26.07.2016

TimoComov klijent na 360 stupnjeva

Rampinini Ernesto u potpunosti je zadovoljan transportnom platformom

(1)

Talijansko logističko poduzeće Rampinini Ernesto Srl postalo je prije 13 godina klijent tvrtke TimoCom. Ubrzo je postalo jasno kako je to bila prava odluka. Već u početnim stadijima s TimoComom tvrtkine brojke pokazivale su jasne pozitivne promjene. Tvrtka u međuvremenu koristi cijeli asortiman transportne platforme TimoCom.

Tradicionalna tvrtka u obiteljskim rukama

Povijest talijanskog logističkog poduzeća Rampinini Ernesto seže unatrag četiri obiteljske generacije. Sve na početku: Godine 1906. pradjed Natale Gaetano osnovao je tvrtku „Kočije i prijevoz Rampinini Natale“, koja je bila odgovorna za prijevoz robe i putnika. Njegov sin Ernesto podupirao ga je od 1945. i nastala je današnja tvrtka „Rampinini Ernesto“. Branša i tehnologija s vremenom su se nastavili razvijati. Ernesto je potom kupio prvi automobil kako bi ga koristio za prijevoz tereta. Ernestov ujak i današnji poslovođa, Mattia, preuzeo je kasnije tvrtku i otvorio pet novih podružnica u ostalim talijanskim gradovima. Također je naredio izgradnju prvog skladišta, a tvrtka je nastavila skupljati iskustvo u prijevozu tereta i upravljanja robom. S vremenom su specijalizirali transport na područja hrane, lijekova, veterinarskih proizvoda, tekstila i mode, kao i kemijskih proizvoda. Kako je Europa rasla i konkurencija bivala sve veća, sve više je dolazilo do poteškoća za talijansko logističko poduzeće: Često se događalo da su svoje kamione vraćali bez tereta iz Europe. Bilo je potrebno brzo rješenje kako bi Rampinini Ernesto mogao opstati na tržištu.

Jedna transportna platforma za sve

Godine 2003. rješenje je bila burza tereta i utovarnog prostora tvrtke TimoCom. Rampinini Ernesto više od deset godina koristi transportnu platformu za međunarodne i nacionalne transporte. „Za relaciju Italija – Italija u međuvremenu nalazimo više tereta na burzi tvrtke TimoCom nego na nacionalnim burzama tereta“, pojašnjava poslovođa. Zahvaljujući pretrazi tereta, prazne vožnje dio su prošlosti: „Otkad koristimo usluge tvrtke TimoCom, povećali smo iskoristivost voznog parka za 30 %“, dodaje. „Osim toga, burza tereta jako je korisna, jer preko nje privremeno možemo iznajmiti velike skladišne površine“, kaže Rampinini. Rješenje za kalkulacije pomaže prilikom izračuna troškova i planiranja rute za sve transporte. Uz online direktorij transporta tvrtka njeguje kontakte te pomoću platforme za natječaje osigurava fiksne naloge za određene rute kako bi nastavili s boljim planiranjem. „Pošto je prošle godine nastao Business Messenger, jednostavno pregovaramo pojedinačne ponude, što je iznimno praktično“, pojašnjava poslovođa.

Osim toga, talijanska logistička tvrtka uz TimoCom može povećati marže za 15 %. Uz to, nema poteškoća s plaćanjem od strane nepovoljnih poslovnih partnera: „Otkad surađujemo s tvrtkom TimoCom, nemamo problema s naplatom. Vjerujemo tvrtci TimoCom te se osjećamo sigurno i zaštićeno“, tvrdi. Kako Rampinini tvrdi, tvrtka nije samo ekonomski, nego i po pitanju okoliša izvijestila o značajnim brojkama: „Naš izračun emisija proveden od strane talijanske startup tvrtke GreenRouter pokazuje da smo s TimoComom u razdoblju između 2003. i 2004. godine snizili emisije CO2 za 23 % u odnosu na razdoblje od 1999. do 2002. godine, kada još nismo koristili usluge tvrtke TimoCom“. 

Na primjeru tvrtke Rampinini Ernesto jasno je da svaka usluga transportne platforme TimoCom predstavlja smislenu i korisnu prednost za transportnu svakodnevnicu i dnevno poslovanje, ako je znate koristiti i primijeniti kao Mattia Rampinini.

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh