11.05.2017

Travanj donosi rekordnu visinu ponuda u povijesti TimoComa

Više od 750 000 ponuda tereta i utovarnih prostora u transportnoj platformi

(2)

Erkrath, 24. 4. 2017. – Povijesna visina od 766 620 međunarodnih ponuda tereta i utovarnih prostora u transportnoj platformi tvrtke TimoCom prošle srijede, 19. travnja, jasan je znak za vidljivo oporavljeno gospodarstvo. To je najveći broj ponuda koji je ikad u proteklih 20 godina zabilježen u jednom jedinom danu. Na transportnoj platformi tvrtke TimoCom više od 120 000 korisnika iz cijele Europe dnevno postavlja slobodne kapacitete i terete. Stanje ponuda u najvećoj europskoj transportnoj platformi odražava aktualnu situaciju na tržištu cestovnog prijevoza.

Prognozirani gospodarski rast jasno osjetan
Prema jednom izvješću Svjetske trgovinske organizacije (engl. World Trade Organization, WTO) volumen globalne trgovine robom porast će za 2,4 % još u tekućoj godini.  Pozitivan razvoj mogao se vidjeti već u protekla dva uskrsna tjedna. Tako je 19. travnja transportni barometar tvrtke TimoCom pokazao da odnos tereta i utovarnog prostora diljem Europe iznosi 87:13.  Tako je u 766 620 ponuda došlo više od sedam naloga za teret po slobodnom kamionu. Tako je nastao velik višak ponude tereta za transport u odnosu na slobodne utovarne površine.  

Uskrsni boom na cesti i u transportnoj platformi
Gunnar Gburek, glasnogovornik tvrtke TimoCom, navodi dva važna čimbenika za trenutnu natprosječnu potražnju za slobodnim kapacitetima u cestovnom transportu: „Uskrsni blagdani kao i praznici pobrinuli su se za jasno povećanu potrošnju. Pritom je faktor koji donosi prednost općenito blago vrijeme koje je na ulice privuklo više ljudi i dobara.  Ubuduće ćemo sve češće doživljavati velika odstupanja u tržištu. Utoliko je važnije da se nalogodavci i nalogoprimci iz djelatnosti transporta i logistike digitalno umreže i tako pobrinu za smanjenje složenosti.  Platforma tvrtke TimoCom idealno je sredstvo za fleksibilne, učinkovite i sigurne reakcije na sve tržišne situacije.“

Pressemitteilungen herunterladen
na vrh