skip navigation

Sustava vremenskog upravljanja

Svrha sustava vremenskog upravljanja je uglavnom kako bi se izbjeglo vrijeme stajanja (autosati) na utovaru ili istovaru. Kako bi špediter ili vozač mogli naprimjer istovariti u supermarketu, moraju prvo putem portala ( sustav vremenskog upravljanja) rezvervirati sebi termin. U portalu su vidljivi vremenski okviri koji su slobodni na mjestu istovara (primjerice, 14:00-15:00 sati), te se odgovarjuć okvir može rezervirati. Kako bi došao odmah na red, vozač mora na vrijeme stići. Postoji mogućnost kratkog čekanja. Novi termin se mora rezervirati, ukoliko vozač vremenski okvir ne može koristiti jer je zapeo u prometu ili je u kvaru. Slično je i kod otpremanja zrakoplova. Zrakoplovne kompanije imaju takozvane „Time-Slots“ u kojima se let mora odviti. Ukoliko se to ne desi, vremenski prozor propada i prijete visoke kazne.

Vidi također:

  • Sustav za upravljanje prijevozom

    Sustav za upravljanje prijevozom je alat za disponente. Sa sustavom upravljanja prijevoza disponent može sa nalozima koje je primio sa strane otpremnika/proizvođača upralvljati ili ih uređivati. [...]

Budite u toku!

Ovdje se možete prijaviti na besplatni newsletter.

Prijava na newsletter

Polja označena znakom '*' su obvezna, zbog toga ih obvezno ispunite.

Slanjem svoje prijave potvrđujete svoju suglasnost s našim smjernicama za zaštitu podataka.

Prijava na bilten:


Vaši osobni podaci (adresa e-pošte, ime i prezime) radi slanja informacija tvrtke TIMOCOM GmbH proslijedit će se bazi podataka SC-Networks GmbH (registarski sud: Prvostupanjski sud München, registarski broj: HRB 14 65 73), Enzianstr. 2, 82319 Starnberg. Tvrtka SC-Networks GmbH podliježe saveznom zakonu o zaštiti podataka i uputama tvrtke TIMOCOM GmbH.

na vrh