23.03.2017

Bez propusta u logističkom poslovanju

Proizvođač građevinskih kemikalija optimizira proces isporuke uz TimoCom

(1)

Erkrath, 23.03.2017. – Kao građevinski materijal modernog doba, beton je nezamisliv dio našeg života. Robustan, izdržljiv i mnogostruko upotrebljiv postaje zahvaljujući posebnim dodacima koje, među ostalima, proizvodi i tvrtka MC-Bauchemie Müller GmbH & Co. KG. Koji logistički napor stoji iza opskrbljivanja klijenata proizvodima pojasnio je Lars Laskowski, voditelj za logistiku tvrtke MC-Bauchemie, kada je posjetio sjedište TimoComa krajem siječnja.

TimoCom kao dopuna uz fiksne partnere za špediterstvo

Bilo da je riječ o brzoj prometnici „Taiwan High Speed Railway“, nagrađivanoj filharmoniji u Szczecinu ili poznatom stadionu Maracanã u Rio de Janeiru: U svim ovim spektakularnim građevinskim objektima obrađuje se ili restaurira beton. Uz to: betonski dodaci i sustavi za održavanje koje je razvila, proizvela i stručno dostavila tvrtka MC-Bauchemie. 

Uz istraživanje i razvoj te proizvodnju, tvrtka MC-Bauchemie transportnu je logistiku učinila vlastitom ključnom kompetencijom „kako bi narudžbe u željeno vrijeme i kvalitetno došle do naših klijenata“, pojašnjava voditelj logistike Lars Laskowski. Za transport tekućih i praškastih materijala tvrtka MC-Bauchemie pretežito surađuje s partnerima za špediciju. Utovar vozila i rute planiraju se od strane lokalnog odjela za dispoziciju: „Na raspolaganju imamo djelomične utovare, ali i potpune u projektnom poslovanju odn. kod građevinskih projekata – ili kada napunimo skladište.“ Tako dnevno na ulice pristiže 500 do 600 tona transportnog volumena i 120 000 tona godišnje. Za narudžbe koje se ne mogu prevoziti standardnim dnevnim ritmom tvrtka MC-Bauchemie poseže za pružateljima transportnih usluga na tržištu trenutačnih isporuka. Odjel za dispozicije i pošiljke za to, među ostalim, koristi i transportnu platformu TimoCom. Naš voditelj za dispozicije poklicao je pobjednički čim se prijavio. Nije mogao vjerovati da su 30 sekundi nakon postavljanja tereta sve linije gorjele“, Laskowski slikovito opisuje svoje osobno iskustvo s tvrtkom TimoCom.

Opsežne uštede

Tvrtka MC-Bauchemie tako je već provela brojne transporte tuzemnih i inozemnih naloga preko transportne platforme i pritom postigla znatne uštede. Ali, prilikom korištenja transportne platforme cijena već dugo nije odlučujući čimbenik. „Izvanredna kvaliteta, stabilna i realna obećanja funkcionalnosti te fleksibilna rješenja orijentirana na klijenta uz standard predstavljaju ključ za uspješnu vezu s klijentima“, pojašnjava Laskowski.

Međutim, Laskowski tvrdi da transportna platforma ne može i ne treba nadomjestiti vlastiti odjel za dispoziciju ili stalne partnere. Grupacija MC-Bauchemie uz TimoCom odvija ponajviše posebne transporte.
 „Upravo za to je predodređena transportna platforma TimoCom: Ona pomaže poduzećima da fleksibilno reagiraju na nove tržišne zahtjeve i zahtjeve klijenata, a da pritom ne dovode u pitanje postojeće procese“, razjašnjava Gunnar Gburek, glasnogovornik tvrtke TimoCom.

Uz pomoć povratne informacije klijenata poput tvrtke MC-Bauchemie, TimoCom transportnu platformu još više želi usmjeriti ka digitalnoj nabavi transportnog kapaciteta.

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh