17.07.2014

Exiros optimizira opskrbni lanac uz TimoCom transportni barometar

Međunarodni dobavljač uspješno primijenjuje tržišni indikator

(3)

Düsseldorf, 17.07.2014 – Pravovremeno raspoznavanje trendova i ulaženje u ugovorne pregovore s realnim tržišnim cijenama – pri tome je od pomoći TimoCom transportni barometar. To tvrtkama koje sudjeluju u transportu osigurava dobru informiranost vezano uz trenutnu situaciju na transportnom tržištu. To su raspoznali i globalni igrači kao što je tvrtka Exiros – već od 2011. godine, ta tvrtka koristi TimoCom transportni barometar kako bi kontrolirala logističke performanse i odlučivala o kupovnim strategijama.

Exiros je pružatelj nabavnih usluga koji pripada grupi Tenaris. Uz oko 27 000 radnika i prometom od preko 10 mlrd. američkih dolara, Tenaris je jedan od svjetski vodećih proizvođača čeličnih cijevi. Naravno, pogreške prilikom planiranja kupovne strategije poduzeća ovakve veličine mogu predstavljati ogromnu ekonomsku štetu. Kako bi to spriječili, tvrtka Exiros među ostalim koristi i TimoCom transportni barometar.

 

„Korištenje podataka iz TimoCom transportnog barometra čvrsto spada među naš monitoring logističkih performansi te odlučujuće procese za komercijalnu strategiju“, izjavljuje Luca Arlati, koordinator za transport i logistiku tvrtke Exiros. „Na taj način već unaprijed možemo raspoznati trendove, ali i bolje analizirati trgovačke bilance i razvoje cijena ex post.“

 

Bolja pripremljenost prilikom pregovaranja o cijenama

Opsežne podatke TimoCom transportnog barometra je toliko opsežan da je moguć realan izračun pan-europskih tržišnih cijena. To stvara dobar temelj za pregovore cijena s poslovnim partnerima. Kao tržišnom lideru među europskim burzama tereta i utovarnog prostora, tvrtki TimoCom su svake sekunde na raspolaganju podaci iz burze transporta TC Truck&Cargo®. Tako se dnevno objavljuje do 450 000 ponuda tereta i utovarnih prostora od preko 100 000 korisnika. Te informacije ulaze u TimoCom transportni barometar koji na taj način predstavlja dobru sliku o trenutnom stanju na europskom tržištu cestovnog prometa.

 

Poduzeća kao što je Exiros, koja vrednuju transportni barometar i izravno pripisuju rezultate u logistička planiranja mogu poboljšati kontroling logističkih procesa i time svoj opskrbni lanac učiniti učinkovitijim i štedljivijim.

 

Na taj način, korisnici nisu vezani za ured ili sjedište tvrtke. Zahvaljujući aplikaciji TimoCom transportni barometar, i prilikom prigovora o cijeni moguće je pozvati se na najnovije odnose tereta i utovarnih prostora, na licu mjesta.

 

Više informacija o TimoCom transportnom barometru i poduzeću Exiros pogledajte na www.timocom.com.hr i www.exiros.com.

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh