Transportno tržište 21.02.2024
3

Rastući trendovi uvoza i izvoza: ključne industrije u fokusu

rastuci trendovi uvoza i izvoza

U svijetu koji je sve više globaliziran, uvoz i izvoz postaju ključni faktori za ekonomski rast i razvoj zemlje. S obzirom na to, važno je razumjeti koje su industrije u fokusu i kako se mijenjaju trendovi uvoza i izvoza. U ovom ćemo članku razmotriti nekoliko ključnih industrija koje su trenutno u središtu pozornosti.

Tehnologija i elektronika

Jedna od najbrže rastućih industrija u svijetu je tehnologija i elektronika. S obzirom na stalni razvoj novih tehnologija, potražnja za elektroničkim proizvodima nikada nije bila veća. Zemlje poput Kine i Sjedinjenih Američkih Država dominiraju ovom industrijom, kako u uvozu tako i u izvozu.

Obnovljivi izvori energije

S obzirom na sve veću svijest o klimatskim promjenama, obnovljivi izvori energije postaju sve važniji. Solarna energija i energija na vjetar su u stalnom porastu, a zemlje poput Njemačke i Danske predvode u izvozu ovih energija.

Prehrambena industrija

Hrana je osnovna potreba, a prehrambena industrija je jedna od najstabilnijih. Uvoz i izvoz hrane stalno rastu, s posebnim fokusom na organske i zdrave proizvode. Zemlje kao što su Brazil i Argentina su veliki izvoznici mesa, dok su zemlje poput Indije poznate po izvozu začina.

Farmaceutska industrija

S obzirom na nedavnu globalnu pandemiju, farmaceutska industrija je doživjela ogroman rast. Potražnja za lijekovima i medicinskom opremom nikada nije bila veća. Zemlje kao što su Švicarska i Njemačka su ključni igrači u ovoj industriji.

Razumijevanje trenutnih trendova u uvozu i izvozu može pomoći ne samo vladama, već i poslovnim subjektima da bolje planiraju svoje strategije. Ključne industrije poput tehnologije, obnovljivih izvora energije, prehrambene i farmaceutske industrije su u stalnom fokusu i vjerojatno će nastaviti rasti u budućnosti.

Kako optimizirati vaše logističke procese s TIMOCOM-om?

Ako ste u potrazi za rješenjem koje će vam pomoći optimizirati vaše logističke procese, TIMOCOM je platforma koju biste trebali razmotriti. Kao digitalno tržište s burzom tereta, TIMOCOM podržava tvrtke iz proizvodnog i trgovačkog sektora, kao i špeditere i prijevoznike u dogovaranju transportnih naloga u cestovnom teretnom prijevozu.

Prednosti korištenja TIMOCOM-a:

  • Do milijun međunarodnih ponuda tereta i utovarnog prostora dnevno
  • Više od 189 000 kamiona koji se mogu pratiti u cestovnom prijevozu dobara
  • Jednostavna prijava putem preglednika
  • Više od 53 000 međunarodno umreženih klijenata već vjeruje TIMOCOM-u

Ako želite iskusiti prednosti digitalne logistike, testirajte TIMOCOM platformu. Ne samo da ćete optimizirati svoje logističke procese, već ćete i uštedjeti vrijeme i novac.

 

Logistički trendovi za 2024. - 12 teza za industriju (timocom.com.hr)

5 savjeta za korisničku službu u logistici (timocom.com.hr)

Znate li kako temperatura utječe na određene terete? (timocom.com.hr)

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

Pop-up image - Logistic
Želite li postati stručnjak u logistici?

Stoga primajte naše vijesti o logistici izravno u svoj sandučić. Budite prvi koji će imati koristi od naših proizvoda i ažuriranja.

na vrh