16.02.2015

Sadržajem bogata 2014. godina za TimoCom

Online tržišta za transportne usluge u Europi i dalje rastu

(2)

Erkrath, 29.01.2015. – Ponuđač vodeće europske burze tereta i dalje ima čvrsto tlo pod nogama i obračunava uspješnu 2014. godinu. Jake prodajne rezultate tvrtka TimoCom Soft- und Hardware GmbH duguje u prvom redu rastućem broju korisnika koji ne cijeni samo veliku ponudu tereta i utovarnog prostora. Uvođenje mobilnog pristupa, rastući broj ponuđača telematike i stabilna ponuda dugoročnih natječaja prošle godine su se pobrinuli za dobar ugođaj u svim poslovnim područjima. Proizvođač softvera optimistično gleda u budućnost za 2015. godinu. Svakom sudioniku transportnog lanca bi se i u tekućoj godini trebala ponuditi kvaliteta proizvoda kakvu on želi. 

 

Potpuno ispunjena očekivanja

Poduzeće sa sjedištem u mjestu Erkrath kod Düsseldorfa uspješno uz burzu transporta TC Truck&Cargo® već od 1997. godine olakšava transportnu svakodnevnicu mnogih disponenata i nalogodavaca diljem Europe. Preko platforme se 2014. godine postavilo 58,9 mil. ponuda tereta i utovarnog prostora, što odgovara porastu od 7,6 posto naspram 2013. godine, odnosno 4,1 mil. ponuda. Objavljeno je ukupno tereta ukupne duljine od 451 mil. metara, što odgovara jedanaesterostrukom opsegu zemlje. Uz volumen od preko 647 mil. tona, TC Truck&Cargo® je oduševio i predstavnike branše. Ukupno se 6903 novih korisnika odlučilo za dodjelne platforme u 2014. godini te su zaključili ugovor. „Naša očekivanja potpuno su ispunjena i veseli nas što novim ugovorima možemo stvoriti još više naloga u burzi“, kaže Marcel Frings, glavni predstavnik tvrtke TimoCom. Ako korisnici dugotrajnim transportnim nalozima žele još bolje iskoristiti kapacitete, softversko poduzeće s online platformom za transportne natječaje diljem Europe nudi TC eBid®, već godinama pouzdan alat. Tome svjedoče ukupno 6022 natječaja aktivnih u 2014. godini, ali Frings pojašnjava: „Oduševljeni smo time što naši klijenti još više mogu profitirati dodatnim teretima. Kod 33 000 aktivnih pružatelja usluga transporta i logistike stvaraju se novi poslovni partneri za sve sudionike transportnog lanca“.

 

Više prometa zbog dobrih ideja

Opći rast odražava se i u godišnjem prometu koji je uz 54 mil. eura lagano iznad očekivanja. Frings o tome kaže: „Vlastiti cilj nismo nadmašili samo u brojkama. U pogledu na inovacije i nova poslovna polja također se osvrćemo na uspješnu godinu uz mnogo pozitivnih doživljaja“. Među ostalim, misli se na mobilni pristup preko aplikacije koji omogućuje mobilno korištenje svih platformi tvrtke TimoCom. Bilanca prvih mjeseci: Preko 4 200 „mobilnih“ korisnika redovito se prijavljuje na besplatnu aplikaciju transportnog barometra preko svog pametnog telefona ili tableta. Jedinstveni PIN uz krajnji uređaj i pristupni softver osigurava iznimno visok sigurnosni standard na koji se TimoComovi korisnici oduvijek oslanjaju. Na sličan način sigurno te jednako uspješno je rješenje za praćenje TC eMap® koje sve suvremene telematske sustave prikazuje u samo jednoj platformi. „Zahvaljujući dobroj suradnji s našim partnerima, broj sučelja 2014. godine možemo proširiti na ukupno 120 europskih ponuđača“, raduje se Frings.

 

Servisne usluge kao kriterij kvalitete

Radni život mnogih transportnih i logističkih poduzeća u Europi TimoCom olakšava i na druge načine. Tako korisnici već od 2003. godine mogu koristiti licencirani inkaso sustav uz službeno regulatorno odobrenje.  Izvansudski zahtjevi zakašnjelih plaćanja bili su obrađeni jednostavno i brzo u 2014. godini, uz stopu uspješnosti od 88%. „U načelu, naši se korisnici oko ničeg ne moraju brinuti, osim da nas uključe u slučaj“, naglašava Frings. Redovitim panel anketama koje su se po prvi puta održavale kroz 2014. godinu pojačava se povjerenje korisnika. „Redovitim dijalogom s našim korisnicima možemo još bolje prilagoditi naše proizvode“, Frings sažima prednosti. Raznolikošću i veličinom srednjih tvrtki prošle godine su se uvjerila i velika imena unutar branše. „U suradnji s talijanskim proizvođačem guma - Pirelli i aktualnom akcijom povrata gotovine ostvarili smo izvrsnu vrijednost za naše korisnike i pružili doprinos smanjenju emisije CO2“, nastavlja Frings. I 2015. godine će se raditi na izgradnji TimoComovog online tržišta na kojima se učinkovito i sigurno mogu odvijati transportne usluge, čak i preko europskih granica. Frings zaključuje: „Želimo i dalje računati na visok stupanj zadovoljstva naših korisnika te smo stoga pripremili nešto i za 2015. godinu“.

Više informacija o TimoComu naći ćete na www.timocom.com.hr.

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh