30.04.2013

TimoComovo rješenje za Tracking čini poslovanje učinkovitijim i sigurnijim

Transparentnost na svim putovima

(1)

Düsseldorf, 2013-04-30. Sve više detalja o TimoComovoj najavi ponovnog pokretanja TC eMap® početkom lipnja s uključenom funkcijom praćenja vozila dolazi na svjetlo dana. Tako će novi proizvod prvi puta biti predstavljen javnosti na sajmu transport logistic u Münchenu. Već su dostupne i prve slike korisničke površine.

Novi TC eMap® djeluje moderno, posloženo i pregledno. To se ne mijenja niti u slučaju kada je na karti prikazano deset ili više vozila istovremeno, s različitim sustavima telematike. Upravo je to jedan od glavnih osobina novog TimoComovog proizvoda: Mogućnost praćenja vozila ili davanja naloga za praćenje vozila, neovisno o proizvođaču pojedinog rješenja telematike. Kako bi se lakše identificiralo pojedina vozila, svakom GPS-prijemniku može se dodijeliti individualni naziv. Naziv će se prikazati u pregledu i na poveznici vozila unutar karte. Jedan Klik na vozilo u pregledu će prikazati pohranjene kontaktne podatke. Na taj je način moguće odmah uspostaviti kontakt u slučaju potrebe.

Rješenje za Tracking neovisno o proizvođaču
Sada su poznati i točniji detalji o podržanim sustavima telematike. Za početak će u okviru TC eMap® na raspolaganju stajati 20 najčešćih europskih proizvođača. No to ne znači da će se na tome stati: "Za početak ćemo raditi s ponuđačima telematike koji se najčešće koriste. To ne znači da ćemo na tome stati. Ukoliko neka stranka koristi neki drugi sustav koji do sada nije bio integriran u TC eMap® , može nam se javiti. Mi ćemo stupiti u kontakt s njegovim ponuđačem, kako bi što brže uspostavili pristup tom sustavu za praćenje vozila", objašnjava Marcel Frings, Chief Representative TimoComa.


Upravo zbog činjenice da je rješenje za Tracking neovisno o proizvođaču, TC eMap® je posebno interesantan za male pružatelje usluga i prijevoznike, Jer oni sada mogu prati vozila kroz TC eMap® i u slučaju kada se nalogoprimci mijenjaju. Na taj način pružatelji usluga signaliziraju svojim nalogodavcima da su vrijedni povjerenja i da će na siguran način prevesti robu od točke A do točke B. "Nalogodavci inače mogu vidjeti još prije uspostave kontakta, da li pojedini prijevoznik raspolaže vozilima koja se mogu pratiti.", odaje na tajnu Frings. "Naime, "Pružatelji usluga mogu već kod unosa vozila posebno istaknuti, da su njihova vozila na na raspolaganju za Tracking u okviru TC eMap®-a"

Već prije dokazane funkcionalnosti koje je pružao TC eMap® ostaju sačuvane
Pored novog rješenja za praćenje vozila, u TC eMap® su i dalje integrirane mogućnosti kalkulacije i planiranja rute. Na taj način korisnici mogu brzo, jednostavno i izravno iz ponude tereta na transportnoj burzi TC Truck&Cargo® izračunati rutu kojom će voziti. Osim toga, kod planiranja rute u okviru TC eMap®-a izravno se prikazuju i aktualne informacije o prometu. Na taj se način još prije kalkulacije troškova prijevoza može sazaznati da li je izabrana ruta zaista i najbolja. Povrh toga, moguće je kalkulirati i troškove vožnje sa svim popratnim troškovima (primjerice cestarinama) za odabranu relaciju.

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh