TIMOCOM 25.01.2023
4

„Pronađite transportne naloge” – izbjegnite prazne vožnje uz 5 savjeta tvrtke TIMOCOM

ein-lkw-mit-offener-heckklappe-steht-an-einer-laderampe-und-wird-von-einem-gabelstapler-beladen-

153,7 milijuna od 408,8 milijuna vožnji kamionom u Njemačkoj 2021. bile su prazne vožnje. To je gotovo 38 posto. Brojke Saveznog ureda za motorna vozila pokazuju: Pronalaženje odgovarajućeg tereta kako bi se izbjegle prazne vožnje može biti izazovno unatoč trenutačnoj visokoj ponudi. Tu TIMOCOM stupa na scenu sa sustavom Smart Logistics System. Predstavlja optimizaciju iskorištenosti kapaciteta i učinkovito korištenje resursa.


„Želio bih pronaći transportne naloge.” – Mnogima je poznata izjava; možda ste se već danas tako izrazili?

Različite načine izbjegavanja praznih vožnji i povećanja prihoda predstavljamo u sljedećih 5 savjeta.

Radimo zajedno protiv velikog broja skupih i ekološki štetnih praznih vožnji. Uvjerite se u svestranost sustava Smart Logistics System tvrtke TIMOCOM neobvezujućim testom:

Primitak transportnih naloga: doznajte kako doći do cilja

38 posto praznih vožnji u Njemačkoj. Je li vas broj iznenadio ili odražava vašu stvarnost? Zajedno možemo smanjiti ovaj veliki broj. Uostalom, kako biste do kraja dana dogovorili što više unosnih transportnih naloga, možete iskoristiti ovih 5 savjeta u sustavu tvrtke TIMOCOM:

1. Potraži teret

Roba je isporučena i ne želite se vratiti s praznim vozilom. Dogovoreni transport se otkaže, vaš kamion stoji neiskorišten u dvorištu i još uvijek uzrokuje tekuće troškove.

U aplikaciji Tereti, malom dijelu burze tereta tvrtke TIMOCOM, možete pojedinačno filtrirati teret koji možete prevesti. Osim raznih opcija upita samo u području odnosa, na raspolaganju imate dodatne mogućnosti istraživanja u filtru proširenog pretraživanja. Pronašli ste zanimljivu ponudu tereta? Kontaktirajte svog potencijalnog nalogodavca izravno iz ponude tereta i izračunajte troškove prijevoza u alatu.

2. Ponudi utovarni prostor

Čudno, većina pružatelja usluga transporta traži teret, ali ne oglašava nužno svoj raspoloživi utovarni prostor. Napor? Jednako nizak kao u pretraživanju tereta.

Pogotovo u trenucima kada broj tereta premašuje slobodni utovarni prostor, vaša ponuda kamiona može privući pozornost – a time i vas kao kvalificiranog pružatelja usluga transporta. Gdje možete utovariti, gdje možete voziti, što možete prevoziti itd. – ponudite to. Uvijek imajte na umu: Otpremnici robe također koriste burzu tereta kako bi prenijeli svoju robu prijevoznicima i nadoknadili manjak vozača. Sigurno će biti zahvalni ako pronađu odgovarajuće vozilo. Zašto ne i vaše?

3. Pronađi dodatni teret

„Zapravo, već sam sit, ali još uvijek imam mjesta za desert.” – Tako biste mogli parafrazirati temu „dodatnog tereta”. Već ste utovarili glavni transport, ali još uvijek imate malo mjesta u utovarnom prostoru.

Bilo spontano ili ponavljajuće – među ponudama tereta u sustavu tvrtke TIMOCOM pronaći ćete ne samo pune terete, već i djelomično utovarene terete koje možete preuzeti kao dodatne terete. Ovdje nastavljate na potpuno isti način kao i kod konvencionalnog pretraživanja tereta. Razlika je u tome što je ruta već dana zbog glavnog transporta. Iskoristite sve veću potražnju za robom veličine serije 1. Zbog promjenjivih potreba korisnika i snažnog fluktuiranja ponašanja potrošača, male količine robe postaju sve popularnije. Iskoristite to – popunite svoj utovarni prostor i povećajte svoju prodaju.

4. Prijava usluga

Više od 50 000 provjerenih poduzeća čini mrežu u sustavu TIMOCOM. Stvorite vlastitu mrežu tih poduzeća. Kako? Uz samo nekoliko klikova u sustavu tvrtke TIMOCOM.

Ako ste dobro ocijenjeni od svojih nalogodavaca, samo to će privući više nalogodavaca. Međutim, možete ići dalje od ovog standarda i predstaviti svoje usluge u profilu poduzeća{. Osim detalja o kontaktu, ondje možete prenijeti često korištene dokumente, tako da ih ne morate ponovno slati svaki put kada se uspostavi kontakt. Tu je i prostor za podatke o vašem voznom parku, relacijama i prevezenoj robi. Sada ćete biti predloženi kao partner putem funkcije pretraživanja u profilima. Pokažite što možete – prijavite svoje poslovanje izravno u Smart Logistics System!

5. Korištenje natječaja

Uvijek prazno vozilo, uvijek u potrazi za teretom. Kome se to ne da, redovite ture za stalne nalogodavce su dobra ideja. Pogađate, sustav tvrtke TIMOCOM ima nešto i za to.

U aplikaciji Natječaji imate mogućnost sklapanja dugoročnih ugovora. Otpremnici kao i špediteri i prijevoznici ovdje ulaze u redovne rute za koje traže pružatelja usluga prijevoza. I prijevoznici? Da, jer vrlo je moguće da se viškovi tereta pojavljuju iz različitih razloga – također redovito. Filtrirate natječaje prema principu sličnom ponudama tereta, zatim predajete svoju ponudu. Poduzeće koje raspisuje natječaje zatim odabire pružatelja usluga. Tko zna, možda i vi uskoro dobijete stalnog nalogodavca s kojim ćete moći nadoknaditi dio praznih vožnji.

Promjena navika, preuzimanje inicijative, korištenje kapaciteta utovarnog prostora

Kao što vidite, postoji mnogo načina za izbjegavanje praznih vožnji i uvijek je preporučljivo imati sustav tvrtke TIMOCOM kao asa u rukavu. Ključno je ne čekati naloge, jer pružatelja usluga ima mnogo.

Ako

  • ne samo tražite, već i oglašavate,
  • pouzdani ste i skupljate pozitivne ocjene,
  • dobro predstavljate svoje poduzeće u mreži tvrtke TIMOCOM,
  • u idealnom slučaju osiguravate maksimalnu transparentnost, npr. putem GPS-praćenja ili praćenja pošiljke,

na dobrom ste putu ka optimizaciji iskorištenosti kapaciteta.

Radimo zajedno protiv velikog broja skupih i ekološki štetnih praznih vožnji. Uvjerite se u svestranost sustava Smart Logistics System tvrtke TIMOCOM neobvezujućim testom:

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

Pop-up image - Logistic
Želite li postati stručnjak u logistici?

Stoga primajte naše vijesti o logistici izravno u svoj sandučić. Budite prvi koji će imati koristi od naših proizvoda i ažuriranja.

na vrh