Sada možete brzo i jednostavno osmisliti svoje transportne i logističke procese. Bilo da se radi o pokretanju transporta, implementaciji ili upravljanju narudžbama, u Pametni logistički sistem iz TIMOCOM -a pronađite odgovarajuću aplikaciju za svoje potrebe i stupanj digitalizacije.

Sustava vremenskog upravljanja

Svrha sustava vremenskog upravljanja je uglavnom kako bi se izbjeglo vrijeme stajanja (autosati) na utovaru ili istovaru. Kako bi špediter ili vozač mogli naprimjer istovariti u supermarketu, moraju prvo putem portala ( sustav vremenskog upravljanja) rezvervirati sebi termin. U portalu su vidljivi vremenski okviri koji su slobodni na mjestu istovara (primjerice, 14:00-15:00 sati), te se odgovarjuć okvir može rezervirati. Kako bi došao odmah na red, vozač mora na vrijeme stići. Postoji mogućnost kratkog čekanja. Novi termin se mora rezervirati, ukoliko vozač vremenski okvir ne može koristiti jer je zapeo u prometu ili je u kvaru. Slično je i kod otpremanja zrakoplova. Zrakoplovne kompanije imaju takozvane „Time-Slots“ u kojima se let mora odviti. Ukoliko se to ne desi, vremenski prozor propada i prijete visoke kazne.

Vidi također:

  • Sustav za upravljanje prijevozom

    Sustav za upravljanje prijevozom je alat za disponente. Sa sustavom upravljanja prijevoza disponent može sa nalozima koje je primio sa strane otpremnika/proizvođača upralvljati ili ih uređivati. Time se planiraju ture i rute. U svaka doba je vidljiva

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

na vrh