04.04.2017

Bez granica: TimoCom ugošćuje hrvatske nastavnike strukovnih škola

Suradnja s hrvatskim obrazovnim institucijama za razvoj mladih

(2)

TimoCom, najveća europska transportna platforma, diljem Europe surađuje s preko 90 instituta za obrazovanje, od čega sa sedam strukovnih škola i sveučilišta u Hrvatskoj. Pružatelj IT usluga u institucijama redovito održava prezentacije i provodi radionice. Cilj je praktična priprema budućih mladih profesionalaca za trenutni poslovni svijet u logističkoj branši. U okviru novog programa Erasmus+ „Perpetuum mobile 3“, krajem ožujka devet je nastavnika iz tri hrvatske strukovne škole posjetilo sjedište tvrtke TimoCom u mjestu Erkrath kod Düsseldorfa. Postalo je jasno da su stalni pokret i fleksibilnost, kako na ljudskoj tako i na tehničkoj razini, osnove funkcioniranja logistike – odnosno „Perpetuum mobile“.

TimoCom podupire učenike u projektnom radu

Za početak dana, marketinška asistentica tvrtke TimoCom Ana Domanović i Tina Pandža, regionalna predstavnica tvrtke TimoCom za jugoistočnu Europu, informirale su predstavnike strukovne strojarske i prometne škole iz Varaždina, predstavnike ekonomske škole iz Čakovca i predstavnike strukovne škole za cestovni promet iz Zagreba u okviru predavanja na temu „IT u transportnoj branši na primjeru tvrtke TimoCom“.

U radionici koja je slijedila grupa je na temelju studija slučaja iskusila mogućnosti koje korisnici imaju za fleksibilno reagiranje pomoću transportne platforme na logističke i tržišne situacije koje su stalno u razvoju. Sudionici su jako brzo shvatili potrebu za što bržim prilagođavanjem novim okolnostima kao što su rastuća digitalizacija, međunarodno umrežavanje i očekivana transparentnost.

Fokus na interdisciplinarnoj mobilnosti

Sadržaje zajedničke radionice s TimoComom nastavnici će nakon posjeta proslijediti svojim učenicima kako bi mogli uspješno sudjelovati u programu Erasmus+. U programu je ponajviše riječ o mobilnosti unutar logistike, tehničkim promjenama, napretku digitalizacije te premošćivanju kulturnih i geografskih granica. S mrežom od preko 36 000 transportnih, logističkih i i trgovačkih poduzeća iz 44 europske zemlje, TimoCom je za učenike i učenice idealan partner u suradnji na projektu Erasmus+.
To potvrđuje i Darinka Lončar Kočić, nastavnica strukovne strojarske i prometne škole iz Varaždina: „TimoCom nam omogućuje implementaciju transportne platforme u redovitoj nastavi. Današnji posjet omogućio nam je upoznavanje noviteta tvrtke TimoCom. Na ovaj način možemo pomoći našim učenicima da steknu pravovremena znanja koja zahtijeva današnje tržište rada.“

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh