postaje sve izraženije, utječući na potrošače, trgovce i logističku industriju. U ovom članku, razmotrit ćemo faktore koji su doveli do ovog problema i kako TIMOCOM, kao lider u logističkim rješenjima, može pomoći u njegovom rješavanju.

Globalna pandemija i logistički izazovi

Pandemija je stvorila niz logističkih izazova, uključujući prekide u lancu opskrbe i povećane troškove. Zatvaranja tvornica, karantene i ograničenja putovanja doveli su do prekida u lancu opskrbe. Ovo je rezultiralo nestašicama ključnih proizvoda i sirovina, što je dodatno kompliciralo logističke operacije. S obzirom na povećane sigurnosne mjere i promjene u režimima transporta, troškovi su se povećali. To uključuje troškove za sanitaciju vozila, zaštitnu opremu za radnike i dodatne troškove skladištenja. 

Pandemija je dovela do naglih promjena u potražnji za određenim proizvodima, poput medicinske opreme i prehrambenih proizvoda. Logističke tvrtke morale su brzo prilagoditi svoje operacije kako bi udovoljile novim potrebama. 

Mnoge logističke tvrtke suočile su se s nestašicom radne snage zbog bolesti, karantena ili straha od izloženosti virusu. To je utjecalo na sve, od utovara i istovara do vožnje i isporuke.

Timocom, sa svojom naprednom platformom pomaže u minimiziranju ovih problema kroz efikasno upravljanje lancem opskrbe.

Problemi s transportom

Rastuće cijene goriva i nestašice vozača dodatno kompliciraju situaciju. TIMOCOM nudi rješenja kao što su burza tereta i upravljanje transportom koji olakšavaju ovakve izazove.

Utjecaj na cijene

Smanjena dostupnost robe često vodi do povećanja cijena. TIMOCOM platforma omogućuje dinamičko određivanje cijena i optimizaciju zaliha, pomažući trgovcima da ostanu konkurentni.

Tehnološki faktori

Digitalizacija i automatizacija su ključni za rješavanje ovih problema. TIMOCOM koristi tehnologiju za bolje upravljanje zalihama i optimizaciju lanca opskrbe.

Kako TIMOCOM može pomoći?

Optimizacija lanca opskrbe: TIMOCOM koristi analitičke alate za bolje predviđanje potražnje i prilagodbu opskrbe.

Održivost: TIMOCOM se fokusira na održive metode transporta, što može smanjiti troškove i povećati dostupnost robe.

 

Manja dostupnost robe na tržištu je složen problem koji zahtijeva koordinirane napore. TIMOCOM, sa svojim inovativnim rješenjima, igra ključnu ulogu u rješavanju ovog izazova.

 

Logistički trendovi za 2024. - 12 teza za industriju (timocom.com.hr)

5 savjeta za korisničku službu u logistici (timocom.com.hr)

Znate li kako temperatura utječe na određene terete? (timocom.com.hr)

 

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

Pop-up image - Logistic
Želite li postati stručnjak u logistici?

Stoga primajte naše vijesti o logistici izravno u svoj sandučić. Budite prvi koji će imati koristi od naših proizvoda i ažuriranja.

na vrh