skip navigation
04.04.2017

Bez granica: TimoCom ugošćuje hrvatske nastavnike strukovnih škola

Suradnja s hrvatskim obrazovnim institucijama za razvoj mladih

TimoCom, najveća europska transportna platforma, diljem Europe surađuje s preko 90 instituta za obrazovanje, od čega sa sedam strukovnih škola i sveučilišta u Hrvatskoj. Pružatelj IT usluga u institucijama redovito održava prezentacije i provodi radionice. Cilj je praktična priprema budućih mladih profesionalaca za trenutni poslovni svijet u logističkoj branši. U okviru novog programa Erasmus+ „Perpetuum mobile 3“, krajem ožujka devet je nastavnika iz tri hrvatske strukovne škole posjetilo sjedište tvrtke TimoCom u mjestu Erkrath kod Düsseldorfa. Postalo je jasno da su stalni pokret i fleksibilnost, kako na ljudskoj tako i na tehničkoj razini, osnove funkcioniranja logistike – odnosno „Perpetuum mobile“.

TimoCom podupire učenike u projektnom radu

Za početak dana, marketinška asistentica tvrtke TimoCom Ana Domanović i Tina Pandža, regionalna predstavnica tvrtke TimoCom za jugoistočnu Europu, informirale su predstavnike strukovne strojarske i prometne škole iz Varaždina, predstavnike ekonomske škole iz Čakovca i predstavnike strukovne škole za cestovni promet iz Zagreba u okviru predavanja na temu „IT u transportnoj branši na primjeru tvrtke TimoCom“.

U radionici koja je slijedila grupa je na temelju studija slučaja iskusila mogućnosti koje korisnici imaju za fleksibilno reagiranje pomoću transportne platforme na logističke i tržišne situacije koje su stalno u razvoju. Sudionici su jako brzo shvatili potrebu za što bržim prilagođavanjem novim okolnostima kao što su rastuća digitalizacija, međunarodno umrežavanje i očekivana transparentnost.

Fokus na interdisciplinarnoj mobilnosti

Sadržaje zajedničke radionice s TimoComom nastavnici će nakon posjeta proslijediti svojim učenicima kako bi mogli uspješno sudjelovati u programu Erasmus+. U programu je ponajviše riječ o mobilnosti unutar logistike, tehničkim promjenama, napretku digitalizacije te premošćivanju kulturnih i geografskih granica. S mrežom od preko 36 000 transportnih, logističkih i i trgovačkih poduzeća iz 44 europske zemlje, TimoCom je za učenike i učenice idealan partner u suradnji na projektu Erasmus+.
To potvrđuje i Darinka Lončar Kočić, nastavnica strukovne strojarske i prometne škole iz Varaždina: „TimoCom nam omogućuje implementaciju transportne platforme u redovitoj nastavi. Današnji posjet omogućio nam je upoznavanje noviteta tvrtke TimoCom. Na ovaj način možemo pomoći našim učenicima da steknu pravovremena znanja koja zahtijeva današnje tržište rada.“

na vrh