01.10.2013

Rješenje za praćenje tvrtke TimoCom pruža veću sigurnost i učinkovitost

Špediterska poduzeća GLK i Adar testiraju TC eMap®

(3)

Od lipnja ove godine u ponudi je potpuno novi proizvod tvrtke TimoCom, TC eMap®, koji objedinjuje planer ruta, modul za izračun i modul za praćenje vozila. Prednost: Integrirano rješenje za praćenje pokazuje sve trenutno aktivne davatelje telematičkih podataka na neutralnoj platformi olakšavajući time rad špeditera i prijevoznika te industrijskih i trgovačkih poduzeća.

Posjet sajmu transport logistic u Münchenu višestruko se isplatio međunarodnom špediterskom poduzeću Adar. Djelatnici koji su posebno za tu priliku doputovali iz poljskog grada Elbinga mogli su se na licu mjesta uvjeriti u prednosti nove platforme za praćenje TC eMap® : „Već smo u testnoj fazi primijetili da nam je ovo rješenje za praćenje vrlo praktično te da će nam uveliko olakšati poslovanje“, govori Adam Aszyk, direktor poduzeća Adar. Ovo špeditersko poduzeće ne nudi samo složene usluge transporta u segmentu zbirnih i krupnih tereta, nego ima i vlastitu uslugu popravka te logistički centar. Otvorenost prema novim tehnologijama i tehničkim rješenjima znatno je doprinijela uspjehu poduzeća. Već više od 13 godina u poduzeću se upotrebljavaju platforme za dodjelu poslova tvrtke TimoCom, a od sada je tu i novo rješenje za praćenje.

 

TC eMap® pomaže transportnim poduzećima čija je flota opremljena raznim telematičkim sustavima da svoja vozila jednostavno i praktično prate na jednoj jedinstvenoj karti. Osim toga, odabranim se partnerima u okviru sustava praćenja može ručno odobriti praćenje vozila kako bi oni svoju robu mogli uvijek i sami držati na oku. Za to je dovoljno navesti TimoCom ID nalogodavca te željeno razdoblje za praćenje vozila. „Naši su poslovni partneri vrlo dobro reagirali na mogućnost praćenja. Osim toga, dobili smo povratnu informaciju da klijenti prilikom sljedeće dodjele naloga izravno traže ona vozila koja se mogu pratiti“, kaže Aszyk.

 

Po prvi puta na burzama tereta
Inovacija koju donosi TC eMap® jest to da sva postojeća telematička rješenja svodi na zajednički nazivnik. Kontinuirano praćenje vozila na samo jednoj karti za pregled koja se može integrirati u razne telematičke sustave do sada nije bila moguća na takav način. Time špeditersko poslovanje postaje još učinkovitije, što također potvrđuje i Adam Aszyk: „Upotreba programa TC eMap® odmah se osjeti u poslovanju. Naše nalogodavce više ne moramo neprestano držati u toku. Oni sada mogu sami izravno vidjeti trenutne lokacije vozila koja prevoze njihovu robu. Time se štedi mnogo vremena.“

 

Iste te prednosti prepoznali su i korisnici u njemačkom poduzeću GLK, Gaida Logistik Kompetenz. Njima je poduzeće Adar dodijelilo jedno od prvih odobrenja. Direktor Horst Gaida vidi u tome nedvojbene prednosti za svoje poduzeće: „Ovo je za naše korisnike istinsko pojednostavnjenje poslovanja. Svaki dan izdajemo desetke transportnih naloga. Osim toga raspolažemo i vlastitom flotom vozila. Stoga su naši zaposlenici prije trošili mnogo vremena na prikupljanje informacija o kamionima. To sada više nije potrebno jer im se sva vozila mogu prikazati na jednoj karti. Sada još samo moraju zamoliti autoprijevoznika za odobrenje. Time se povećava transparentnost i sigurnost transporta.“

 

Odluka je na autoprijevozniku
Transportna poduzeća i autoprijevoznici koji se odluče za TC eMap®ne izlažu se nikakvome riziku. Naime, oni sami odlučuju o tome koje će poduzeće i koliko dugo moći pratiti određeno vozilo. Osim toga, vozila se u programu TC eMap® brzo postavljaju: „Nekoliko klikova, unesete korisničko ime i lozinku – i gotovo! Cijeli postupak traje možda 10 sekundi“, objašnjava Adam Aszyk.

Glavni predstavnik tvrtke TimoCom, Marcel Frings, može već sada govoriti o dobrim brojkama: „Nova tehnologija je u upotrebi. Većinu vodećih europskih davatelja telematičkih podataka već smo priključili na TC eMap® , a slijede i mnogi drugi.

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh