TIMOCOM 28.07.2023
5

5 razloga zašto transportna tvrtka treba koristiti burzu prijevoza

5 razloga zašto transportna tvrtka treba koristiti burzu prijevoza (1)

U današnjem sve zahtjevnijem poslovnom okruženju, transportne tvrtke se suočavaju s izazovima u pronalaženju novih klijenata, optimiziranju iskorištenosti voznog parka i smanjenju administrativnih troškova. U takvim uvjetima, korištenje burze prijevoza može biti ključna strategija koja će vam pomoći u postizanju tih ciljeva. U ovom članku istaknut ćemo pet ključnih razloga zašto biste trebali razmotriti korištenje burze prijevoza i kako vam ona može pomoći u unapređenju vašeg poslovanja.


Povećanje broja ponuda poslova

Jedan od najvećih izazova s kojima se transportne tvrtke suočavaju je pronalaženje novih klijenata i poslova. Tradicionalni načini pronalaska poslova, kao što su oglašavanje ili traženje kroz poslovne kontakte, mogu biti vremenski zahtjevni i ne jamče uspjeh. S druge strane, burza prijevoza pruža vam mogućnost da se povežete s velikim brojem potencijalnih klijenata, sve to na jednom mjestu. Možete pregledati dostupne poslove i odabrati one koji najbolje odgovaraju vašim kapacitetima i uslugama. To će vam osigurati veći broj poslova i potencijalno veće prihode.


Optimizacija iskorištenosti voznog parka

Iskorištenost voznog parka ključna je za uspješno poslovanje transportne tvrtke. Nažalost, često se događa da vozila odlaze na put prazna, bez tereta, što dovodi do gubitaka u smislu goriva i vremena. Korištenje burze prijevoza omogućuje vam pronalazak tereta koji odgovara vašoj ruti kako se vozila ne bi vraćala prazna. To će vam omogućiti da povećate iskorištenost voznog parka, smanjite prazne kilometre i optimizirate troškove goriva. Time ćete povećati profitabilnost poslovanja i smanjiti negativan utjecaj na okoliš.


Smanjenje administrativnih troškova

Administrativni zadaci mogu biti vremenski zahtjevni. Korištenje burze tereta može značajno smanjiti vrijeme koje trošite na administraciju. Većina burzi tereta nude integrirane sustave za upravljanje podacima i dokumentima, što vam omogućuje da smanjite papirnate poslove, pojednostavite procese fakturiranja i praćenje plaćanja. Kroz burzu prijevoza možete brzo i jednostavno stvoriti i razmjenjivati dokumente s vašim klijentima, kao što su računi, ugovori i potvrde o isporuci. To će vam omogućiti da se fokusirate na samu vožnju i pružanje vrhunske usluge svojim klijentima.


Povećanje konkurentnosti

U današnjem dinamičnom poslovnom okruženju, biti konkurentan ključno je za dugoročni uspjeh transportne tvrtke. Kroz burzu prijevoza, imate pristup informacijama o tržištu, cijenama i zahtjevima klijenata. To vam omogućuje da ste informirani o trenutnim trendovima i prilagodite svoje usluge potrebama tržišta. Također, kroz burzu transporta možete dobiti povratne informacije i ocjene od klijenata, što vam pomaže poboljšati svoju uslugu i izgraditi povjerenje kod potencijalnih klijenata. Konkurentnost je ključna za privlačenje novih poslova i zadržavanje postojećih klijenata.


Bolje praćenje i upravljanje

Učinkovito praćenje i upravljanje vozilima od vitalne su važnosti za uspješno poslovanje transportne tvrtke. Korištenje burze prijevoza omogućuje vam bolje praćenje vaših vozila, upravljanje rutama, vremenom isporuke i ostalim aspektima logistike. Suvremeni alati i sustavi praćenja dostupni u burzi tereta omogućuju vam da poboljšate učinkovitost, smanjite kašnjenja i osigurate da tereti budu dostavljeni učinkovito i na vrijeme. Također, kroz analitiku i izvještavanje dostupno na prijevoznoj burzi možete dobiti vrijedne podatke o performansama vašeg voznog parka i optimizirati svoje operacije.


Zašto izabrati baš TIMOCOM burzu prijevoza?

Timocom je jedna od vodećih europskih burzi prijevoza koja povezuje transportne tvrtke, špeditere i klijente koji trebaju prijevoz robe. Ova platforma omogućuje učinkovitu razmjenu tereta, upravljanje voznim parkom i optimizaciju logističkih procesa.


Evo nekoliko ključnih prednosti korištenja Timocoma:


Velika mreža korisnika: Timocom ima veliku bazu registriranih korisnika koji čine raznoliku mrežu transportnih tvrtki, špeditera i drugih sudionika u logističkom lancu. To vam pruža priliku da se povežete s velikim brojem potencijalnih klijenata i dobavljača usluga te povećate svoje poslovne mogućnosti.


Povećanje broja poslova: Timocom vam omogućuje pristup širokom spektru dostupnih poslova i tereta. Možete pregledavati, filtrirati i odabrati poslove koji najbolje odgovaraju vašim kapacitetima i uslugama. Ova funkcionalnost pomaže vam povećati broj poslova koje obavljate i osigurati da vaši kamioni budu maksimalno iskorišteni.


Optimizacija iskorištenosti voznog parka: Jedan od ključnih izazova u transportnoj industriji je optimizacija iskorištenosti voznog parka. Timocom vam omogućuje pronalazak tereta koji odgovara vašoj ruti ili povratnih tereta za vaša prazna vozila. To znači da možete smanjiti prazne kilometre, povećati efikasnost i smanjiti troškove goriva.


Napredni alati i funkcionalnosti: Timocom pruža napredne tehnološke alate i funkcionalnosti kako biste optimizirali svoje logističke procese. To uključuje praćenje vozila, upravljanje dokumentima, izvještavanje o performansama, integraciju s drugim softverima i još mnogo toga. Ove značajke pomažu vam u boljem upravljanju svojim poslovanjem, smanjenju administrativnih troškova i poboljšanju kvalitete usluga.


Pouzdanost i sigurnost: Timocom je uspostavio reputaciju pouzdanog partnera u logističkoj industriji. Platforma pruža sigurno okruženje za razmjenu informacija i poslovanje s drugim korisnicima. Vaši podaci su zaštićeni i sigurnost transakcija je osigurana.


Korisnička podrška: Timocom nudi kvalitetnu korisničku podršku koja vam stoji na raspolaganju za pitanja, tehničku podršku i sve ostale potrebe koje imate. Stručnjaci su tu da vam pomognu u korištenju platforme i rješavanju problema.


Korištenje Timocoma kao prijevozne burze pruža vam mogućnost poboljšanja vašeg poslovanja kroz povećanje broja poslova, optimizaciju iskorištenosti voznog parka, korištenje naprednih alata i funkcionalnosti, kao i sigurno poslovanje unutar pouzdane mreže korisnika.


Postanite korisnik već danas >>

Postanite insider u profesiji

Redovito primajte važne članke, vrijedne stručne priloge i ekskluzivne izvještaje korisnika!


Prijava na newsletter

Pop-up image - Logistic
Želite li postati stručnjak u logistici?

Stoga primajte naše vijesti o logistici izravno u svoj sandučić. Budite prvi koji će imati koristi od naših proizvoda i ažuriranja.

na vrh