04.04.2017

Godišnja bilanca tvrtke TimoCom: Premašena očekivanja za 2016. godinu

Najveća europska transportna platforma bilježi najveći godišnji promet od osnutka

(4)

Erkrath, 31.03.2017. – U posljednjoj poslovnoj godini 2016. TimoCom je u Europi uspio ojačati svoj položaj u sektoru transportnih platformi. Tako je više od 110 000 korisnika prošle godine postavilo 68,3 milijuna ponuda tereta i utovarnog prostora. Time je TimoCom zadržao titulu transportne platforme s najvećim volumenom ponuda u Europi. Lansiranje posljednjeg noviteta, odnosno funkcije preuzimanja i prenošenja dokumenata, zabilježeno je kao uspjeh. Od rujna do kraja godine korisnici su objavili preko 16 000 dokumenata.

Porast u punom mahu

Za stručnjaka u području IT-usluga s preko 400 zaposlenih i sa sjedištem u Erkrathu i predstavništvom u Poljskoj, Mađarskoj i Češkoj, godina 2016. bila je najuspješnija u povijesti poduzeća još od osnivanja 1997. godine. Tvrtka srednje veličine tako je postigla godišnji promet od 62,2 milijuna eura i plus od 5,5 milijuna eura naspram prethodne godine. Istovremeno nas je obradovao porast novih klijenata, odnosno preko 7300 klijenata, što znači ukupan broj klijenata od preko 36 000 i više od 110 000 korisnika. Oni su u transportnu platformu tokom cijele godine postavili više od 68,3 milijuna ponuda tereta i utovarnog prostora. U uspjeh tvrtke pridonijelo je i osmo po redu odlikovanje za transportnu platformu TimoCom, i to za nagradu „Beste Marke“ izdavačke kuće ETM te po četvrti i drugi put odlikovanje pečatima kvalitete „Teretna kupnja“ i „Nabavka u transportu“ od strane BMEnet GmbH, društva njemačke udruge za upravljanje materijalom, kupnju i logistiku (Gesellschaft des Bundesverbandes Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik e.V.).

Korisnici opremljeni za digitalnu promjenu

Digitalna transformacija glavna je tema prethodne godine. Ona je bitna komponenta za budućnost  transportne i logističke branše, a time i za budućnost transportne platforme. Dakle, načelo orijentirano prema korisnicima bilo je utrti put za progresivnu digitalizaciju. Tako je TimoCom u rujnu 2016. proširio direktorij tvrtki s preko 36 000 poduzeća u 44 europske zemlje zahvaljujući funkciji preuzimanja i prenošenja dokumenata. Klijenti ovdje često zahtijevane dokumente jednokratnim prijenosom (upload) unutar vlastitog profila tvrtke mogu staviti ostalim korisnicima na raspolaganje za preuzimanje (download). Do kraja godine tu je preneseno preko 16 000 dokumenata. TimoCom Messenger smatra se također i dalje uspjehom jer je preko njega odaslano preko 5 milijuna pojedinačnih poruka. Po pitanju optimizacije procesa, zahvaljujući sučeljima više od 200 ponuđača telematskih usluga umrežilo se sa transportnom platformom. Zajednički klijenti time su uživali udobnost mogućnosti praćenja vlastitih vozila na samo jednoj preglednoj karti unutar TimoCom Tracking-a. To znači: prebacivanje između programa različitih proizvođača suvišno je.
Inovativne perspektive za 2017.

Nakon uspješne 2016. godine, pružatelj IT usluga i za 2017. godinu priprema predvodeće inovacije za svoje klijente: „Primjerice, sredinom godine nadopunit ćemo transportnu platformu jednom iznimno važnom aplikacijom za optimiziranje procesa za naše klijente. Istu ćemo po prvi puta ekskluzivno predstaviti na sajmu “transport logistic 2017“‚ u Münchenu“, kaže glasnogovornik tvrtke Gunnar Gburek.

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh