09.01.2017

Odluke se donose u svrhu provedbe

Klijenti tvrtke TimoCom o iskustvima s funkcijom preuzimanja i prenošenja dokumenata

(2)

Erkrath, 09.01.2017. – Za najveću europsku transportnu platformu TimoCom prošle se godine odlučilo nešto jako važno: Dodatno opremanje platforme digitalnim vrijednostima. Rečeno, učinjeno. Od prošlog rujna preko 36 000 korisnika može se služiti funkcijom preuzimanja i prenošenja dokumenata.

Plan pružatelja IT usluga bio je korisnicima utabati put za digitalnije radove uz pomoć nove funkcije te ih poduprijeti prilikom optimizacije procesa. Uz funkciju preuzimanja i prenošenja dokumenata korisnici često zahtijevane dokumente jednokratno mogu prenijeti i podijeliti ostalim korisnicima plpatforme ili ih pripremiti istima za preuzimanje. Tako je od samog početka na transportnu platformu lansirano već preko tisuću dokumenata. Tvrtka koja je među prvima prepoznala prednosti je otpremnička tvrtka Kellershohn u mjestu Lindlar. Oduševljeni su novom funkcijom koja ne samo da pojednostavljuje procese, već i znatno pridonosi zaštiti okoliša. „Mi pridajemo veliku važnost održivosti, jer naš moto je – logistika za ljude i okoliš. Ako pretpostavimo da dnevno primimo do 32 jednostrana dokumenta, to je 1000 stranica papira mjesečno. Pritom još moramo i uzeti u obzir da se dokument može sastojati od više stranica, npr. osiguranje prijevozničke odgovornosti. To je hrpa papira. Stoga preferiramo i poslovne partnere od kojih dokumente možemo digitalno preuzeti, dakle bez papira“, pojašnjava poslovođa Willi Kellershohn.

Vrijeme je novac

„Kad bih barem mogao zaustaviti vrijeme!“, rečenica koju smo svi barem jednom izgovorili. Tu sposobnost si priželjkuju svi koji su djelatni u logističkoj i transportnoj branši, jer vrijeme je ovdje najdragocjenija roba. S tim se slaže i Jody Dal Ferro, disponent u obiteljskom poduzeću Dal Ferro Trasporti iz Italije: „Prije bi nam prilikom sklapanja posla slali uvijek najmanje četiri dokumenta putem faksa ili e-maila. Ti dokumenti često nisu bili potpuni ili je privitak bio prevelik pa smo sami morali još jednom prilagati. To nas je koštalo živaca i vremena. Takvih problema nemamo više. Mnogi su se partneri u početku čudili zašto kao malo poduzeće toliko pažnje pridodajemo digitalizaciji, ali ako želite opstati na tržištu, morate biti u korak s vremenom.“

U korak s vremenom ide i najveća europska transportna platforma. Za 2017. godinu najavljujemo jedan veliki novitet, uz koji svoje klijente možete poduprijeti u smislu procesa optimizacije i digitalnog rada. To ćemo klijentima predstaviti sredinom godine.

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh