11.05.2015

Njemačko-francuski dvojac donosi zamah u transportni biznis

DIMOTRANS uz pomoć burze tereta tvrtke TimoCom još uspješnije obrađuje svoje naloge

(2)

Erkrath, 11.05.2015. – Izazov stvaranja optimalnog transportnog lanca poznat je svima koji su dio logističke branše. Nešto je jednostavnije uz odgovarajuće alate, primjerice one koje se koriste u multimodalnoj transportnoj i logističkoj grupi DIMOTRANS koja potiče iz francuske. Ona je prepoznala da preko burze tereta i utovarnih prostora tvrtke TimoCom bilo kada optimalno može iskoristiti svoje kamione. Stoga u međuvremenu sedam podružnica te grupe radi koristeći online platformu.

DIMOTRANS je jedan od najvećih prijevoznika u Francuskoj, ima više od 360 vozila i preko 35 godina iskustva u međunarodnom transportnom i logističkom poslovanju. Francusko poduzeće sa sjedištem u Lyonu na svom popisu prioriteta ima provođenje globalnih transporta s djelomičnim i kompletnim utovarom. Kako bi izbjegli prazne vožnje i optimalno iskoristili kapacitete, neki disponenti već osam godina koriste burzu tereta tvrtke TimoCom.

Čimbenici tržišnog natjecanja

Uz dnevnu mogućnost pronalaska brojnih međunarodnih ponuda tereta i utovarnog prostora na burzi, IT poduzeće nudi još prednosti kao što su jednostavnost korištenja platforme ili razne dodatne funkcije. Marco Fusco, Directeur Général CMA Group (Filiale de DIMOTRANS Group) objašnjava što točno cijeni kod ponuđača platforme: „Korisnici burze tereta rasprostranjeni su diljem Njemačke, ali i istočne Europe, a upravo to su zemlje u koje se namjeravamo širiti. Osim toga, program se koristi jednostavno i intuitivno, što je našim korisnicima iznimno važno u poslovnoj svakodnevnici. Od burze preko online transportnog direktorija s prikladnim uslužnim ponuđačima pa do rješenja za praćenje i kalkulaciju, pri ruci uvijek imamo pravi alat. Uz samo nekoliko klikova mišem, brzo i opušteno upravljamo trenutnim hitnim nalozima“.

Marcel Frings, glavni predstavnik tvrtke TimoCom, uvjeren je da DIMOTRANS uspješno može poslovati preko nacionalnih granica upravo pomoću online platforme: „S obzirom na to da je naš klijent jako međunarodno orijentiran, korisnici prvenstveno profitiraju zbog naših djelatnika koji pričaju materinje jezike, ali i zbog oko 450 000 dnevnih međunarodnih ponuda tereta i utovarnog prostora te širokog raspona usluga. Primjerice, od nedavno je moguće i mobilno pristupiti prijavi na sve preuzete programe kao što je, recimo, burza tereta TC Truck&Cargo®“.

Više informacija o tvrtkama TimoCom i DIMOTRANS nalazi se na www.timocom.com.hr odnosno www.dimotrans.fr.

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh