01.10.2015

TimoCom povezuje burzu tereta s platformom za praćenje

Praćena vozila kao kriterij pretraživanja za okolni teret

(3)

Erkrath, 29.09.2015 – Budući da je trenutni položaj vozila sve važniji vezano uz pretraživanje tereta, TimoCom povezuje svoje rješenje za kalkulaciju i praćenje TC eMap® s burzom tereta TC Truck&Cargo® i na taj način stvara dodatnu podršku u svakodnevnom poslovanju svojih klijenata. Korisnici na taj način odmah mogu odabrati praćena vozila unutar pretraživanja tereta te pretraživati i prikazati ponude tereta na području položaja vozila. Pružatelj IT usluga uz to omogućuje preuzimanje položaja vozila za proširen izračun rute u platformi TC eMap®, najvećem europskom rješenju za praćenje s više od 150 telematskih partnera.

Pretragom prema poštanskom broju ili traženjem u okolini već je moguće pretražiti specifične lokalne ponude. Proširenom pretragom tereta TimoComovi korisnici mogu još brže pronaći ponude tereta u okolini praćenog vozila. Kada korisnici odaberu vozilo, prikazuje se trenutni položaj kao kriterij pretrage unutar pregleda tereta. Ovisno o individualnom izboru korisnika, funkcija u popisu rezultata uzima u obzir ponude u području do 200 km oko vozila. Gumbom „Ažuriranje“ korisnici mogu bilo kada osvježiti popis rezultata. Pritom se ažuriraju i podaci o položaju vozila. Prednost toga je što više nije potrebno ručno unositi podatke o lokaciji. Osim toga, korisnici više ne trebaju odrediti položaj vozila kako bi uopće mogli započeti s pretragom tereta. Glasnogovornik poduzeća TimoCom Marcel Frings osvrnuo se na novu funkciju: „Naši klijenti moraju što brže naći terete u blizini svog vozila kako bi, primjerice, mogli dodati zanimljivo dodatni ili zamjenski teret. Stoga je važnije da im na dohvat ruke omogućimo pomoćna sredstva kao što je nova funkcija pretraživanja. Na taj način oni mogu prikazati sve lokacije i odmah stupiti u kontakt s odgovarajućim ponuđačima.“

Inovacije izravno za TC eMap®

Od nedavno korisnici imaju i mogućnost jednostavno i brzo preko padajućeg izbornika dnevnog pregleda praćenja dodavati položaje praćenog vozila kao početnu točku izračuna rute. Prednost toga je što više nije potrebno ručno unositi podatke o adresi lokacije. Korisnici uz novu funkciju mogu još brže izračunavati rutu tereta i vozne dionice. Alternativno je moguće prikazati položaj vozila na karti i desnim klikom ga dodati kao početak planiranja rute. Treća inovacija je automatski prihvat vozila za odobrenje. Ako klijenti poslovnom partneru žele omogućiti ograničeni pregled položaja vozila, unutar pregleda praćenja putem padajućeg izbornika koriste funkciju „postavi odobrenje“. Time automatski pristižete u točku izbornika „Vlastito odobrenje“, gdje je vozilo već odabrano. Pored toga, pružatelj IT usluga je za podatke o statusu vozila poboljšao simbole i efekt prelaženja mišem.


Pressemitteilungen herunterladen
na vrh