12.07.2016

Preko granica Europe

Kinesko vladino izaslanstvo u posjeti tvrtci TimoCom

(4)

Erkrath, 24.06.2016 – Kada je izaslanstvo iz Kine na europskoj turneji obilaska centara za prijevoz robe, tvrtka TimoCom kao najveća europska transportna platforma obavezna je točka programa. Ukupno jedanaest članova delegacije bilo je svjesno toga prije odlaska na turu. Tako je krajem lipnja vladino izaslanstvo posjetilo centralu poduzeća u Erkrathu te doživjelo poslijepodne iza kulisa tvrtke TimoCom.

Od Kine kroz Europu prema Erkrathu

Vladino izaslanstvo je na svom putu diljem Europe posjetilo centre za prijevoz robe u Londonu, Amsterdamu i Münchenu, kako bi steklo dojam interakcije između cestovnog prometa, unutarnje plovidbe i željezničkog teretnog prometa. U svojoj su domovini prilikom pretrage za ozbiljnom europskom transportnom platformom nabasali na tvrtku TimoCom. Teme optimizacije transporta i iskoristivosti vozila u Kini znatno poprimaju na značenju. Bilo je jasno da će se prilikom posjeta Europi zaustaviti u Erkrathu kako bi posjetili TimoCom.

Sve je počelo u ponedjeljak, 20. lipnja 2016. Glavni predstavnik tvrtke TimoCom, Marcel Frings i asistentica Nadine Reutersberg srdačno su poželjeli dobrodošlicu jedanaestorici članova unutar TiComplexa. Posjet je započeo obilaskom četverokatne zgrade poduzeća. Tijekom predstavljanja određenih odjela i područja nadležnosti, Marcel Frings pričao je o uspješnoj povijesti europskog tržišnog lidera u području burzi tereta i utovarnih prostora. Gosti su bili zainteresirani od samog početka. U skladu s time, visoka pažnja usmjerena je bila na objašnjenja glasnogovornika tvrtke. Po pitanju marketinga osvrnuo se na mnoge različite kulture koje ne predstavljaju samo klijenti tvrtke TimoCom, već i interni zaposlenici tvrtke. Potom je proveo izaslanstvo kroz odjel za IT, gdje se transportna platforma kontinuirano razvija i optimizira u korist klijenata. Nakon posjeta svim katovima i odjelima, jedanaest članova delegacije sjelo je u ugodnoj atmosferi u restoran tvrtke TimoCom, „Timos Esszimmer“, i zainteresirano slušalo glasnogovornika Marcela Fringsa koji je predstavljao portfolio tvrtke TimoCom. Uz burzu tereta i utovarnih prostora, rješenje za kalkulaciju i praćenje, direktorij poduzeća i funkciju dodjele redovitih teretnih naloga, gosti su bili iznimno oduševljeni i burzom skladišta. U nastavku na predstavljanje tvrtke, članovi su uzbuđeno postavljali pitanja o razvoju tvrtke TimoCom te o ciljanim skupinama i ključnim točkama uspjeha. 

Nakon odgovaranja na sva pitanja, sudionici su se oprostili jedni od drugih. „To zasigurno nije bio posljednji razgovor. Čini se da imaju ogroman interes po pitanju TimoComa za vlastiti prometni prostor“, smatra Frings.

Ovaj poseban posjet pokazuje da TimoCom preko postojećih radnih prostora ne spaja samo utovarni i skladišni prostor, već i razne kontinente i njihove geografske granice.

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh