17.11.2017

Transportna platforma: TimoComovi seminari u Alytusu

IT stručnjak obučava buduće profesionalce

(1)

Strukovni fakultet Alytus u Litvi svojim studentima nudi program usmjeren na praksu naziva „Transportna i logistička industrija“ te u tom okviru od 2011. aktivno surađuje sa IT stručnjakom, tvrtkom TimoCom. Zahvaljujući ovoj suradnji, ponuđač najveće europske transportne platforme obrazovat će buduće profesionalce za logističku branšu kako bi bili spremni za moderno globalno transportno tržište. Ingrida Brazionienė, voditeljica katedre za inženjerstvo, govori o zajedničkoj suradnji.

 Jednostavno praktično: Postupci za provedbu:

Zahvaljujući seminarima tvrtke TimoCom o današnjim trendovima i izazovima na logističkom tržištu kao i velikom značenju IT-a i aplikacija, studenti produbljuju svoja stručna praktična znanja te iskušavaju trenutna pitanja i izazove vlastite buduće djelatnosti. Studenti se pritom temeljito upoznavaju s transportnom platformom TimoCom za ponuđivanje i pretraživanje usluga u transportu te njenim opsežnim mogućnostima i načinom korištenja. Osim toga, uče kako planirati tijek tereta i transporta, kako analizirati i upravljati, provoditi pretraživanje transporta i tereta, obračunavati rute i još mnogo toga.

Zahvaljujući suradnji s TimoComom, lektori su u mogućnosti poboljšati pojedine stručne programe te prilagoditi promjenama unutar branše. Tijekom izobrazbe stručnog osoblja u branši transporta i logistike koje uz profesionalna znanja moraju posjedovati osobne i socijalne vještine, sinergija znanosti i industrije neophodna je. Samo je na taj način moguće zajamčiti izobrazbu profesionalnog osoblja za ovo zanimanje. Trenutna literatura sadrži informacije o digitalnim platformama za transport i terete, njihove glavne funkcije i namjenu. Samo takvim platformama se, međutim, ne posreduju praktične sposobnosti za korištenje. Ali, uz pomoć seminara tvrtke TimoCom studentima će se u okviru ove praktične demonstracije pokazati rad s transportnim platformama i specifičnostima njihove buduće profesionalne aktivnosti.

Nakon seminara na strukovnom fakultetu Alytus 25. travnja 2017., studenti su pokazali interes za još sličnih seminara. Studentima se svidjela neposredna komunikacija s lektorima, diskusije, analiza praktičnih situacija i procjena ispravnosti mogućih rješenja. Certifikati tvrtke TimoCom studentima će prilikom prijave na posao na radnom tržištu također imati važnu dodanu vrijednost.

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh